You are here

FIBRO PREMIUM - DiMagnesium za nerve i mišiće

FIBRO PREMIUM - DiMagnesium za nerve i mišiće
Šifra:
330005
Cena:2.590,00 RSD
Ocenite ovaj proizvod: 
Prosek: 6 (1 glas)
Pakovanje: prah, 60 doza
Poreklo: USA
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: 1 - 2 dana
Dostavu plaća: kupac

Fibro Premium 100% čist DiMagnezijum, Patent Albion® Visoko bioraspoloživ oblik malične kiseline sa magnezijumom.
Fibro Premium
je odatak ishrani za mišićni sistem pomaže kod bolova u mišićima izazvanih sportskim aktivnostima ili stresom,
promoviše zdrav opušteni mišićni tonus i funkciju, atletski oporavak, podržava stalnu proizvodnju energije, promoviše zdrav i spokojan san, izbalansiran odgovor na stres, održava zdrav nivo krvnog pritiska u granicama normale, održava zdrave nivo šećera u krvi u granicama normale, promoviše pravilnost i zdravu probavu, zatim pojačava sposobnost tela da pravilno rastvara i koristi kalcijum u zglobovima, mišićima i arterijama, zdravlje disajnih i kardiovaskularnog sistema, podržava zdravu hormonsku ravnotežu – posebno u vezi sa ženskim ciklusom, podržava celokupno zdravlje kostiju.

Magnezijum, je potreban za preko 300 biohemijskih reakcija u telu i od vitalnog je značaja za rad nerava i mišića.

Fibro Premium je magnezijum malat (DiMagnesium malate), patentirani oblik magnezijuma, koji se sastoji od jednog molekula malične (jabučne) kiseline i dva molekula magnezijuma i predstavlja odličan izvor magnezijuma i jabučne kiseline, s vrhunskom bioraspoloživošću.

Šta je DiMagnesium malat?

DiMagnezijum malat je oblik magnezijuma, gde je magnezijum vezan za malat – poznat kao so jabučne kiseline. Jabučna kiselina je organska kiselina koja se nalazi u prirodi i koju proizvode svi živi organizmi, uključujući i nas. Naše ćelije proizvode jabučnu kiselinu u obliku malata za ćelijsko disanje i proizvodnju energije.

Malat se koristi za transport vitalnih nutrijenata u i iz mitohondrija, koristeći ono što je poznato kao ‘malat prenosnik’. Unutar mitohondrija, ove hranljive materije se zatim razlažu da bi formirale ATP (adenozin trifosfat), energetski molekul.

Postoje i dva oblika jabučne kiseline od kojih je L-jabučna kiselina organski oblik koji se nalazi u našim telima. Mnoge biljke, životinje i bakterije proizvode L-malat i L-jabučnu kiselinu. U prirodi doprinosi oporom ukusu nezrelih jabuka, rabarbare i nekih fermentisanih namirnica.

D-jabučna kiselina je sintetički oblik jabučne kiseline, proizveden u laboratoriji.

Ovaj oblik se obično koristi kao kiseli ukus hrane i u nekim slučajevima se dodaje kiselim slatkišima da bi ih učinio neverovatno moćnim.

U sintetičkim mineralnim suplementima, kompozit obe vrste jabučne kiseline se koristi za pravljenje malata. Ovaj kompozit se zove DL-jabučna kiselina ili DL-malat. Kako se magnezijum i malat koriste za poboljšanje proizvodnje energije u našim ćelijama, kombinacija je u velikoj meri povoljna za naše zdravlje. Ovaj posebni oblik magnezijuma ima i jednu od najvećih brzina apsorpcije pored magnezijum acetil taurata, što ga čini jednim od najboljih oblika biodostupnog magnezijuma.

Prednost više je što Fibro Premium ne reaguje sa želudačnom kiselinom, ne uznemirava probavni sistem kao što je to slučaj s drugim oblicima magnezijuma.
Magnezijum se nalazi u značajnim nivoima u telu i uključen je u brojne reakcije, uključujući opuštanje mišića, koagulaciju krvi i proizvodnju ATP-a, glavnog energetskog molekula tela. Od vitalne je važnosti za efikasnu cirkulaciju, nadbubrežne hormone, plućnu funkciju, samo nekoliko da navedemo.

Malična kiselina lako prelazi krvno-moždanu barijeru i veže se za aluminijum u mozgu, sprečavajući neželjeno nakupljanje metala. Dalje, Fibro Premium (Di-magnesium malat) je odličan helator i zamenom aluminijuma sa magnezijumom eliminiše se aluminijum iz tela, a istovremeno magnezijum postaje dostupan neuronima.

Šta magnezijum radi u telu?

Magnezijum je četvrti najbogatiji mineral u telu i neophodan je za dobro zdravlje. Otprilike 50% ukupnog telesnog magnezijuma se nalazi u kostima. Druga polovina se nalazi pretežno u ćelijama telesnih tkiva i organa.
Samo 1% magnezijuma se nalazi u krvi, ali telo radi veoma naporno da bi nivo magnezijuma u ​​krvi bio konstantan. Pomaže u održavanju normalne funkcije mišića i živaca, održava ritam srca stabilnim, podržava zdrav imunološki sistem i održava kosti jakim.

Magnezijum takođe pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi, podstiče normalan krvni pritisak, a poznato je da učestvuje u metabolizmu energije i sintezi proteina. Postoji povećano interesovanje za ulogu magnezijuma u ​​sprečavanju i upravljanju poremećajima kao što su hipertenzija, kardiovaskularne bolesti i dijabetes.

Subkliniči nedostatak magnezijuma postaje svetska epidemija

Klinički nedostatak magnezijuma je retkost kod zdravih osoba, jer naši bubrezi štite od drastičnog gubitka magnezijuma, međutim, subklinički nedostatak magnezijuma je veoma raširen.

To znači da su nivoi magnezijuma neadekvatni, ali nisu dovoljno niski da izazovu najteže simptome nedostatka magnezijuma. Ovo je obično rezultat toga što ne dobijamo adekvatne količine putem ishrane. Rastući naučni dokazi pokazuju da samo konzumiranje dovoljno hrane nije garancija dobijanja svih minerala u tragovima koji su nam zaista potrebni. Mnoge popularne dijete nisu nam pružile kompletan spektar bitnih elemenata.

Ovo ima smisla kada se shvati da postojeća poljoprivredna praksa loše tretira zemljište, iscrpljujući ga od mnogih ključnih komponenti. Krajnji rezultat je hrana koja sadrži daleko manje vitalnih nutrijenata koji su nam potrebni za optimalno zdravlje.

Testiranje nedostatka magnezijuma

Još jedna stvar koju treba primetiti kod magnezijuma je da se on često testira samo iz testa krvi. Međutim, samo 1% svih telesnih nivoa magnezijuma se nalazi u krvi u bilo kojoj datoj tački, a nivo magnezijuma se obično razlikuje od tkiva do tkiva. Drugim rečima, trebalo bi da testirate mišićno tkivo, koštano tkivo, spinalnu tečnost da biste dobili tačnu sliku o tome da li nekome nedostaje magnezijum ili ne.
Nedostatak magnezijuma može biti uzrokovan mnogim faktorima, evo najčešćih:
· Alkohol
· Prekomerno znojenje
· Izlaganje hemikalijama
· Proliv
· Vruća klima
· Metaboličke bolesti
· Farmaceutski lekovi
· Fizički napor
· Trudnoća
· Stres
· Neuravnotežena ishrana
· Povraćanje

Životni stil i magnezijum

Vaša ishrana i način života mogu dramatično da utiču na vaše zdravlje. Evo nekih uobičajenih faktora koji sprečavaju telo da apsorbuje magnezijum:
o Alkohol
o Veštački začini
o Brza hrana 
o Aditivi u hrani i prerađena hrana
o Farmaceutski lekovi
o Stres
o Šećeri
Previše kafe ili kofeina

Pored toga, sve što proizvodi slobodne radikale u telu; kao što je stres i radijacija (čak i iz ViFi-ja, televizora, mobilnih telefona i kompjutera) takođe doprinosi subkliničkom nedostatku minerala; jer slobodni radikali uzrokuju da telo brže iskoristi svoje tragove minerala kako bi popravilo i zaštitilo od oštećenja od slobodnih radikala.

Da bi se izbegle neželjene posledice, važno je da se brinemo o sebi donoseći odluke o zdravom načinu života. Prvi korak je da jedete uravnoteženu ishranu, izbegavate prerađenu hranu i upravljate nivoima stresa. Drugi korak je usvajanje kvalitetnog magnezijumovog mineralnog dodatka; kako bi se osiguralo da svakodnevno dobijate adekvatnu količinu hranljivih materija.

Magnezijum se apsorbuje u tankim crevima, izlučuje se putem bubrega.

• Suplementacija poboljšava atletske performanse povećavanjem nivoa eritrocita i hemoglobina
• Visoko kiselinsko opterećenje može prouzrokovati nedostatak magnezijuma
• Ima neuro-zaštitne efekte
• Nedostatak je faktor povećanja serumskih lipida dijabetesa
• Nivo unosa kao indikator anemije
• Nizak kod mišićnog umora
• Mehanizam apsorpcije
• Anti stresni efekti
• Manjak izaziva upalu tankog creva
• Suplement pomaže kod žučnog kamenca kod muškaraca
• Uloga hroničnog regulatora ćelija
• Smanjuje markere zapaljenja (c-reaktivni protein) kod zatajenja srca
• Manjak dovodi do metaboličkog sindroma, hipertenzije i eklampsije
• Mala korelacija između jonizovanog i ukupnog magnezijuma
• Unos smanjuje sistemske markere upale
• Manjak dovodi do prevelikog upalnog odgovora na oksidativni stres
• Manjak doprinosi neprozirnosti sočiva
• Suplementacija ima pozitivan uticaj na dečiju astmu
• Suplementacija ima pozitivan uticaj na metabolički profil dijabetičara
• Suplementacija smanjuje simptome PMS-a
• Manjak doprinosi inzulinskoj rezistenciji

Zašto je DiMagnesium malat važan za zdravlje

DiMagnezijum malat je jedan od najboljih oblika magnezijuma za konzumiranje, neophodan za zdravlje. Kao četvrti najvažniji esencijalni nutrijent za nas, magnezijum igra aktivnu ulogu u više od sada dokazano 700 hemijskih reakcija u telu! Sva naša tkiva imaju koristi od magnezijuma. Ovaj mineral u tragovima je potreban da bi ćelije ispravno funkcionisale. Većina metaboličkih reakcija i telesnih procesa se odvijaju usled uticaja ovog metala, uključujući:
o Ubrzavanje prolaska crevnih tečnosti
o Omogućavanje ćelijama da pravilno koriste hranljive materije
o Razvoj kostiju
o Kontrola nivoa šećera u krvi
o Održavanje zdravog krvnog pritiska
o Mišićnu, srčanu i nervua funkcija
o Sintezu proteina i antioksidanata
o Regulaciju temperature tela
o Opuštanje glatkih mišića

Ono što je najvažnije, to je glavni doprinos procesu stvaranja energije, sinteze DNK i očuvanja našeg imunološkog sistema. Da bi se telo održalo glatkim, potrebno je jesti hranu bogatu magnezijumom. Za najbolje rezultate treba koristiti prirodne oblike magnezijuma koji imaju visoku bioraspoloživost, kao što je dimagnezijum malat.

18 načina na koje će magnezijum poboljšati vaše zdravlje

Sledeće beneficije dimagnezijum malata se takođe odnose na magnezijum uopšte – međutim, zbog njegove visoke bioraspoloživosti, veće koristi i dobrobiti ćete imati korišćenjem DiMagnezijum malata u odnosu na druge oblike magnezijuma.

1. Miran noćni san

Kod nedostatka magnezijuma, hormon melatonin – koji je odgovoran za regulaciju sna – ne obavlja svoju funkciju ispravno; i kao rezultat toga, možda nećete dobro spavati ili vam može trebati više vremena da zaspete. Upotreba magnezijum malata za spavanje može posebno pomoći ovom procesu, što se pokazalo u istraživanjima.

2. Optimalni integritet kostiju i zubno zdravlje

Magnezijum je neophodan za izgradnju koštanog tkiva i, takođe, poboljšanje apsorpcije kalcijuma. Nasuprot tome, ako apsorbujete previše ili premalo kalcijuma i magnezijuma zdravlje kostiju trpi. Mnoge studije su ukazale na ulogu magnezijuma u ​​održavanju zdravih kostiju, a neke studije  sa prilično obećavajućim rezultatima ukazuju na to da magnezijum može biti korisan u prevenciji osteoporoze.

3. Snažni, dobro razvijeni mišići

Magnezijum pomaže organizmu da sintetiše poseban faktor rasta koji utiče na rast i razvoj mišićnih vlakana. U sportskim istraživanjima, otkriveno je da je magnezijum pomogao da se poboljšaju performanse sportista, što im je omogućilo da podnesu povećano opterećenje do ± 12 funti (5,5 kg)!

4. Sprečava grčeve

Nedovoljna količina magnezijuma u ​​vašoj ishrani će dovesti do povećanih grčeva, što Fibro Premium može da spreči.

5. Poboljšava proizvodnju energije

Poznato je da magnezijum malat igra aktivnu ulogu u proizvodnji energije u mitohondrijima na ćelijskom nivou. Mitohondrije su kao baterije, pružajući čitavom telu energiju kroz svaku od naših ćelija pojedinačno. Ako ne unosimo dovoljno magnezijuma kroz ​​hranu, mitohondrije se bore za proizvodnju energije. Malat, s druge strane, može ubrzati proizvodnju energije.

6. Dobro raspoloženje – smanjenje depresije

Magnezijum je uključen u sintezu svih naših hormona, uključujući serotonin i dopamin koji su odgovorni da se osećamo dobro. Bez njih, bili bismo nesposobni da se osećamo srećno! Postoji i veza između nedostatka magnezijuma i depresije, kao i promene ličnosti, apatije, promene raspoloženja i još mnogo toga. U studiji slučaja sprovedenoj na 126 odraslih osoba, dodatak magnezijuma pomogao je da se reši blaga do umerena depresija sa rezultatima nakon samo 2 nedelje. Iako nedostatak magnezijuma nije jedini uzrok depresije, dodatak magnezijuma je brz način da se isključi nedostatak magnezijuma.

7. Pomaže kod stresa

Magnezijum ima posebnu ulogu u održavanju stabilnosti nervnog sistema, što nam omogućava da izdržimo stres. Nedostatak magnezijuma u ​​organizmu može izazvati povišeni nivo stresa, anksioznost i umor; sve to može negativno uticati na vašu radnu sposobnost tokom dana. Kada posmatramo način na koji magnezijum utiče na naše telo, čini se da povećava neurotransmitere koji blokiraju stres, kao što je norepinefrin, i smanjuju one koji ga izazivaju, kao što su adrenalin i kortizol. Ove stresne hemikalije su takođe uključene u hronični stres i anksioznost. Štaviše, mnoga istraživanja sugerišu da magnezijum može biti efikasan u lečenju anksioznosti, jer pomaže u ublažavanju simptoma stresa.

8. Smanjuje upalu

Magnezijum je potreban da bi se održao stabilan balans kalcijuma u ​​telu. Postoje istraživanja koja ukazuju na to da visoki nivo kalcijuma u ​​telu uzrokuje upalu, pri čemu bi magnezijum vratio ravnotežu tog odnosa. Nedostatak magnezijuma je takođe povezan sa upalom niskog stepena i može biti faktor rizika za nekoliko upalnih bolesti poput fibromijalgije i artritisa *.

Takođe magnezijum je potreban da bi se proizveli antioksidanti kao što je glutation i apsorbovali hranljivi sastojci poput vitamina C. Telesni i prehrambeni antioksidanti pomažu u smanjenju upale u organizmu i održavaju naš imunološki sistem jakim.

9. Podržava zdravlje i vitalnost kože

Pokazalo se da magnezijum direktno doprinosi zdravlju i izgledu kože u kliničkim ispitivanjima testiranja soli iz Mrtvog mora i gorke soli. Kupanje u ovim magnezijumovim solima je pokazalo da poboljšavaju hidrataciju kože i funkciju barijere kože.

Pored ovih prednosti, ovaj mineral može poboljšati stanje kože na mnoge druge načine:

Poboljšanjem kvaliteta sna, što će svakako poboljšati i vaše zdravlje i stanje kože. Naše telo odvodi toksine tokom dubokog sna i takođe koristi vreme za regeneraciju telesnih tkiva, kao što je koža. Magnezijum može regulisati nivo kortizola u telu, što bi u nekim slučajevima smanjilo težinu akni, jer se čini da kortizol direktno korelira sa formiranjem akni.

Proizvodnja antioksidanata u organizmu se ubrzava kada postoji povećana količina prisutnog magnezijuma, koji štiti od upale, oštećenja kože. Da biste iskoristili prednosti magnezijuma za kožu, možete koristiti još i sapun od magnezijuma ili koristiti gorku so za kupku. Ove metode lako pokrivaju kožu blagotvornim mineralom, šaljući ga direktno u krvotok.

10. Promocija rasta kose

Ako imate dovoljno magnezijuma, to potencijalno može pomoći u vraćanju vitalnosti vaše kose jer je potrebno da sve vaše ćelije funkcionišu optimalno. Kada gledate žene u postmenopauzi, nedostatak magnezijuma i nekoliko drugih minerala u tragovima doprinosi gubitku kose. Budući da magnezijum igra tako veliku ulogu u ćelijskoj podeli, rastu, proizvodnji hormona i smanjenju upale, smatra se da je magnezijum u stanju da pomogne u rastu kose i zaštiti od gubitka kose. Naravno, samo konzumiranje magnezijuma nije dovoljno da promoviše rast kose.

11. Magnezijum poboljšava vaskularno zdravlje i zdravlje srca

Magnezijum je neophodan za funkcionisanje svih naših krvnih sudova i srca, uključujući električne impulse koji vode naše srce. Bez magnezijuma ne bismo mogli da regenerišemo vene i arterije. Nedostatak u njemu može dovesti do slabije funkcije srca i vaskularnih problema. Istraživanja su pokazala da dodatak magnezijuma može da pruži zaštitu od kardiovaskularnih bolesti, ateroskleroze, inflamacije, endotelne disfunkcije, agregacije trombocita i vaskularne kalcifikacije (otvrdnjavanje arterija). Takođe može poboljšati faktore rizika za srčane bolesti i probleme sa krvnim sudovima, kao što su metabolizam masti i glukoze, posebno kada se dodaje magnezijum zajedno sa zdravim načinom života i uravnoteženom ishranom. U višestrukim studijama, adekvatan unos magnezijuma bio je povezan sa 30% manjim rizikom za dobijanje kardiovaskularnih bolesti i 22% manjim rizikom od dobijanja ishemijske bolesti srca. Magnezijum nije jedini faktor koji igra ulogu u progresiji srčanih oboljenja i vaskularnih disfunkcija, ali za optimalno zdravlje, potrebno je osigurati odgovarajuće količine.

12. Magnezijum može stabilizovati krvni pritisak

Magnezijum opušta zidove krvnih sudova, što može pomoći u borbi protiv hipertenzije. U nekoliko istraživačkih studija, pomogao je u smanjenju krvnog pritiska kada su nivoi kalijuma, natrijuma i kalcijuma bili u ravnoteži. Oni sa hipertenzijom su povezani sa smanjenim nivoom telesnog magnezijuma i istraživanja takođe ukazuju na to da može povećati efikasnost antihipertenzivnih lekova.

13. Magnezjium, čistač toksina

Magnezijum stimuliše intestinalnu peristaltiku i omekšava stolicu gomilanjem vode u našem crevnom traktu, što ne samo da pomaže da se spreči zatvor, već i prirodno pomaže da se oslobodimo toksina.

14. Enzimska proizvodnja i funkcija

Magnezijum je potreban za normalnu funkciju enzima, koji su neophodni za brojne hemijske reakcije. Bez magnezijuma, naše telo ne bi moglo da sintetiše ni jedan enzim. Nedovoljni nivo magnezijuma će uticati na proizvodnju i funkciju enzima, što će imati dalekosežne efekte na sve hemijske procese u našem telu, uključujući metabolizam i proizvodnju hormona.

15. Ublažava disanje i može pomoći kod astme

Magnezijum efikasno opušta bronhijalne mišiće i pomaže u regulaciji disanja. Nedostatak magnezijuma je povezan kod osoba koji imaju umerenu do tešku astmu, a uvođenje dodatka magnezijuma u ​​kombinaciji sa lečenjem pomaže da se smanji upala i otvore disajni putevi kod odraslih i dece.

16. Kontroliše šećer u krvi i pomaže u sprečavanju dijabetesa

Kod zdravih pojedinaca, magnezijum igra veliku ulogu u metabolizmu šećera. Nedostatak magnezijuma je povezan sa dijabetesom, rezistencijom na insulin, nepravilnim nivoima šećera u krvi i metaboličkim sindromom. Kada je dodatak ovom mineralu u tragovima davan osobama sa dijabetesom i preddijabetesom, rezultati ukazuju na to da magnezijum kontroliše nivo šećera u krvi, podiže ‘dobar’ HDL holesterol, poboljšava faktore metabolizma i smanjuje osetljivost na inzulin. Takođe postoji poznata veza između unosa magnezijuma i smanjene učestalosti dijabetesa tipa 2. Osim toga, magnezijum malat (ako je napravljen od L-jabučne kiseline) doprinosi razbijanju šećera u organizmu uklanjanjem proizvoda koji inhibiraju glikolizu ili razgradnju šećera.

17. Može poboljšati reproduktivno zdravlje

Magnezijum igra ključnu ulogu u ženskom reproduktivnom sistemu. Ako žena uspe da održi dobar nivo magnezijuma, ona može značajno da smanji neželjene simptome PMS-a, uključujući oticanje, glavobolje, razdražljivost, raspoloženje i umor. Trudnice su posebno osetljive na nedostatak magnezijuma. Da bi se osigurao uspešan period trudnoće, neophodno je da žena koja će uskoro biti majka ima zdrav nivo magnezijuma. Ovaj mineral je neophodan za potpuni rast i razvoj fetusa, sintezu proteina i izgradnju tkiva. Nedostatak magnezijuma može biti povezan i sa defektima pri rođenju.

18. Može sprečiti rizik od raka

U dugoročnom istraživanju koje je obuhvatilo 66.806 muškaraca i žena u dobi između 50 i 76 godina, testirano je da li je dodatak magnezijuma bio značajan u smanjenju rizika od raka pankreasa. Posle 6,8 godina, objavljeno je da je od svih 66.806 učesnika samo 151 razvilo rak pankreasa. Takođe je zabeleženo da se na svakih 100 mg magnezijuma, rizik od razvoja raka pankreasa smanjuje za 24%.

Izgleda da su i ovi rezultati nezavisni od starosti, pola, tipa tela ili upotrebe drugih farmaceutskih proizvoda. Iako se studija odnosi samo za procenu rizika od raka pankreasa *, sugeriše da suplementacija magnezijumom može pomoći da se spreči rizik od razvoja raka čime se otvaraju vrata za nova istraživanja u ovoj oblasti.

Fibro Premium sastav:

Kalorijska vrednost na      100g 272kcal ; na 1g 2,72kcal
Energetska vrednost na    100g 204 (kj) ; na 1g 2,04 kj)
Šećer                                          0g 0%
Ugljeni hidrati na              100g 68g 52%
Proteini                                0g 0%
Masti 0g                               0%
—————————————————————-
Jabučna kiselina                         800 mg
Magnezijum                                  200 mg
Izvor:  DiMagnesium malat; Zaštićen patent Albion® USA

Fibro Premium način primene i doziranje:

1 x dnevno 1/2 kašikice (1 gr) uz vodu ili sok ili kako vam je lekar preporučio.

Upozorenje

Navedene informacije nisu zamena za savet lekara.
Proizvod nije namenjen deci, trudnicama i ženama koje doje.
Osobe osetljive na neki od sastojaka proizvoda ne treba da ga koriste.
Kod osetljivih osoba u retkim slučajevima preparat može izazvati diareju.
Čuvati dobro zatvoreno na hladnom i suvom mestu, ali ne u frižideru.
Ovaj dodatak nije zamena za raznovrsnu ishranu.
Čuvati van domašaja dece.

Ko ne treba da uzima dimagnezijum malat ?

Suplementi magnezijuma nisu kontraindikovani za osobe koje imaju ozbiljne probleme sa bubrezima; kao što je otkazivanje bubrega. Kada bubrezi ne izlučuju magnezijum; to može dovesti do opasnog nakupljanja u telu i rezultirati toksičnošću.
Ako uzimate diuretike koji štede kalijum, izlučivanje magnezijuma će takođe biti smanjeno, stoga se ne preporučuje uzimanje dodatka.
Ostavite najmanje 2 sata razmaka između uzimanja dodatka magnezijuma i sledećih lekova, ili magnezijum može ometati njihovu efikasnost:
· Antibiotici
· Bifosfonati
· Inhibitori protonske pumpe

Slični proizvodi: