You are here

HCl-Balans prirodni preparat za želudačne kiseline

HCl-Balans prirodni preparat za želudačne kiseline
Šifra:
88031
Cena:2.352,00 RSD
Ocenite ovaj proizvod: 
Prosek: 6 (1 glas)
Pakovanje: 60 kapsula
Poreklo: Srbija
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: 1 - 2 dana
Dostavu plaća: kupac

Želudačna kiselina je probavna tečnost koja se formira u želucu, a sadrži hlorovodoničnu kiselinu (HCl) koja je važna za zdravlje želuca, probavnog trakta i čitavog organizma i ima ključnu ulogu u varenju proteina.
Na pojavu hipohlorhidrije (manjak želudačne kiseline) utiču starenje, trudnoća i hormonalne promene. Više od 50% muškaraca i žena starijih od 60 godina ima problema sa atrofičnim gastritisom, odnosno u njihovom želucu se ili luči izuzetno malo ili nimalo kiseline a kod starijih od 80 godina ovo stanje je sasvim uobičajeno.

Uloga HCl-a:

  • Aktivacija pepsinogena u pepsin radi razlaganja proteina
  • Aktivacija intrinzičnog faktora vitamina B12 radi apsorpcije vitamina B12
  • Apsorpcija gvožđa Fe3+→ Fe2+ → Fe3+
  • Antimikrobno dejstvo

HCl-Balans je rešenje za narušeni balans HCl u želucu, usled manjka želudačne kiseline (hipohlorhidrija). Nastao je stručno odabranom kombinacijom betain hidrohlorida, enzima pepsina i bromelaina visoke proteolitičke aktivnosti, čime se postiže optimalan proces varenja hrane u želucu. Povećava svarljivost i iskoristljivost proteina i amino-kiselina iz hrane što je posebno važno za ljude koji su fizički aktivni (sport, teretana…).

Betain­hidrohlorid (650mg po kapsuli) se koristi kao pomoć pri stvaranju hlorovodonične kiseline u želucu i varenju kod osoba sa simptomima hipohlorhidrije.
Pepsin (40mg po kapsuli – aktivnosti 3000 FCC. U/mg što odgovara 120.000 FCC. U u 40mg) predstavlja protelitički enzim koji se stvara u želucu i služi za razlaganje proteina.
Bromelain (50mg po kapsuli – aktivnosi 2500GDU/g što odgovara 125 GDU u 50mg) je kompleks proteolitičkih enzima koji se dobijaju iz različitih delova ananasa. Zahvaljujući proteolitičkoj aktivnosti, bromealin se koristi kao pomoć u procesu varenja.

HCl-Balans omogućava da se zajedničkim delovanjem betain-hidrohlorida i proteolitičkih enzima pepsina i bromelaina reše problemi izazvani hipohlorhidrijom poput: nesvarene hrane u stolici, pojave kandide, hroničnog umora, viška histamina, problema u radu nadbubrežnih žlezda, anemije, astme, hipoglikemije, mnogobrojnih kožnih problema, lupusa, osteoartritisa, osteoporoze. Na taj način HCl-Balans vraća  želudačnu kiselinu u normalu čime se proces digestije u želucu dovodi u balans.

Korišćenjem  i DigestFood-a zajedno sa HCl-Balans-om pre ili posle svakog obroka ostvaruje se idealna kombinacija za potpunu digestiju hrane.

Želudac je jedini organ gde bi trebala da bude jaka kisela sredina  a poželjno je da kiselost bude između pH 2 i 3. Želudačna kiselina pomaže: pri razgradnji proteina, pri ubijanju mikroba i patogenih bakterija,  i štiti od gljivica (npr kandide). Pomaže: u varenju proteina aktivirajući pepsinogen u pepsin, pri aktivaciji intrinzičnog faktora apsorpcije vitamina B12; pri apsorpciji kalcijuma, magnezijuma, cinka, gvožđa, askorbinske kiseline, beta karotena.
U normalnim uslovima kada se u želucu stvara ova kiselina, stvara se i tanak sloj sluzi (mukus) otporne na kiselinu koja oblaže unutrašnjost želuca. Taj sloj čuva želudac od agresivnih i jakih želudačnih sokova i enzima, pa je uvek poželjan savršen balans između kiseline i odbrambenih kontrolnih mehanizama
Ukoliko je ravnoteža u želucu poremećena usled različitih faktora i ne proizvodi se dovoljno želudačne kiseline, ili kiselina oštećuje sluzokožu želuca, dolazi do različitih gastrointestinalnih problema: gorušica, nadutost, gastritis. Pored njih mogu se javiti i problemi sa kožom, kao što su akne i rozacea.

Pored viška mnogo češće dolazi do manjka želudačne kiseline, hipohlorhidrije. Hipohlorhidrija  označava pojavu niskih vrednosti kiseline u želucu. Takođe, može doći i do pojave potpunog odsustva ili prisustva vrlo male količine hlorovodonične kiseline u želucu i ta pojava se naziva ahlorhidrija. Ova pojava je povezana sa zdravstvenim problema kao što su hronični gastritis, karcinom želuca, perniciozna anemija i alkoholizam.
Posledice manjka želudačne kiseline su: nadimanje (nadutost), podrigivanje, gorušica, refluks kiseline (GERB), pojava kandide i bakterijski rast u crevima, slabo varenje proteina, manjak ili nedostatak apetita, sitost nakon unosa vrlo male količine hrane, bol i pečenje u želucu, konstipacija, dijareja, pojave sindroma propustljivih creva (SIBO).
Razlozi koji dovode do manjka želudačne kiseline su: loša ishrana bogata prerađenom hranom naročito šećerom, intolerancija na određenu hranu, različiti poremećaji ishrane uključujući neuhranjenost/gojaznost, dugoročno praktikovanje restriktivnih dijeta, nedostatak fizičke aktivnosti, preterana fizička aktivnost u kombinaciji sa vrlo intenzivnim vežbama, upotreba antibiotika i drugih lekova (antacida, NSAID-a, aspirina), prekomerna konzumaciija alkohola, cigareta i psihoaktivnih supstanci, hronični stres.
Na pojavu hipohloridije utiču i starenje, trudnoća i hormonalne promene. Više od 50% muškaraca i žena starijih od 60 godina ima problema sa atrofičnim gastritisom, odnosno u njihovom želucu se ili luči izuzetno malo ili nimalo kiseline a kod starijih od 80 godina ovo stanje je sasvim uobičajeno.
Tokom trudnoće, kao i kod određenih hormonalnih promena i poremećaja, može doći do promene u stvaranju želudačne kiseline, kao i manjka iste.
Usled nedostatka hlorovodonične, odnosno želudačne kiseline može doći do pojave: nesvarene hrane u stolici, pojave kandide, hroničnog umora, problema u radu nadbubrežnih žlezda, anemije, astme, hipoglikemije (nizak nivo šećera u krvi), mnogobrojnih kožnih problema, lupusa, osteoartritisa, osteoporoze.

Za narušeni balans, usled manjka želudačne kiseline (hipohlorhidriju), rešenje je HCl-Balans. Nastao je idealno izbalansiranim odnosom betain hidrohlorida, enzima pepsina i bromelaina visoke proteolitičke aktivnosti, čime se postiže optimalan proces varenja hrane u želucu. Povećava svarljivost i iskoristljivost proteina i amino-kiselina iz hrane što je posebno važno za ljude koji su fizički aktivni (sport, teretana…).

Betain­hidrohlorid (650mg po kapsuli) u HCl-Balans koristi se kao pomoć za stvarnje hlorovodonične kiseline u želucu  i varenje kod osoba sa simptomima hipohlorhidrije.

Pepsin (40mg po kapsuli – aktivnosti 3000 FCC. U/mg što odgovara 120.000 FCC. U u 40mg) predstavlja protelitički enzim koji se stvara u želucu, aktivacijom pepsinogena želudačnom kiselinom,  i služi za razlaganje proteina. Pepsin se koristi i u kombinaciji sa razblaženom hlorovodoničnom kiselinom ili betain-hidrohloridom kao pomoćno sredstvo u tretmanu hipohlorhidrije želuca. Suplementirani enzimi (pepsin, alfa-galaktozidaza, alfa-amilaza, laktaza, pankreatin, papain, bromelain i dr.) se generalno koriste kao pomoć u varenju hrane u slučajevima otežanog varenja ili smanjenja prirodne sekrecije digestivnih enzima. Neki enzimi, kao što su uglavnom proteolitički enzimi mogu da ispoljavaju antiinflamatornu i antikancerogenu aktivnost.

Bromelain (50mg po kapsuli – aktivnosi 2500GDU/g što odgovara 125 GDU u 50mg) je takođe proteolitički enzim i pored digestivne aktivnosti ima i antiinflamatornu, imunomodulatornu, antikancerogenu aktivnost, aktivnost antidijaretika i aktivnost ka zarastanju rana. Bromelain ima ulogu o obnavljanju oštećene sluzokože želuca i creva. Koristi se u post traumatskim i postoperativnim stanjima za zarastanje rana, kao zamena enzima nakon oboljenja pankreasa, redukciji telesne mase i dr. Prema određenim istraživanjima bromelain može: da inhibira agregaciju trombocita, da bude od koristi kod određenih tromboza i angina, da ima pozitivan uticaj kod određenih oboljenja disajnog trakta, dismenoreja i određenih oblika dijareja.

HCl-Balans sastav:

Betain hidrohlorid                325 mg

Pepsin NF3000                       40 mg

Bromelain                                 50 mg

HCl-Balans način upotrebe i doziranje:

Popiti jednom do tri puta dnevno po dve kapsule, neposredno pre ili posle obroka.

 





Slični proizvodi: