You are here

Ulje crnog kima(crni kumin) 60 kapsula

Ulje crnog kima(crni kumin) 60 kapsula
Šifra:
100057
Cena:1.790,00 RSD
Ocenite ovaj proizvod: 
Prosek: 6 (1 glas)
Pakovanje: 60 kapsula
Poreklo: Rusija
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: odmah
Dostavu plaća: kupac

Ulje crnog kumina sadrži fosfolipide, fitosterole, vitamine E i D, A, C, B, fosfor, kalcijum i gvožđe. Jedna od najvažnjijih komponenti ulja crnog kumina je timohinon koji poseduje izvanredna antikancerogena svojstva, poznat je kao neuroprotektor i efikasno sprečava recedive određenih oboljenja.

Ulje crnog kumina (lat. Nigella sativa oleum) je jedinstvena biološko aktivna supstanca koje se praktikuje u Istočnoj medicini vekovima unazad.
Svojstva ulja crnog kumina dobro su poznata na Bliskom i Dalekom Istoku. Zahvaljujući rezultatima koji se postižu upotrebom ovog ulja naučna javnost se zainteresovala i obavila brojna istraživanja koja su opravdala njegovu upotrebu.

Ulje crnog kumina je pomenuto u mnogim spisima, a kao lek ga je u svojoj praksi koristio poznati arapski lekar tog vremena Ibn Sina (evropsko ime tog lekara Avicena). U naučnim istraživanjima utvrđeno je da hladno ceđeno i nefiltrirano ulje crnog kumina ispoljava najintenzivniji efekat tokom upotrebe, odnosno poseduje mnogostruko puta veći efekat nego sama biljka u svom naturalnom obliku. Hladno ceđeno (bez zagrevanja u toku koga se gube mnoga korisna jedinjenja) i nefiltrirano ulje čini ovaj proizvod neuobičajeno lekovitim. Lekovitost ulja objašnjava se njegovim biohemijskim sastavom. Od bogatog spektra mikro i makroelemenata koji se nalaze u sastavu ulja, izdvojena su najvažnija za očuvanje zdravlja.
Ulje crnog kumina sadrži 26 masnih kiselina, od kojih su 18 nezasićene, i 8 zasićenih. Najzastupljenije su Omega-6 linolna (43%), Omega-9 oleinska (17%), Omega-3 linoleinska (1%), palmitinska (8,5%) i stearinska (2%) kiselina.
Ulje crnog kumina sadrži fosfolipide, fitosterole, vitamine E i D, A, C, B, fosfor, kalcijum i gvožđe. Jedna od najvažnjijih komponenti ulja crnog kumina je timohinon koji poseduje izvanredna antikancerogena svojstva, poznat je kao neuroprotektor i efikasno sprečava recedive određenih oboljenja.
Klinička istraživanja su pokazala da timohinon uništava ćelije karcinoma pankreasa, debelog creva kao i kod pojave raka dojke Klinička istraživanja su takođe pokazala da timohinon uništava ćelije karcinoma prostate i efikasan je kod tretmana agresivnih oblika karcinoma.
Ulje sadrži 15 aminokiselina (uključujući arginin), od kojih 8 su esencijalne, karotenoide, makroelemente i elemente u tragovima, flavonoide, polisaharide i monosaharide, tanine, alkaloide, saponine, enzime, eterična ulja (oko 1,3%). Malo namirnica ima toliko gvožđa kao kumin, što ga čini dobrim izvorom gvožđa čak i kada se koristi u malim količinama kao začin. Dobar je izvor kalcijuma, cinka, bakra, fosfora, tiamina, niacina, riboflavina, piridoksina, folne kiseline. Sadrži i probavne enzime.

Ulje crnog kumina poseduje analgetsko (protiv bola), spazmolitičko, antiupalno, antiseptičko, antialergijsko, baktericidno, antiparazitsko, antivirusno, antimikotičko (deluje protiv patogenih gljivica poput kandide), antipiretičko (snižava temperaturu), ekspektorantno (poboljšava iskašljavanje), bronhodilatorno (pomaže disanju), regenerativno (ubrzava regeneraciju tkiva), imunomodulativno (reguliše jačinu imunološkog odgovora), tonizirajuće (daje dodatnu snagu i energiju na ćelijskom nivou), dijaforetičko (poboljšava varenje i pasažu hrane u crevima), holeretično (pospešuje i sinhronizuje pravilan rad jetre i žuči), vazodilatorno (širi krvne sudove – smanjuje krvni pritisak), antisklerotičko (smanjuje zapušenost krvnih sudova).

SASTAV: nefiltrirano, hladno ceđeno ulje semena crnog kumina.

KADA SE PRIMENjUJE
Lekar ili farmaceut može perporučiti u slučajevima:
alergije (alergijski rinit i sinusit kao i druga autoimuna oboljenja).
kancerogenih oboljenja: klinički dokazana efikasnost*, u toku lečenja radio i hemoterapijom;
klinički dokazano delovanje kod dijabetesa II tipa
povećanog holesterola,masna jetra;
prisustva Helikobakter pilori,
Candida albicans
tretiranja svih vrsta parazitarnih infekcija; kliničko dokazano i delovanje protiv gljivičnih infekcija, infekcija parazitima, infekcija bakterijama kao i virusne infekcije (mnogobrojne studije);
bronhijalne astme i oboljenja pluća;
povećanog krvnog pritiska
narušenog stanja nervnog sistema: glavobolja, neuralgija, nesanica, vrtoglavica, neuroza, anksioznost, parkinsonizam, alchajmerova bolest, demencija. Klinički dokazano poboljšava kognitivne funkcije
oboljenja jetre i digestivnog trakta: gastritis, kolitis, Kronova bolest, čir, simptom nervoznih creva, kamen u žuči, Helicobacter Pilori;
• reumatoidnog artritisa
• svih oblika upalnih procesa;
• kod razvoja hroničnih oboljenja povezanih sa prirodnim procesima starenja organizma te, kao dodatna pomoć funkcionisanju organizma osobama u zreloj životnoj dobi.

Ulje crnog kima povoljno deluje i na kožne promene poput ožiljaka, strija, ekcema, psorijaze, neurodermitisa, akni, rozacee, seboroičnog dermatitisa. Neguje suvu i isperutanu kožu, sprečava nastanak bora, smiruje crvenilo kože tj deluje protuupalno. Dokazano je i delovanje biljnog ulja crnog kima protiv citomegalovirusa (CMV), virusa koji uzrokuje vodene kozice, infekcioznu mononukleozu i herpes simpleks. Kod kožnih oboljenja preporučuje se „oralna i dermalna primena“.

Ulje crnog kima jača kosu pružajući joj ćvrstinu i sjaj, leči gljivične infekcije na noktima i jača zube.

Crni kim koristan je u slučaju gojaznosti i nepravilne ishrane. Poboljšava cirkulaciju i leči hemoroide. Crni kim opušta i smiruje glavobolju.

Prethodne studije su pokazale antikancerogeno delovanje u slučajevima raka prostate i debelog creva, kao i anti-upalno i antioksidantsko delovanje. Skorije studije su, takođe pokazale potencijalne pozitivne rezultate kod raka prostate i debelog creva.

ULjE CRNOG KUMINA NAČIN UPOTREBE: oralna upotreba: Ulje crnog kumina se uzima ujutru po jedna kašičica 15 minuta pre prvog obroka i uveče na prazan stomak.
Kapsula: 1-2 kapsule uzima se 2 puta dnevno.
Period upotrebe u tretmanu patoloških stanja je 3-4 meseca, a nakon pauze od 10 dana može da se nastaviti sa korišćenjem.
Spoljna upotreba: ulja se može dodavati svim vrstima krema, losiona, šampona kao i drugim sredstva za negu kože i kose. U čistom nerazblaženom obliku koristi se za tretiranje dermatitisa, ekcema i sl. Male količine prvo naneti na zdrave delove kože kako bi se uočile eventualne individualne reakcije. Ukoliko reakcije ne postoje možese nanositi u tankom sloju na oboljela mesta.

NAPOMENE: pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije.Pre upotrebe poželjno je konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom. Pre upotrebe pročitati uputstvo. Proizvod nije lek.

UPOZORENjA: ne koristiti u slučaju preosetljivostina komponentu proizvoda, u toku trudnoće i dojenja.
NAČIN ČUVANjA: proizvod čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju, na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, izvan domašaja dece.

Slični proizvodi: