You are here

Večernje prirodni sedativ kod narušenog dnevnog ritma

Večernje prirodni sedativ kod narušenog dnevnog ritma
Šifra:
14004
Cena:1.180,00 RSD
Ocenite ovaj proizvod: 
Prosek: 6 (2 glasova)
Pakovanje: 120 tableta
Poreklo: Rusija
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: odmah
Dostavu plaća: kupac

Večernje tablete VALERIJANA + HMELJ + NANA . Ima sedativni efekat koji se javlja sporo, ali je prilično stabilan.

Komponente dražeja "Večernje": Prašak korena valerijane, dobijen kao rezultat krio-tretmana, zadržava maksimum svojih korisnih svojstava. Izvor je valerijanske i izovalerinske kiseline, valepotrijata i drugih bioaktivnih jedinjenja (više od 120), sadrži do 3,5% etarskog ulja. Kod svih metoda obrade, osim kriotretmana, mnoge od njih (valerenal, valepotrijat, valerin, bornilizovalerijanat i dr.) su tehnološki nedostupne. Takođe ima antispazmodični efekat, poboljšava funkciju miokarda kod kardioneuroze. Hmelj deluje kao antibiotik i sedativ. Kao rezultat krio-tretmana, listovi mente zadržavaju maksimum biološki aktivnih supstanci koje pružaju umirujući i antispazmodični efekat.

Valerian officinalis - ima sedativno, umirujuće dejstvo na centralni nervni sistem, reguliše srčanu aktivnost, ima antispazmodična i holeretička svojstva, pojačava sekreciju žlezdanog aparata gastrointestinalnog trakta. Komponente valerijane imaju pozitivan neuroregulatorni efekat na aktivnost srčanog mišića i direktno na glavne mehanizme automatizma srca i provodnog sistema. Valerijana ima koronarne dilatacione i hipotenzivne osobine. Valerijana je efikasnija uz sistematsku i dugotrajnu upotrebu zbog sporog razvoja terapeutskog efekta.

Menta - koristi se za gastritis, atoniju creva, grčeve želuca i creva, enterokolitis. Takođe se koristi kao ekspektorans kod prehlade, kao vazodilatator za srčana oboljenja. Komponente peperminta se uzimaju za gastritis, grčeve želuca, creva, nadimanje, dijareju; kao ekspektorans i dijaforetik za prehlade, kašalj; sa srčanim oboljenjima, nervnim poremećajima. Ulje peperminta stimuliše apetit i poboljšava varenje, takođe ima anthelmintička svojstva. U tibetanskoj medicini nana se koristi za plućnu tuberkulozu i želučane bolesti.

Sadnice hmelja (šišarke) sadrže etarsko ulje, gorku supstancu lipulin, askorbinsku, hmeljnu taninsku, humulsku i valerinsku kiselinu, trimetilamin, smolu, gumu, boje i tanine, holin, gorčinu, hipoksantin, vosak, fitoncide. Hmelj se koristi kao sedativ, diuretik, antiinflamatorni, antispazmodični i analgetik. Primenjuje se sa povećanom nervnom i seksualnom razdražljivošću, nesanicom, neurastenijom, radikulitisom, bolestima bubrega, bolnim menstruacijama, noćnim emisijama, menopauzom. Posebno su efikasni "šišarci" hmelja za cistitis i uretritis.

Večerrnje sastav (200 mg):

- rizomi sa korenima valerijane (krio-prah) (35 mg);
- sadnice hmelja (krio-prah) (6 mg);
- listovi peperminta (krioprah) (6 mg)

Večernje primena kod:

  • povećane nervne ekscitabilnosti;
  • nesanice;
  • srčanih neuroza;
  • hipertenzije;
  • da eliminiše kršenje dnevnih ritmova;
  • kompleksne  terapije i za prevenciju bolesti štitne žlezde, gastrointestinalnog trakta, hipertenzije, moždanog udara itd.

Preporuke za korišćenje

Odrasli: 4 tablete 3 puta dnevno uz obrok. Trajanje prijema - 4 nedelje.

Kontraindikacije: Trudnoća, dojenje, poremećaji metabolizma ugljenih hidrata, individualna netolerancija na komponente proizvoda. Pre upotrebe, preporučljivo je konsultovati lekara. Količina laktoze koja je u sastavu tableta, kao pomoćne supstance, ne utiče negativno na osobe sa dijabetesom i netolerancijom na laktozu.

 

* Dodaci ishrani nisu lekovi i mogu se koristiti samo za prevenciju određenih vrsta bolesti i održavanje funkcionalne aktivnosti organa, kao i kao pomoćno sredstvo u kompleksnoj terapiji niza bolesti.