You are here

KARDIOTON - prirodni kardio zaštitnik

KARDIOTON - prirodni kardio zaštitnik
Šifra:
14002
Cena:2.350,00 RSD
Ocenite ovaj proizvod: 
Prosek: 6 (1 glas)
Pakovanje: 60 tableta
Poreklo: Rusija
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: 1 - 2 dana
Dostavu plaća: kupac

Prirodni kardio-zaštitnik za bolje performanse kardiovaskularnog sistema.

Plodovi i cvetovi crvenog gloga imaju kardiotonični efekat, poboljšavajući rad srčanog mišića, upozoravajući na preopterećenje u radu.

Preparat Kardioton stimuliše srčani mišić, štiti ga od upale i smanjuje efekte oksidativnog stresa. Ima antiaritmičko dejstvo, širi koronarne sudove i sprečava aterosklerozu. Smanjuje rizik od koronarne bolesti srca i hipertenzije. Pomaže kod miokarditisa i kardioneuroze. Značajno ubrzava oporavak nakon srčanog udara. Sadrži u sebi plodove, cvetove i lišće gloga, plodove šipurka majskoga i matični mleč. Zahvaljujući tome je izuzetno bogat biološki aktivnim materijama.

Prirodno kardioprotektivno sredstvo za poboljšanje funkcionisanja kardiovaskularnog sistema. Preporučuje se da:

- Pruža efikasnu zaštitu kardiovaskularnog sistema;

- Jača srčani mišić poboljšanjem snabdevanja kiseonikom;

- Smanjuje zapaljenske procese u miokardu;

- Ubrzava regeneraciju specifičnog srčanog tkiva ekonomičnom stimulacijom procesa ožiljaka;

- Ima antiaritmijsko, kardiotonično, koronarno dilatacijsko, hipotenzivno dejstvo.

Složeni sistem biološki aktivnih materija koje se nalaze u «Kardiotonu», deluje ne samo na ceo kardio-vaskularni sistem (antiaritmično, kardiogono, koronarno-dilataciono i hipotenzivno dejstvo, dok u slučaju ateroskleroze, stenokardije i tahikardije ima sedativno dejstvo), a koristi se i kao dopuna osnovnih terapeutskih preparata, pri čemu poboljšava i kvalitet života u starijem i staračkom uzrastu.

Plodovi i cvetovi gloga deluju na «posledice», a matični mleč na «uzroke» kardio-vaskularnih oboljenja. Baš ovo raznoliko delovanje objašnjava visoku efikasnost ovog sredstva, što i predstavlja suštinu pronalaska.

Treba zapamtiti da ovo sredstvo ne deluje trenutno i da ne može da odmah eliminiše bol u grudima ili da normalizuje srčani ritam. Ovo sredstvo se koristi dugotrajno i preventivno . Veoma je važno što kontraindikacije i neželjeni efekti nisu utvrđeni čak i posle veoma dugog korišćenja (više od godinu dana). Ovaj preparat se uzima ciklično (sa nedeljnim pauzama).”

Kardioton sastav:

GLOG TAMNO-CRVENI

Plodovi i cvetovi gloga imaju kardiotonsko dejstvo koje poboljšava rad srčanog mišića, sprečavajući njegovu preranu iscrpljenost. Oni osim toga eliminišu i narušavanje srčanog ritma. Plodovi i cvetovi gloga selektivno šire koronarne krvne sudove i krvne sudove velikog mozga, što omogućava ciljno korišćenje preparata ove biljke za poboljšavanje snabdevanja kiseonikom miokarda i neurona velikog mozga. Cvetovi i plodovi gloga povećavaju propustljivost zidova kapilara, pri čemu cvetovi imaju jače dejstvo nego plod.

Koristi se u slučaju funkcionalnog narušavanja rada srca i urogenitalnog sistema, u slučaju hipertonije, stenokardije, antigioneuroze, brze aritmije, paroksizmalne tahikardije, opšte ateroskleroze, klimakterijske neuroze, u slučajevima povećane funkcije štitne žlezde, kao i u slučajevima poremećaja sna i opšteg stanja organizma.

ŠIPURAK MAJSKI

Plodovi šipurka majskog sadrže vitamine C, P, K, rutin i karotinoide (karotine). U mesu plodova nalaze se i kalijum, kalcijum, gvožđe, mangan, fosfor i magnezijum. Ulje semenki sadrži 200 mg vitamina E, 10 mg karotina, linolovu, linolinsku i tvrde kiseline. Sadržaj vitamina C u mesu zrelih plodova šipurka je 10 puta veći , nego u bobicama crne ribizle, 50 puta veći nego kod limuna, 100 puta veći nego kod jabuka. Maksimalna količina vitamina C, E i A nalazi se u zrelim narandžasto-crvenim, ali i u tvrdim plodovima. Šipurak majski sadrži u 10 puta više vitamina PP (citrina), nego agrumi po kojima je vitamin dobio ime.

Plodovi šipurka znatno povećavaju oksidaciono-redukcione procese u organizmu, aktiviraju niz fermentnih sistema, stabiliziraju sadržaj adrenalina i drugih kateholamina, stimuliše otpornost organizma na štetan uticaj spoljne sredine, infekcije i druge nepovoljne faktore.

Osim toga eksperimentalno je potvrđeno antisklerotično dejstvo askorbinske kiseline plodova šipurka, koje se ispoljava u smanjivanju koncentracije holesterola u krvi.

MATIČNI MLEČ

Matični mleč je biološki proizvod pčela, koji je bogat vitaminima, fermentima i mikroelementima, sposoban da normalizuje narušene funkcije organizma, pojedinih organa i sistema.

Matični mleč se koristi za normalizaciju tonusa krvnih sudova i poboljšavanje kontrakcione funkcije miokarda. Pod uticajem matičnog mleča arterijski pritisak se normalizuje, što omogućava njegovu primenu za kompleksno lečenje tih stanja. Matični mleč doprinosi normalizaciji koronarnog krvotoka, obnavljanju narušenog tonusa krvnih sudova velikog mozga, koristi se za lečenje stenokardije i poremećaja funkcije krvnih sudova velikog mozga.

Matični mleč se dobro pokazalo u lečenju infarkta miokarda, već od subakutnog perioda, a posebno u periodu rehabilitacije. Pod njegovim uticajem ubrzava se regeneracija oštećenog dela miokarda i poboljšava se snabdevanje krvlju zone oštećene ishemijom. Kod mnogih takvih pacijenata prestaje bol i nestaje aritmija. Matični mleč stimuliše stvaranje krvi.

Kardioton način primene i doziranje:

Odraslima 2 tablete 3 puta dnevno u toku jela.
Najbolji način da ih stavite pod jezik.
Trajanje prijema je 1 mesec. Primena ovog preparata je ciklična (pauza 1 nedelju)
Preventivni kurs - 2 pakovanja.
Terapeutski kurs - 4 pakovanja.

"Kardioton" je kompatibilan sa lekovima namenjenim lečenje koronarne srčane bolesti i hipertenzije, pojačavajući njihov efekat .