You are here

NORVEŠKO OMEGA-3 ulje za celu porodicu

NORVEŠKO OMEGA-3 ulje za celu porodicu
Šifra:
12001
Cena:3.800,00 RSD
Ocenite ovaj proizvod: 
Prosek: 6 (1 glas)
Pakovanje: 500 ml
Poreklo: Norveška
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: 1 - 2 dana
Dostavu plaća: kupac

Norveško omega 3 ulje proizvedeno je od jetre divljeg norveškog artičkog bakalara. Sadrži omega-3 masne kiseline DHA i EPA(obe su neophodne za pravilan rad mozga i preporučuju se za poboljšanje pamćenja, koncentraciju, kod poremećaja raspoloženja. normalnoj funkciji srca) i prirodne vitamine A, D, E . Norveško omega 3 ulje preporučuje se deci tokom rasta i razvoja, kao i trudnicama i dojiljama.

EPA i DHA doprinose normalnoj funkciji srca. Koristan efekat se postiže dnevnim unosom od 250 mg EPA i DHA. Vitamin E doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Vitamin A doprinosi: normalnom metabolizmu gvožđa, održavanju normalnih sluznica, održavanju zdrave kože, održavanju normalnog vida, normalnoj funkciji imunološkog sistema; Vitamin A ima ulogu u procesu diferencijacije ćelija. Vitamin D doprinosi: normalnoj apsorpciji/iskorišćenju kalcijuma i fosfora, normalnom nivou kalcijuma u krvi, održavanju normalnih kostiju, održavanju normalne funkcije mišića, održavanju normalnih zuba, normalnoj funkciji imunološkog sistema; Vitamin D ima ulogu u procesu deljenja ćelija. Omega-3 masna kiselina DHA je najzastupljenija omega-3 masna kiselina u mozgu, dok omega-3 masna kiselina EPA ima značajnu protivupalnu ulogu. Obe su neophodne za pravilan rad mozga i preporučuju se za poboljšanje pamćenja, koncentraciju i kod poremećaja raspoloženja.

Ulje jetre bakalara predstavlja dobar izvor dugolančanih omega-3 masnih kiselina kao i prirodnih vitamina A i D. U prošlosti je upotrebljavano zbog visokog sadržaja vitamina A i D, a često je davano i deci kako bi se sprečila deficijencija vitamina D. Prema određenim podacima, 10 ml ulja jetre bakalara može da sadrži od 750 - 1200 μg vitamina A i 2,5 - 10 μg vitamina D. Kao i većina ribljih ulja, ulje jetre bakalara sadrži značajne količine omega-3 masnih kiselina, eikozapentaensku (EPA; C20:5n-3) i dokozaheksaensku (DHA; C22:6n-3) kiselinu.

DHA je jedna od osnovnih komponenti fosfolipida ćelijske membrane, pogotovo u mozgu i retini. Neophodna je za optimalni razvoj nervnog sistema i vida. DHA je najzastupljenija omega-3 masna kiselina u ljudskom mleku. EPA predstavlja prekurzor prostaglanidina, leukotriena i tromboksana. Suplementacija omega 3 masnim kiselinama može dovesti do sniženja nivoa triglicerida i povećanja nivoa dobrog holesterola (HDL-a). Takođe može imati antiinflamatorno, antitrombotsko i imunomodulatorno dejstvo.

Norveške omega 3 masne primena:

  • kiseline snižavaju nivo lošeg holesterola LDL-a, kao i ukupnog holesterola,
  • regulišu metabolizam lipoproteina,
  • za pravilan rad mozga
  • za poboljšanje pamćenja, koncentraciju, kod poremećaja raspoloženja;
  • normalnoj funkciji srca
  • povoljno utiču na krvni pritisak i aritmiju,
  • imaju blagotvorno delovanje na gastrointestinalni, muskulatorni i imunološki sistem,
  • pomoć deci prilikom rasta i razvoja

Efekat snižavanja nivoa triglicerida se ispoljava zahvaljujući zajedničkom efektu inhibicije lipogeneze i stimulacije oksidacije masnih kiselina u jetri.

Norveško Omega 3 ulje sastav:

Ulje jetre divljeg norveškog artičkog bakalara, prirodna aroma limuna, dl-alfa-tokoferol, antioksidansi (ekstrakt bogat tokoferolima, ekstrakti ruzmarina (Rosmarinus officinalis)), origano (Origanum vulgare), majčina dušica (Thymus vulgaris), karanfilić (Syzygium aromaticum).

Norveško Omega 3 ulje način upotrebe i doziranje

1 put dnevno uz obrok 2,5 ml (1/2 kafene kašike) za decu stariju od tri godine i odrasle.Promućkati pre upotrebe.

Način čuvanja: Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu na temperaturi do 25 °C.  Otvorenu flašu čuvati u frižideru na temperaturi od 4 °C i potrošiti je u roku od 3 meseca.

U p o z o r e n j a: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i vođenje zdravog načina života. Preporučena dnevna doza ne sme da se prekorači. Čuvati van domašaja dece. Pre upotrebe konsultovati se sa lekarom/nutricionistom. Osobe koje koriste lekove protiv zgrušavanja krvi (antikoagulansi) potrebno je da se obrate svom lekaru pre nego što počnu da koriste norveške omega-3 kapsule. Osobe mlađe od 18 godina, trudnice i dojilje bi trebalo da koriste ovaj proizvod jedino pri preporuci i pod nadzorom lekara.

 

Pre upotrebe detaljno pročitati uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim dejstvima posavetujte se sa Vašim lekarom ili farmaceutom!