You are here

AKCIJA - BIOZYM Q10 SYNERGY prirodni preparat za kardiovaskularni sistem sa anti-age efektom

AKCIJA - BIOZYM Q10 SYNERGY prirodni preparat za kardiovaskularni sistem sa anti-age efektom
AKCIJA - BIOZYM Q10 SYNERGY prirodni preparat za kardiovaskularni sistem sa anti-age efektom
Šifra:
16002
Redovna cena:1.500,00 RSD
Cena:1.275,00 RSD
Ušteda:225,00 RSD (15%)
Ocenite ovaj proizvod: 
Prosek: 6 (1 glas)
Pakovanje: 30 kapsula
Poreklo: USA
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: odmah
Dostavu plaća: kupac

Šta je Biozim Q10 100 mg?

Koenzim Q10 je esencijalni antioksidans koji je prisutan u svakoj ćeliji u telu. Neophodan je za proizvodnju energije i kao antioksidans smanjuje štetno dejstvo slobodnih radikala koji su uzročnici mnogih bolesti.Q10 štiti ćelije od preranog starenja i učestvuje u održavanju normalne funkcije kardiovaskularnog i nervnog sistema. Blagotvorno deluje na imuni sistem i koristi se u profilaksi migrenskih glavobolja. Pomaže u održavanju zdravih nivoa CoK10 kod pacijenata koji se leče statinima. Preporučuje se kod stanja hroničnog umora nepoznatog porekla i generalno ima pozitivan uticaj na kvalitet života.

Osobine i efekti Biozim 100mg Q10

Koenzim Q10 se nalazi u mitohondrijama, ćelijskim organelama, koje su odgovorne za proces stvaranja energije. Najveću koncentraciju koenzima Q10 imaju organi koji imaju veće energetske potrebe: srce, jetra i bubrezi.

Posle 35. godine života organizam ubrzano gubi sposobnost da sintetiše potrebne količine koenzima Q10 za 50% i potrebno ga je uzimati kao suplementaciju.

Koenzim Q10 smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti smanjenjem lipidne peroksidacije LDL holesterola. Studije su pokazale da koenzim Q10 smanjuje visok krvni pritisak. Takođe je poznato da ovo jedinjenje štiti želudac i duodenum.

Druge studije su pokazale da koenzim Q10 pozitivno utiče na neke vrste alergija, astmu i respiratorna oboljenja, degenerativne bolesti nervnog sistema (Alchajmerova bolest, multipla skleroza i Parkinsonova bolest). FDA je odobrila upotrebu koenzima Q10 u lečenju mitohondrijalne encefalomiopatije.

Lekovi za snižavanje holesterola, mogu da smanje nivo koenzima Q10 i mogu izazvati probleme sa mišićima, pa se preporučuje dodatni unos koenzima Q10 kod pacijenata koji primaju terapiju statinima. Kao snažan antioksidans učestvuje u jačanju imunog sistema i pokazuje dobre rezultate u usporavanju procesa starenja.

Koenzim Q10 se često koristi u lečenju sindroma hroničnog umora nepoznatog porekla. Tokom intenzivne fizičke aktivnosti (sportisti), zbog sve veće količine slobodnih radikala, preporučuje se dodatni unos koenzima Q10, koji pomaže u obnavljanju rezervi ćelijske energije.

Prednosti SYNERGY Biozim Q10 100mg:

  • Samo 1 kapsula dnevno zadovoljava potrebe organizma
  • Uz dodatak Bioperina®, apsorpcija Sinergi Biozim Q10 raste za 30%

Piperin pospešuje resorpciju i bioraspoloživost drugih nutrijenata iz hrane u digestivnom traktu, omogućava ulazak mnogih supstanci u organizam u aktivnoj formi,sprečava nastanak novih masnih ćelija, ima ulogu u snižavanja nivoa lipida u krvi.

Lecitin utiče na brojne procese sinteze biološki aktivnih jedinjenja. Ima potencijalno hepato-protektivno delovanje

Synergy® Biozym-Q10 preporučuje se:

  • Doprinosi normalnoj apsorpciji kalcijuma i fosfora.
  • kod povećane potrebe organizma za energijom,
  • kod bolesti srca,
  • tokom terapije statinima,
  • kod hipertenzije,
  • protiv starenja ćelija i tkiva u organizmu,
  • kao snažan antioksidans značajan za zdravlje imunog sistema

Biozim Q10 način primene i doziranje:

Jedna  kapsula dnevno uz obrok, ili neposredno nakon obroka