You are here

SYNERGY ZINK 15mg

SYNERGY ZINK 15mg
Šifra:
16011
Cena:852,00 RSD
Ocenite ovaj proizvod: 
Prosek: 6 (1 glas)
Pakovanje: 60 tableta
Poreklo: USA
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: odmah
Dostavu plaća: kupac

Šta je cink?

Cink je mineral koji je od vitalnog značaja za svakodnevne fiziološke procese. Katalizuje više od 300 enzimskih reakcija, metaboličkih procesa i učestvuje u sintezi proteina. Spada u grupu esencijalnih minerala potrebnih svakodnevno. Može se uzimati kroz ishranu ili putem dodataka ishrani. Cink je neophodan u metabolizmu mnogih hranljivih materija, neophodan je za bolje funkcionisanje imunog sistema i lakšu i bržu regeneraciju oštećenih tkiva. Način delovanja cinka je zbog antioksidativne moći ovog minerala, što rezultira uništavanjem slobodnih radikala. Slobodni radikali mogu izazvati oštećenje ćelija, bolesti i prevremeno starenje.

Cink je mineral čije je prisustvo u našem telu neophodno za normalno funkcionisanje više od 300 enzima. Ima važnu ulogu u sintezi DNK, u procesu ćelijske deobe i u ćelijskom metabolizmu. Neophodan je za sintezu proteina, pravilan rast i razvoj. Cink je neophodan za pretvaranje hormona T4 (tiroksina) u T3 (trijodtironin) i važan je za normalnu funkciju štitne žlezde. Ovaj mineral je snažan antioksidans i stimulator imunog sistema. Povećavajući odbrambenu sposobnost tela, pomaže u sprečavanju infekcija.

Cink stimuliše procese regeneracije kostiju i na koži i sluzokoži, sprečava razvoj bakterija. Takođe, ima sposobnost isušivanja i zatezanja kože i sluzokože i na taj način doprinosi smanjenju svraba i bola. Unos cinka je posebno važan za hormone koji regulišu rast i muški hormon testosteron. Nedostatak cinka kod muškaraca smanjuje testosteron i broj spermatozoida. Nivoi testosterona utiču na seksualnu aktivnost, mišićnu masu, rast kostiju i tako dalje. Zato muškarci treba da obrate više pažnje na cink i hranu bogatu cinkom.

Nedostatak cinka može dovesti do raznih promena na koži (akne, ekcem, psorijaza, gruba i suva koža), gubitka kose, zastoja u rastu, nervnih tenzija, usporavanja kognitivnih sposobnosti, gubitka apetita i težine, usporavanja rasta kostiju, poremećaja ravnoteže. menstrualnog ciklusa kod žena i smanjene proizvodnje sperme kod muškaraca, a može dovesti i do razvoja kardiovaskularnih bolesti. Pad imuniteta zbog nedostatka ovog minerala, može biti uzrok obične prehlade.

Cink je deo raznih biljnih i životinjskih proizvoda, ali je prisutan u malim količinama. Zbog toga je potrebno unositi više hrane bogate ovim mineralom ili se mora unositi putem suplemenata. Najveća količina cinka se nalazi u: morskim plodovima, mlečnim proizvodima, mahunarkama, orašastim plodovima, semenkama bundeve, govedini i dr.

Osobe sa povećanom potražnjom za unosom cinka su: trudnice, dojilje, sportisti, vegetarijanci i sve osobe koje ishranom sadrže vlakna (sprečavaju apsorpciju cinka u organizmu), osobe starije od 50 godina, konzumenti alkohola itd.

Dejstvo

  • Doprinosi normalnoj apsorpciji kalcijuma i fosfora
  • Cink doprinosi normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu
  • Cink doprinosi normalnoj DNK sintezi, ima ulogu u ćelijskoj deobi
  • doprinosi normalnoj sintezi proteina, normalnom metabolizmu makronutijenata,ugljenih hidrata, masnih kiselina, normalnom metabolizmu vitamina A
  • doprinosi normalnoj kognitivnoj funkciji
  • doprinosi održavanju normalne kože,kose,normalnih noktiju i kostiju
  • doprinosi normalnoj plodnosti i reprodukciji, normalnom nivou testosterona u krvi
  • doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa
  • doprinosi normalnoj funkciji imunskog sistema

Prednosti Sinergi Zink 15mg:

Organski oblik cinka

Bez kvasca i glutena

Pilula, potpuno se raspada za sat vremena

Zink način upotrebe i doziranje:

 Jedna (1) tableta dnevno uz obrok, ili nakon obroka, ili po preporuci lekara