You are here

Mangostena prah - dodatak ishrani za borbu sa slobodnim radikalima i za lečenje oštećenih ćelija

Mangostena prah - dodatak ishrani za  borbu sa slobodnim radikalima i za lečenje oštećenih ćelija
Šifra:
50009
Cena:1.680,00 RSD
Ocenite ovaj proizvod: 
Proizvod je neocenjen
Pakovanje: 300 gr
Poreklo: Indija
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: 1 - 2 dana
Dostavu plaća: kupac

Mangostena (Garcinia Mangostana-botaničko ime) ili "Kraljica voća" , spada u super hranu koja se koristi za  borbu sa slobodnim radikalima i za lečenje oštećenih ćelija.   artritisa, dijabetesa, bakterijskih i virusnih infekcija, astme, ateroskleroze i poremećaja spavanja. Dokazano jača imunološki sistem, podiže raspoloženje, smanjuje vrtoglavice i jača oslabljene zglobove.

Mangostena, koja nije u srodstvu sa mangom, se naziva „Kraljicom sveg voća" sa valjanim razlozima. Stotinama godina, stanovnici Azije visoko cene mangostinu zbog njene spososbnosti da leči infekcije, uklanja bol, smanjuje groznicu, pojačava imunološki sistem i leči malariju. Mangostin i danas uživa veliki ugled na Tajlandu i Indoneziji gde se od usplođa (perikarpa) pravi melem za lečenje ekcema i drugih poremećaja kože.
Ovo egzotično tropsko voće je prirođeno Južnom Pacifiku i dobija blistavu purpurnu boju kad je potpuno zrelo. U kori ploda se nalaze najkorisniji nutricijenti, a bela pulpa se smatra delikatesnim desertom u Jugoistočnoj Aziji. Istraživanja šisorm sveta ustanovila su da jedinstveni sastojci u Prahu mangostene pomažu protiv kod lečenja: artritisa, dijabetesa, bakterijskih i virusnih infekcija, astme, ateroskleroze i poremećaja spavanja. Zahvaljujući klasi prirodnih polifenola nazvanih ksantoni a koji se nalaze u tamno purpurnoj kori bobica, mangostena je jedna od najbolje superhrane za borbu sa slobodnim radikalima i za lečenje oštećenih ćelija.

Sirovi Prah mangostene, bogat antioksidansima, ima vrednost 2510 ORAC jedinica koji do sada nije otkriven u voću. Ako znate da glatki listovi kelja i crveni kupus imaju ORAC vrednost koja je praktično iskače van grafikona. Ali da li znate da mangostina, malene bobice sa tmno purpurnom korom i belom, mesnatom pulpom je takmac ovom lisnatom zelenišu sa 1780 ORAC rejtingom? Da je mangostena supervoće dokazuje i spektar tegoba koje ublažava. Ono je blagi antidepresiv i analgetik, a sprečava i gubljenje pamćenja koje se često javlja u trećoj životnoj dobi.

Kada delimično sazri, mangostena proizvodi derivat poznat kao mangosten i beta mangostan, koji je ključno jedinjenje u borbi protiv najtežih oboljenja i ugroženih ćelija.
Potpuno sazrele bobice mangostene sadrže ksanton-gartanin, beta disoksi-gartanin i normangostin. Ovi ksantoni, kojih u mangosteni ima više nego u bilo kom voću, imaju pozitivan efekat na kardiovaskularni sistem i mogu da pomognu ćelijama oštećenim slobodnim radikalima. Ksantoni u Prahu mangostene usporavaju znakove starenja, suzbijaju degenerativna oboljenja i smanjuju mentalna i fizička oštećenja u telu.
Bogato esencijalnim vitaminima i mineralima, mangostena je moćno oružje u borbi protiv: upala, zamora i gojaznosti.
Istraživanja pokazuju da Prah mangostene jača imunološki sistem, podiže raspoloženje, smanjuje vrtoglavice i jača oslabljene zglobove.
Mnogi lekari ustanovili su da jedinstveni sastojci koji se nalaze u Prahu ovog supervoća, pomažu protiv artritisa, dijabetesa, bakterijske i virusne infekcije, astme, ateroskleroze i poremećaja spavanja.

Oni koji imaju problema sa sinusima napominjemo da je Mamgostena vrlo efikasan prirodni kratkoročni lek za jednokratne akutne infekcije sinusa jer je efikasna zamena za antihistimines i kortikosteroid.

Mangostena nema glutena, nije GMO, bogata je vitaminom C i antioksidanima i 100% čist prah.

Način upotrebe Mangostene:

Preporučena dnevna doza Mangostene je 1 do 2 kafene kašičice. Kao i sa svom drugom superhranom u prahu, slušajte svoje telo, jer će te na taj način možda naći da je manji ili veći dnevni unos ono što zapravo više odgovara vašem telu. Preporučujemo vam da počnete sa preporučenom dnevnom količinom i po želji je postepeno povećavate ili da smanjujete dnevni unos.
Prah se jako dobro meša sa sokovima, pirinčanim ili sojinim mlekom ili jogurtom a može se dodati i vašem omiljenom soku od ceđenog voća. Ovaj prah možete dodati u mnoge druge recepte no pobornici sirove hrane izbegavaju kuvanje ili podgrevanje kako bi očuvali nutitivne vrednosti hrane.

Način čuvanja:

Ako se prema njemu pravilno odnosite, prah Mangositne ima rak trajanja od 2-3 godine. Kako biste očuvali svežinu ovog proizvoda:
izbegavajte da ga izlažete toploti. Prah će ostati svež ako se drži na sobnoj ili na temperaturi nižoj od nje. Izbegavajte da ga izlažete direktno sunčevim zracima.
Istisniti sav vazduh iz kesice pre nego što je zatvorite.
Držite prah na suvom mestu i izbegavajte svaki njegov kontakt sa vlagom.

Saznajte sve o mangosteni na ovom linku: lekovitasvojstva.com e-magazin o biljkama

 

 
Slični proizvodi: