You are here

HimoTrips kompleks enzima

HimoTrips kompleks enzima
Šifra:
‚88018
Cena:3.300,00 RSD
Ocenite ovaj proizvod: 
Prosek: 6 (1 glas)
Pakovanje: 30 kapsula
Poreklo: Srbija
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: 1 - 2 dana
Dostavu plaća: kupac

Himo Trips je dijetetski suplement sa kompleksom digestivnih enzima poreklom iz pankreasa svinje (proteaze, lipaze, amilaza, tripsin i himotripsin) namenjen održavanju normalne dijestije u organizmu, kao i suplementacije u slučaju smanjene sinteze ili povećane potrebe za ovim enzimima kao što su procesi praćeni stvaranjem eksudata:

  • u traumatologiji i hirurgiji kada kod pacijenata treba sprečiti pojavu ili ubrzati resorpciju edema i hematoma
  • za ubrzanje lečenja zapaljenjskih procesa (npr. gornji deo respiratornog trakta: smanjuje viskoznost bronhijalnog sekreta i olakšava njegovo iskašljavanje .

Proteolitički enzimi, tripsin i himotripsin, u HimoTripsu imaju specifičnu katalitičku aktivnost endopeptidaza i esteraza. Po dospevanju u krvotok enzimska aktivnost HimoTripsa je inhibirana. Zahvaljujući reverzibilnosti inhibicije, enzimi ponovo stiču svoju aktivnost, po izlasku iz krvotoka, u zoni propustljivih ili otvorenih krvnih i limfnih sudova, tzv. intersticijum. Na taj način, u prostoru van krvnih i limfnih sudova, dolazi do oslobađanja enzima i njihove enzimske aktivnosti.

HimoTrips utiče na limfoidno tkivo u smislu poboljšane drenaže limfe iz inflamatornog prodručja, pomaže očuvanju perfuzije limfe i pojačanom protoku limfe iz tkiva (ubrzava eliminaciju toksina iz medjućelijskog prostora). Deluje protivupalno kod virusnih i bakterijskih infekcija. Koristi se  kod edema i hiruških rana jer pomaže resorpciju istih, kao i kod stanja nakupljanja sekreta u sinusima i bronhijama.

Ovi efekti HimoTripsa omogućavaju lekovima da normalizuju tkiva endokrinog, nervnog i imunog sistema, preko aktivacije limfnog sistema digestivne cevi (creva). Povećava se osetljivost tkiva na delovanje drugih lekova i time se postiže efikasnost manjih doza lekova, čime  se smanjuje njihova eventualna toksičnost.

HimoTrips aktivira lipazu-P, bitan enzim intersticijuma u razbijanju masnih ćelija, adipocita u masnim depoima (jetra, potkožno tkivo, viscerom regija).

HimoTrips Indikacije:

  • Bubrežni, srčani, limfni edem
  • Edemi uzrokovani dijabetesom
  • Hipertrofija limfnog tkiva (tonzilitis, faringitis)
  • Alergijske reakcije sa intestinalnim i kožnim manifestacijama
  • Intoksikacije izazvane hroničnim bolestima
  • Povećanje delotvornosti lekova
  • Kod benignih i malignih tumora gde postoji zastoj (poremećaj) limfne drenaže

HimoTrips sastav:

Kompleks enzima
Proteaza…………. min. 250 USP
Amilaza …………. min. 250 USP
Tripsin ……………. min. 250 USP
Himotripsin …….. min.   75 USP
Lipaza ……………. min.   50 USP

HimoTrips način upotrebe:

U početku tri puta dnevno po dve kapsule, a nakon poboljšanja stanja  uzimati dva puta dnevno po dve kapsule sat vremena pre ili posle obroka.