You are here

WHEY PROTEIN - prirodan izvor visoko kvalitetnih proteina i aminokiselina,odličan kod gojaznostii, dijabetesa

WHEY PROTEIN - prirodan izvor visoko kvalitetnih proteina i aminokiselina,odličan kod gojaznostii, dijabetesa
Šifra:
88010
Cena:1.230,00 RSD
Ocenite ovaj proizvod: 
Prosek: 6 (1 glas)
Pakovanje: 300 gr
Poreklo: Srbija
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: 1 - 2 dana
Dostavu plaća: kupac

WHEY Protein je koncentrat WPC 80 % proteina u prahu od kozije i ovčije surutke naročito koristan kod gojaznosti i dijabetesa, sadrži visok novo aminokiseline leucina, koji služi za očuvanje mišićne mase a promoviše sagorevanje masti.

Proteini WPC 80 % daju osećaj sitosti, dovode do oslobađanja dva hormona: hovecistoksina i GIP-1 (glukoza-zavisni insulinotropni polipeptid) koji suprimira apetit, šalje signal telu da prestane sa unosom hrane, tzv. signal sitosti.

WHEY Protein iz ove surutke povećavaju imunološki odgovor i mobilizaciju imunog sistema. Zbog visokog i resorptivnog sadržaja aminokiseline cistin-cistein koji je uključen u produkciju glutationa snažan je antioksidans i koristan je u terapijama akni, raka, HIV-a, Alchajmerove bolesti, cistične fibroze, dijabeta, hepatitisa, disfunkcije jetre itd.

  • Lako svarljiv i iskoristiv u organizmu naročito u pogledu amino-kiselina.
  • Sadrži visoko korisne vitamine, naročito minerale i neke enzime što mu omogućava podršku optimalnog zdravlja.
  • Jača imuni sistem i pogodan je za celu porodicu

Organski Na (Natrijum) koji se nalazi u WPC80 razlikuje se od Na iz kuhinjske soli koji je visoko prerađen i neadekvatan. Manjak koncentracije organskog Na u organizmu manifestuje se kao hronična loša probava, upale i iritacije creva, zatvor i slična stomačna obolenja. Naime, rezerve organskog Na čuvaju se u zglobovima, ligamentima, limfnom tkivu i tečnosti ali pre svega i najviše u ćelijama zida creva i želuca. Ove rezerve Na u ćelijama zida želuca odgovorne su za očuvanje ph ravnoteže u odnosu na koncentraciju HCl (hlorovodonična kiselina) i integriteta zida želuca od dejstva sopstvene HCl na zid želuca. Kod hiperaciditeta želuca HCl je u višku (loša i neadekvatna ishrana, stres, infekcija Helicobacter pylori) što iscrpljuje rezerve Na i iz drugih navedenih depoa Na (zglobovi, ligamenti, limfni organi i tečnost) čime se sada povećava kiselost celog organizma, remeti acido-bazna ravnoteža a zbog iscrpljenosti i nedostatka organskog Na, organizam nema mogućnost da neutrališe povećanu kiselost. Čitav ovaj proces vremenom dovodi do razvoja raznih hroničnih i teških oboljenja (zglobova,kostiju,mišića,stvaranje čireva-ulcusa, bubrega, dijabeta, oboljenja tireoidne žlezde,raka i sl.)

Koncentrat proteina mešavine kozije i ovčije surutke imaju veći kapacitet antacidnog dejstva od farmakoloških antacida koji su koriste kod povećane koncentracije HCl u želucu.

Takođe WPC 80 % koristan je i kod prevencije i pomoći u terapiji osteoporoze.

  • Ne sadrži kazein, ne sadrži soju i njene derivate, slobodan je od hormona a dobijen je od životinja koje se hrane travom i drže na paši.
  • On je bez aroma, emulgatora, bez dodatog šećera i zaslađivača, prirodnog ukusa i mirisa
  • Bogat je organskim natrijumom Na, kalijumom K i kalcijumom Ca.
  • Koristan kod gojaznosti i dijabetesa, sadrži visok novo aminokiseline leucina, koji služi za očuvanje mišićne mase a promoviše sagorevanje masti.
  • WPC 80 % sadrži visoke koncentracije minerala i elektrolita posebno organskog Na i K, koji su u organizmu odgovorni za očuvanje optimalnog ph čime se omogućava održavanje tzv. alkalnog balansa. Na i K pomažu i pravilnom radu srčanog mišića i disanja, a K pomaže i u održavanju integriteta mišićnih organa, funkciji bubrega i sl.

WHEY Protein način upotrebe i doziranje:

Preporučene dnevne količine 1-3 merice dnevno tj.do 23g.dnevno,zavisno od potrebe pomešano sa 400ml jogurta i vode u srazmeri pola-pola(200ml.jogurta i 200ml vode).
Na-askorbat ima isti efekat kod nadoknade organskog Na kao WPC80 s tim što ima i dodatno dejstvo samog vit.C. Zato bi bilo najbolje uzimati oba ova proizvoda svakodnevno.

 

Slični proizvodi: