You are here

SYNERGY Vitamin E400 prirodni antioksidans

SYNERGY Vitamin E400 prirodni antioksidans
Šifra:
16006
Cena:2.370,00 RSD
Ocenite ovaj proizvod: 
Prosek: 6 (1 glas)
Pakovanje: 60 mekih kapsula
Poreklo: USA
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: odmah
Dostavu plaća: kupac

MAKSIMALNA ZAŠTITA ĆELIJA

Šta je vitamin E 400IU?

Vitamin E (tokoferol) pripada grupi vitamina rastvorljivih u mastima. Deluje kao antioksidans koji sprečava oksidaciju nezasićenih masnih kiselina i drugih supstanci. Na ovaj način vitamin E štiti ćelije od štetnog dejstva slobodnih radikala i podržava njihovu funkciju.

Vitamin E štiti krvne sudove i smanjuje rizik od ateroskleroze i koronarne bolesti srca.

Pozitivno deluje na ceo organizam: pozitivno utiče na endokrine žlezde, posebno na funkciju polnih žlezda i izostavlja se naziva se „vitaminom plodnosti“. Ubrzava cirkulaciju krvi i poboljšava funkciju mišića. Čuva telo od preranog starenja, održava elastičnost tela, povećava vitalnost i podstiče aktivnost organizma.

Osobine i efekti vitamina E 400

To je esencijalni sastojak, koji telo ne može da proizvede samo. Zbog toga se uvek mora uzimati putem hrane ili kao dodatak u obliku kapsula. Najvažnije dejstvo vitamina E na organizam je njegovo antioksidativno dejstvo jer štiti sve telesne ćelije i organe od razornog dejstva slobodnih radikala i na taj način sprečava njihovo prevremeno starenje i propadanje. Kao najefikasniji liposolubilni antioksidans u biološkim membranama ćelija, štiti ih od oštećenja slobodnih radikala koji su glavni uzrok nastanka bolesti.

Nedostatak vitamina E manifestuje se umorom, problemima koncentracije, oslabljenim imunološkim sistemom, anemijom, niskim nivoom hormona štitne žlezde, problemima sa vidom, razdražljivošću, depresijom i dr. Brojne naučne studije su pokazale da dodatni unos ovog vitamina daje ogromne koristi, kao preventivno sredstvo ili kao dodatak uobičajenoj terapiji.

Vitamin E kao dodatni dodatak koristi se za zaštitu imunog sistema, posebno kod starije populacije i dalju prevenciju i lečenje kardiovaskularnih (štiti krvne sudove i sprečava aterosklerozu), reumatskih i imunoloških poremećaja. Pomaže u prevenciji očnih bolesti, jer smanjuje rizik od katarakte i makularne degeneracije. Vitamin E se koristi u prevenciji gubitka pamćenja, tokom lečenja srednje demencije kod Alchajmerove bolesti. Ima važnu ulogu u zaštiti jetre. Pošto pomaže u ublažavanju simptoma dijabetičke neuropatije, koristi se i tokom lečenja dijabetesa. U kombinaciji sa vitaminom C koristi se za negu kože, brže zarastanje rana i povećanu toleranciju na UV zrake.
Vitamin E učestvuje u formiranju reproduktivnih ćelija i poboljšava plodnost kod oba pola. Pomaže u sprečavanju pobačaja i preporučuje se tokom menopauze.
Značajno pomaže u smanjenju nivoa oksidativnog stresa mišića nakon vežbanja.

Preporuka Synergy® Vitamin E400:

  • neophodan je za normalan rast
  • deluje kao antioksidans , doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa
  • podstiče stvaranje antitela i time pojačava imunitet
  • sa koenzimom Q10 štiti srčani mišić
  • pokazuje antitrombotsko i antiproliferativno delovanje
  • neophodan je za formiranje vezivnog tkiva
  • neophodan je u sintezi proteina
  • prevencija i podrška tretmanu steriliteta oba pola
  • štiti jetru i pluća, pospešuje fizičku izdržljivost organizma i stvaranje mišićne mase
  • preporučuje se za prevenciju odredjenih karcinoma

Prednosti Sinergi Vitamin E 400:

Sastav kapsule je D-alfa tokoferol. To je prirodni oblik vitamina E, koji omogućava maksimalnu upotrebu u organizmu
Maksimalna apsorpcija
Jednostavno doziranje

Sinergi Vitamin E 400 način upotrebe:

1 kapsula dnevno uz čašu vode

Napomena:

Proizvodi sa većom količinom vitamina E nisu namenjeni osobama koje imaju sklonost ka krvarenju (hemofilija, perforacija ulkusa i sl.), kao ni osobama koje planiraju hiruršku intervenciju najmanje nedelju dana pre operacije.

 

Pre upotrebe detaljno pročitati uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim dejstvima posavetujte se sa Vašim lekarom ili farmaceutom!

 
Slični proizvodi: