You are here

Error message

User warning: The following module is missing from the file system: kupindo_xml. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /home/prirodn8/public_html/includes/bootstrap.inc).

Tireo Vit - prirodni preparat za normalizaciju rada štitne žlezde

Tireo Vit - prirodni preparat za normalizaciju rada štitne žlezde
Šifra:
2530
Cena:2.530,00 RSD
Ocenite ovaj proizvod: 
Prosek: 6 (2 glasova)
Pakovanje: 100 tableta
Poreklo: Rusija
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: 1 - 2 dana
Dostavu plaća: kupac

 

Tireo-Vit je ruski prirodni preparat za normalizaciju rada štitne žlezde, koji vraća nivo hormona T3 i T4. Biokompleks je efikasan i kod hipertireoze i kod hipotireoze. Pomaže i kod upale štitne žlezde – tiroiditisa. Jača imuni sistem, uklanja toksine, pomaže u sprečavanju koronarne srčane bolesti, osteoporoze, hiperkalcemije, poboljšava rad gastrointestinalnog trakta i povećava ukupni tonus. Posebno je koristan za stanovnike regiona koji su ekološki ugroženi.

Preporučuje se :

  • za prevenciju poremećaja štitne žlezde (tirotoksikoza, hipertiroidizam, hiperplazija, hipotiroidizam);
  • osobama sa mentalnim i fizičkim umorom, poremećajima pažnje, pamćenja, astenijom, stresom, depresijom, poremećajima spavanja;
  • sa sklerotičnim senilnim promenama sa godinama;
  • za prevenciju i kao deo složene terapije kardiovaskularnih bolesti;
  • prilikom planiranja trudnoće, smanjuje verovatnoću rađanja dece sa mentalnim smetnjama;
  • za prevenciju u kompleksnoj terapiji kardiovaskularnih bolesti i gastrointestinalnog trakta;

Moćni biljni trio koji pomaže štitnoj žlezdi

TIREO VIT (205 mg) sastav:

  • Rizomi sa korenima Petoprsnice bele (krioprah) (50 mg)
  • Alga Laminarija (krioprah) (10 mg)
  • Biljka ehinacea purpurna (krioprah) (10 mg)

Mehanizam delovanja preparata Tireo Vit

Tireo Vit održava normalne nivoe hormona T3 i T4

Jedinstvenost preparata je u tome što se uspešno koristi i za hipotireozu i za hipertireozu. Zahvaljujući jodu koji se nalazi u algama i petoprsnici beloj, proizvodnja hormona štitnjače tiroksin (T4) se normalizuje . A povećanje nivoa selena (koji ulazi u sastav Petoprsnice bele i Ehinaceje) podstiče rast trijodtironina (T3) .Uzgred, za ljude je drugo važnije, jer se u telu mnogo aktivnije ponaša.

Međutim, nedostatak tiroksina dovodi do hipotireoze, što izaziva niz neprijatnih simptoma: umor, nizak krvni pritisak, punoća. U ranom detinjstvu može se razviti kretenizam, a u odrasloj dobi kršenje metabolizma proteina i bolest – miksedem.

Istovremeno, povećana proizvodnja tiroksina opasna je i dovodi do hipertireoze, što često dovodi do Bazedove bolesti i bolesti srca, oštećenja pamćenja i govora. Prema tome, količina T3, kao i njegov aktivni oblik (T4), treba da budu strogo unutar fiziološke norme.

Zbog toga je za vraćanje sigurnog nivoa hormona štitnjače bolje koristiti prirodne preparate. Jedan od njih je bio-kompleks Tireo-Vit .

Antitoksični efekat

Ne može se zanemariti antitoksični efekat Echinacea purpurea koja je sastavni deo Tireo Vit-a . Njena dijetalna vlakna (inulin) pomažu u uklanjanju otrovnih materija. Takođe, biljka smanjuje razorno dejstvo radijacije. Japanski naučnici zaključili su da ova biljka pomaže da se zaustavi leukopenija izazvana radijacijom i da ima blagotvoran uticaj na limfocite i monocite. Njegova upotreba dovela je do bržeg obnavljanja broja krvnih zrnaca.

Stimuliše imuni sistem

Tireo-Vit stimuliše imuni sistem zbog nekoliko faktora. Prvo, poboljšava se rad štitne žlezde, što generalno ima pozitivan uticaj na organizam. I drugo, komponente biokompleksa direktno utiču na imune ćelije, povećavajući njihov broj. I ovde zajedno deluju dve komponente: Ehinacea i alge Laminarija. Naučna zajednica ne dovodi u pitanje imunomodulatorni efekat prve.

Tireo Vit pomaže u prevenciji u onkologiji

Preparat Tireo-Vit je takođe odličan za prevenciju raka. To je posledica uključivanja u njega Ehinacee purpurne. Biljka ima dosta selena, a ovaj element u tragovima poznat je po svom antitumorskom efektu.

Prevencija mentalnih poremećaja kod potomstva

Lapčatka bela i alga Laminarija su pouzdani saveznici u preparatu Tireo-Vit , eliminirajući stanje nedostatka joda. Njegov prijem će pomoći da se izbegne zaostajanje u mentalnom razvoju potomstva, ili drugim rečima, kretenizam. Ova bolest se smatra endokrinom i obično se formira kod deteta zbog nedostatka joda tokom trudnoće.

Adaptogeni i antioksidativni efekti. Smanjenje anksioznosti

Pored činjenice da Lapčatka bela normalizuje stanje štitne žlezde, povećava sposobnost tela, pomažući mu da se prilagodi stresu. Ovaj zaključak doneo je doktor farmaceutskih nauka A.N. Šikov sa kolegama koji su proučavali adaptogena svojstva biljke.

Normalizuje metaboličke procese, štiti kosti i srce

Poremećaji štitne žlezde manifestuju se ne samo smanjenjem funkcije ovog organa, već utiču i na koštani, kardiovaskularni, probavni i nervni sistem. Sa tireotoksikozom se često formira patologija poput hiperkalcemije . To se dešava u 15-20% slučajeva. A kada je metabolizam kalcijuma poremećen, mineral kostiju počinje da se taloži u tkivima i organima. Pogotovo su jako pogođeni bubrezi i pluća. Pored toga, višak hormona T4 stimuliše oslobađanje kalcijuma iz kostiju, što preti osteoporozi.

Hiperkalcemija takođe može izazvati giht, pa se upala zglobova često smanjuje kada se štitna žlezda oporavi. U Centru za osteoporozu u Penzi IIV sprovedeno je i istraživanje o preparatu Tireo-Vit. Uzeli su ga pacijenti sa patologijom štitnjače i hipermineralizacijom. Utvrđeno je da uzimanje biokompleksa rešava naslage soli u mekim tkivima.

To ide u prilog činjenici da Tireo-Vit poboljšava metabolizam. Jod, B-vitamini i šećerni polisaharidi alge poboljšavaju metaboličke procese. Hipolipidemijski efekat ove biljke je više puta dokazan. Zbog toga će redovan unos suplementacije smanjiti nivo holesterola, što predstavlja prevenciju srčanog i moždanog udara.

TIREO VIT način upotrebe i doziranje:

Odraslima 3 tablete 3 puta dnevno u toku obroka. Trajanje terapijskog kursa je 6-9 meseci.
Ne koristiti duže od 10 dana u kontinuitetu. Napraviti pauzu do 1 nedelje i ponovo nastaviti.

U prisustvu nepovoljnih faktora okoline koji utiču na štitnu žlezdu, preporučuje se profilaktički unos 2 tablete noću.

 

Slični proizvodi: