You are here

SYNERGY B-COMPLEX MEGA kopleks od 8 B vitamina

SYNERGY B-COMPLEX MEGA kopleks od 8 B vitamina
Šifra:
16007
Cena:2.700,00 RSD
Ocenite ovaj proizvod: 
Prosek: 5 (2 glasova)
Pakovanje: 60 tableta
Poreklo: USA
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: odmah
Dostavu plaća: kupac

Šta je B-kompleks Mega?

B-kompleks obuhvata grupu B-vitamina, koji učestvuju u metabolizmu ugljenih hidrata, masti i proteina. Nedostatak povećane potrebe samo za jednim od B-vitamina, uzrokuje povećanu potrebu za drugim vitaminima iz ove grupe. Dakle, kada se pojave znaci nedostatka bilo kog vitamina iz ove grupe, potrebno je uzeti njega, ceo kompleks vitamina B.

Vitamini B su potrebni u svakom delu tela kao koenzimi (ključne komponente enzima). Posebno su važni za održavanje zdravog nervnog, imunološkog i digestivnog sistema, kao i zdrave kože, kose, očiju, jetre i usta. B-vitamini takođe pomažu u procesu sagorevanja ugljenih hidrata, čime se stvara energija za ceo organizam.

Dokazano je da B kompleks ima ogromnu ulogu u normalnom funkcionisanju nervnog sistema. Stručnjaci veruju da unos visokog nivoa vitamina B pomaže u lečenju nekih oblika depresije, anksioznosti, razdražljivosti i lošeg pamćenja.

Synergy® B-Complex Mega na bazi mioinozitola i kompleksa B vitamina u koji spada 8 vitamina i to : B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 i B12.Vitamini B grupe su hidrosolubilni pa ih naše telo ne može skladištiti, niti sintetisati, što ih čini esencijalnim nutrijentima. Svakodnevno se moraju unositi u organizam pravilno izbalansiranom ishranom ili pomoću dodataka ishrani. U svom dejstvu često su udruženi, a u slučaju njihovog manjka dolazi do gubitka apetita, koža gubi elasticitet, a kosa sjaj, neuroloskih i kardiovalskularnih poremecaja i dr. Deficit vitamina B grupe može nastati usled kancera, dijalize, celijačne bolesti, kronove bolesti, alkoholizma, hipotireoidizma, anoreksije, kao posledica hirurških zahvata u cilju lečenja težih oblika gojaznosti, kao i kod osoba sa MTHFR mutacijom gena koja dovodi do deficita vitamina B kompleksa. Osobe sa cirozom jetre, hepatitisom ili opstrukcijom žučnih kanala imaju smanjenu sposobnost apsorpcije nekih od vitamina B.

Inozitol (Vitamin I) pripada grupi pseudovitamina, a pojedini autori ga svrstavaju u grupu B vitamina. Spada u grupu ugljenih hidrata. Ključna je komponenta ćelijske membrane i uključen je u slanje signala između ćelija. Mio-inozitol je najzastupljeniji u centralnom nervnom sistemu i koristan je u lečenju poremećaja raspoloženja: depresije, panike i opsesivno-kompulzivnog poremećaja. Inozitol pomaže i kod regulisanja telesne težine i kontrole apetita gojaznih osoba, efikasan je u slučajevima policističnih jajnika i smanjene osetljivosti na insulin. Pomaže kod hipertenzije, u snižavanju nivoa holesterola, održava kosu zdravom i sprečava njeno opadanje, a pomaže i u prevenciji ekcema.

Preporuka Synergy® B-Complex Mega:

  • Deluje na metabolizam ugljenih hidrata,masti i proteina
  • deluje na eritropoezu, metabolizam hormona
  • neophodan za pravilno funkcionisanje nervnog sistema,
  • pomaze u održavanju normalnog stanja u gastrointestinalnom traktu, funkcionisanju jetre
  • utuče na poboljšanje opšteg stanja organizma, podizanja energetskog nivoa, zaštite od svakodnevnog stresa,
  • održavanja zdravlja nervnog sistema, dobar muskularni tonus
  • prevencije migrene i malignih bolesti

B-Complex Mega način upotrebe i doziranje:

1 tableta dnevno uz čašu vode, ili po preporuci lekara