You are here

LIPOSOMAL vitamin C - održava zdrave kosti, krvne sudove, hrskavicu, kičmu, kožu i zube

LIPOSOMAL vitamin C -  održava zdrave kosti, krvne sudove,  hrskavicu, kičmu, kožu i zube
Šifra:
99027
Cena:6.360,00 RSD
Ocenite ovaj proizvod: 
Prosek: 5 (1 glas)
Pakovanje: 250 ml
Poreklo: Engleska
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: 1 - 2 dana
Dostavu plaća: kupac

Liposomski vitamin C obezbeđuje ovaj ključni osnovni nutrient formulisan liposomnom tehnologijom. Liposomi su sfere napravljene od fosfolipida - primarni građevinski blokovi ćelijskih membrana. Zahvaljujući ovoj strukturi, liposomi lako se vezuju sa ćelijskim membranama kako bi olakšali intracelularnu isporuku svog hranjivog tereta. Zahvaljujući ovoj poboljšani isporuci i apsorpciji, hranjivi materi dostavljeni u liposomalnom obliku nude superiornu apsorpciju i bioraspoloživost.

Vitamin C je esencijalni hranjac koji se prvenstveno nalazi u određenim vrstama voća i povrća. Kao facilitator proizvodnje kolagena, telo zahteva da Vitamin C formira i održava zdrave kosti, krvne sudove, zube,  hrskavice, kičme i kožu. Vitamin C je vitamin koji rastvara u vodi, koji se mora svakodnevno dopunjavati, jer ga telo može čuvati samo u neznatnim količinama. Poboljšana apsorpcija liposomskog vitamina C značajno povećava biodostupnost vitamina C u telu.

Svaka 5 ml sluzi (otprilike 1 kašičica) ove formule sa ukusom limuna obezbeđuje 1000 mg vitamina C, kao natrijum askorbat. 130 mg natrijuma po porciji pomaže da se dodatno olakša apsorpcija vitamina C.

Kada bi ljudi dnevno uzimali 5-10 g natrijum askorbata, doživeli bi duboku starost u najboljem zdravlju.”
– Dr. Linus Pauling, američki hemičar i fizičar, dvostruki dobitnik Nobelove nagrade

Šta je liposomalni vitamin C i zašto se insistira na liposomalnom obliku vitamina C?

Tokom poslednjih nekoliko godina, liposomski vitamin C predstavlja najbolju formi vitamina C na svetu i postiže najbolje rezultate.
Zašto? Liposomi su takozvani nosači ili nosioci aktivnih supstanci proizvedenih pomoću tehnologije liposomske inkapsulacije. Zbog njihove sličnosti sa biološkim membranama, koriste se kao nosači lekovitih supstanci i vitamina. Liposomi su mikroskopski vezikule u obliku mehurića koji čine membrane od posebnih molekula fosfolipida. Fosfolipidi su, po hemijskoj strukturi, veoma slični membrani koja okružuje svaku ćeliju u našem telu i koja dozvoljava ili sprečava apsorpciju materije.
Veličina liposomalnih čestica igra važnu ulogu u njegovoj sposobnosti da zadrži najveću moguću količinu Vitamina C. Ispravna veličina trebala bi biti između 100 i 400 nanometara.
Najbolji nosač za liposomalni Vitamin C je fosfatidilkoline (PC) – koji pomaže da se liposomi drže zajedno. Idealni raspon bi trebao biti između 250-500 mg po dozi liposomalnog Vitamina C. Ovo bi trebalo biti dobijeno iz ne-GMO suncokretovog ili soja lecitina.
Liposomski vitamin C poboljšava stopu apsorpcije i ne izaziva probavne probleme.

 Natrijum askorbat
Natrijum askorbat je vitamin C u obliku soli i jedini oblik sintetičkog vitamina C koji organizam može apsorbovati u znatno većoj meri. Ako uzmemo običan vitamin C, apsorbovaćemo samo 16-30%, a u obliku natrijum askorbata čak preko 95%. Natrijum-askorbat jača imunitet i učestvuje u mnogobrojnim životno važnim metaboličkim procesima. Ne postoji opasnost od predoziranja ovim vitaminom.

 Quali-C
Quali-C je prvi premium brendirani vitamina C u svetu, proizveden po svetskim standardima u vlasništvu u DSM-u u Škotskoj.

 Kako deluje liposonalni vitamin C ?

Vitamin C u obliku natrijum askorbata je zaštićen liposomalnom membranom i prolazi kroz probavni trakt, odlazi direkno u krvotok gde ga ćelijska membrana propušta da uđe u ćeliju jer je liposom po hemijskoj strukturi sličan ćelijskoj membrani. Liposomalni vitamin C ne izaziva probavne tegobe niti u vrlo visokim dozama.

Sačuvajte se od bolesti uz liposomalni vitamin C (natrijum askrobat)
 

Smatra se da nakon redovnog uzimanja vitamina C, u obliku natrijum askorbata, u roku od godina dana dolazi do potpune revitalizacije celog organizma. Istraživanje pokazuje da vitamin C utiče na nivo holesterola u organizmu jer je neophodan za njegov metabolizam, odnosno degradaciju. Vitamin C štiti vaskularni sistem doprinoseći jačanju krvnih sudova, sprečava depozit lipida na svojim zidovima, smanjuje nivo LDL, povećava HDL i sprečava aterosklerozu. Terapija vitaminom C je uspešna u lečenju raznih infekcija i infektivnih bolest. Poboljšava i funkciju pluća i ukupnu oksidaciju. Posebno se preporučuje pušačima jer jedna popušena cigareta potroši 60 mg vitamina C. Vitamin C pospešuje apsorpciju organskog gvožđa te olakšava apsorpciju oblika gvožđa koji se inače ne bi mogli apsorbirati. Zbog toga vitamin C može biti koristan u terapiji onih oblika anemije koji nastaju zbog nedostatka gvožđa. Uzimanje vitamina C smanjuje nuspojave lečenja čireva u želucu uzrokovanih bakterijom H. Pylori. Nakon što se bakterije unište, vitamin C smanjuje mogućnost pojave prekanceroznih promena na tkivu želuca. Neka istraživanja povezuju povećane količine vitamina C u krvi sa smanjenjem rizika od bilo koje vrste raka, posebno raka debelog creva, želuca, dojke, mokraćnog mehura, gušterače, endometrija i jednjaka. Brojna istraživanja govore o pozitivnom djelovanju velikih doza vitamina C u lečenju bolesnika s rakom.

Liposomal vitamin C  dejstvo:

o Doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju krvnog suda
o Bitan je za normalnu funkciju kože, zuba, desni i kostiju.
o Smanjuje rizik od srčanih oboljenja i raka
o Poboljšava stabilnost šećera u krvi
o Pomaže bržem zarastanju rana (hiruških i nehiruških), rana od ležanja (dekubitus).
o Pomaže kod preloma
o Pomaže kod opekotina i svih oštećenja tkiva.
o Štiti ćelije od oksidativnih oštećenja.
o Doprinosi regeneraciji redukovanog oblika vitamina E.
o Doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema i smanjenju umora i iscrpljenosti.
o Omogućava resorpciju gvožđa u digestivnom traktu.
o Doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji
o Doprinosi normalnom energetskom metabolizmu
o Doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sistema
o Doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju krvnog suda
o Doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa
o Pomaže kod dijabetesa i povišenog holesterola, štiti od glaukoma i urinarnih infekcija

Liposomal vitamin C način upotrebe:

Odrasli i deca starija od 12 godina: Jednom dnevno popiti jednu kafenu kašičicu oralnog rastvora(5 ml).

 

Slični proizvodi: