You are here

KELP ALGA (čist prah) 100 gr - prirodni preparat

KELP ALGA (čist prah) 100 gr - prirodni preparat
Šifra:
55001
Cena:1.085,00 RSD
Ocenite ovaj proizvod: 
Prosek: 6 (1 glas)
Pakovanje: 100 gr
Poreklo: Kanada
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: odmah
Dostavu plaća: kupac

Kelp alga je vrsta velikih, smeđih morskih algi koja raste u plitkoj slanoj vodi, bogatoj hranljivim sastojcima, u blizini obalnih frontova širom sveta. Nešto se razlikuje u boji, ukusu i profilu hranljivih sastojaka od vrste koju možete videti u suši rolnama jer ova vrsta morskih algi već je osnovna u mnogim azijskim kuhinjama.

Kelp ima malo masti i kalorija. Takođe sadrži prirodno vlakno zvano alginat. Studije sugerišu da alginat može pomoći u zaustavljanju apsorpcije masti u crevima. Studija objavljena u časopisu Food Chemistri otkrila je da alginat može da pomogne u blokiranju lipaze – enzima koji probavlja masnoću – za čak 72 procenta. Proizvođači hrane koriste natrijum alginat kao sredstvo za zgušnjavanje u mnogim namirnicama, uključujući sladoled i preliv za salate. Ali prirodne alge možete jesti u mnogo različitih oblika, uključujući: sirovu, kuvanu, u prahu i kao suplement(dodatak ishrani).

Kelpalga je bogata antioksidansima, uključujući karotenoide i flavonoide, koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala koji uzrokuju mnoge bolesti. Nacionalni institut za zdravlje (NIH) kaže da su morske alge, poput kelp, jedan od najboljih prirodnih izvora joda, suštinske komponente u proizvodnji hormona štitnjače. Nizak nivo joda može dovesti do: poremećaj metabolizma i povećanje štitaste žlezde kao i razne druge komplikacije

Kelp alga dejstvo na zdravlje:

  • pomaže rad štitaste žlezde
  • smanjuje nivo šećera u krvi
  • smanjuje nivo holesterola u krvi
  • pomaže u tretmanima bolesti kostiju
  • rast  iačanje kose i noktiju
  • podiže nivo energije
  • jača funkciju mozga
  • pomaže usporavanju širenja raka debelog creva i dojke
  • pospešuje gubitak kilograma

Kelp alga kao dodatak ishrani

Kelp je dostupna u različitim oblicima, a ljudi je mogu konzumirati kao hranu ili dodatak ishrani. Kelp može biti zdrav dodatak široj, hranljivoj ishrani, zajedno sa raznovrsnim svežim povrćem i drugom neprerađenom hranljivom hranom. Ideje za uključivanje algi u ishranu uključuju: dodavanje organske, sušene alge u supe i čorbe koristeći sirove rezance od algi u salatama i glavnim jelima posipanje, osušenih pahuljica algi i na hranu kao začin servirajući je hladno sa uljem i susamom, mešajući ga u sok od povrća. Kelp možete pronaći u japanskim , kineskim ili korejskim restoranima ili prodavnicama.

Kelp alga način primene i doziranje:

1/4 kafene kašikice(1 g) jednom dnevno pomešano sa voćnim sokom, smutijem, šejkom...

Proizvod je 100 čist prah alge i ne sadrži veštačke boje, aditive, konzervanse, zaslađivače i gluten.

Čuvati na temperaturi do 25ºC

Pre upotrebe detaljno pročitati uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim dejstvima posavetujte se sa Vašim lekarom ili farmaceutom!

Saznajte sve o Kelp algi na ovom linku: lekovitasvojstva.com e-magazin o biljkama
 
Slični proizvodi: