You are here

UroBioticPlus - za infekcije urinarnog trakta

UroBioticPlus - za infekcije urinarnog trakta
Šifra:
880199
Cena:2.640,00 RSD
Ocenite ovaj proizvod: 
Prosek: 6 (1 glas)
Pakovanje: 30 kesica
Poreklo: Rusija
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: 1 - 2 dana
Dostavu plaća: kupac

UroBioticPlus,  prirodni preparat, idealna kombinacija prirodnih sastojaka kao prevencija i dodatak u terapiji infekcija urinarnog trakta, naročito kod inefkcija Escherichia coli.

Komponente  su brižljivo odbarane, tako da deluju sinergistički jedne na druge, nemaju kompeticiju među sobom, već naprotiv potenciraju međusobno dejstvo.

Problem urinarnih infekcija u medicini oduvek je bio ozbiljan problem. Upotreba savremenih antibiotika i drugih lekova u mnogome je uspela da na zadovoljavajući način leči ove infekcije. Međutim, danas se javlja jedan drugi problem sa kojim se susreću i pacijenti i lekari, a to je problem recidiva i dužine trajanja urinarnih infekcija. To zahteva dužu primenu lekova i prolongirani tok lečenja, što pacijentima predstavlja problem a može dovesti i do rezistencije na antibiotike .

Problem urinarnih infekcija u medicini oduvek je bio ozbiljan problem. Upotreba savremenih antibiotika i drugih lekova u mnogome je uspela da na zadovoljavajući način leči ove infekcije. Medutim, danas se javlja jedan drugi problem sa kojim se susreću i pacijenti i lekari, a to je problem recidiva i dužine trajanja urinarnih infekcija. To zahteva dužu primenu lekova i prolongirani tok lečenja, što pacijentima predstavlja problema a može dovesti i do rezistencije na antibiotike . UroBioticPlus je značajan pomak u cilju prevazilaženja ovih problema.

UroBioticPlus sastav:

Elagična kiselina 95% je dimerni derivat galne kiseline  koja se nalazi u bobicama drvenastih biljaka (maline, jagode, nar, kupine brusnica) grožđu i orašastim plodovima. Elagičnoj kiselini se pripisuju značajne antimikrobne, hemopreventivne, antikancerogene, antimutagene, antivirusne i antioksidativne aktivnosti. Zbog svojih odličnih antimikrobnih svojstava, a naročito zbog svojstva razlaganja zaštitnog omotača bakterije Escherichia coli,  Pseudomonas aerouginosa i Staphylococus aureus zauzima posebno mesto u tretmanima infekcija urinarnih organa. Takođe, ona stvara supstrat za razvoj saprofitske mikroflore urinarnog trakta/organa.

D-manoza (poreklom iz breze) spada u proste šećere, monosaharide. Izuzetno je značajna u prevenciji i suzbijanju urinarnih infekcija. Ona zauzima receptorsko mesto na unutrašnjem zidu urinarnih organa, isto ono za koje se vezuje upravo E.coli, na početku infekcije i svoje invazije i razmnožavanja, pa time deluje kao kompetitivni inhibitor vezivanja bakterija, tj. sprečava vezivanje bakterija za receptore na epitelu urinarnog trakta. Zato je vezivanje E. coli sa zidom mokraćne bešike slabo jer se vezuje za molekul D-manoze, pa se lako uklanja povećanim unosom tečnosti, odnosno izlučivanjem urinom.

Proantocijanid je 40% biljni ekstrakt biljke brusnica (Vaccinium macrocarpon). Dejstvo ove biljke i njenih ekstrakata na urinarne infekcije uveliko je već poznat. On deluje kao prirodni dezinficijens, antiseptik u mokraćnoj bešici, snižava pH urinarnog trakta, onemogućavajući razvoj patogenih bakterija, a dodatno sprečava i adheziju bakterija na zidove urinarnog trakta,  te na taj način pomaže u suzbijanju i razvoju infekcije patološkim mikroorganizmima. Brusnica može da poveća efikasnost nekih antibiotika koji se koriste za urinarne infekcije.

Vitamin D3, nakon kontakta sa odgovarajućim receptorima ćelija urotelijuma stimuliše produkciju potentnih antimikrobnih peptide-katelicidina iz samih urotelijalnih ćelija organizma čime dovodi do uništavanja bakterija.

Dijetna vlakna korena cikorije, kao prebiotici, odličan su supstrat za rast i razmnožavanje saprofitske mikroflore sistema organa urinarnog trakta.

Sva ova svojstva dokazana su mnogobrojnim kliničkim studijama.

UroBioticPlus način upotrebe i doziranje:

Preventivno: 1 do 2 kesice dnevno.

Hronična i blaga infekcija: 2 puta po jedna kesica dnevno.

Akutna i jača infekcija: 3 dana 4 puta po jedna kesica dnevno, nakon toga produžiti korišćenje proizvoda još 18 dana u količini od dva puta po jednu kesicu dnevno.

Uz antibiotsku terapiju urinarnih infekcija: Dva puta dnevno po jedna kesica, 28 dana (proizvod uzimati i nakon prestanka korišćenja antibiotika).

Kesicu rastvoriti u 1,5 – 2 dl vode i popiti. Drugačije, po preporuci ordinirajućeg lekara.