You are here

Masto Norm

Masto Norm
Šifra:
10029
Cena:2.167,00 RSD
Ocenite ovaj proizvod: 
Prosek: 6 (1 glas)

MastoNorm prirodni preprat koji doprinosi boljem zdravlju i funkcionisanju mlečnih žlezda. Kod oboljenja mlečnih žlezda i ženskih reproduktivnih organa poznata delotvornost i upotreba lekovitih biljnih supstanci koje deluju na endokrini sistem, što je od presudnog značaja kada se radi o poremećaju rada mlečnih žlezda jer se njihov rad neposredno reguliše funkcijom žlezda sa unutrašnjim lučenjem.

Napredna tehnologija prerade lekovitog bilja omogućava značajno veću efikasnost u odnosu na klasičnu primenu fitočajeva.
Posebno je važno napomenuti da kvalitet samoniklog bilja, garantuje visok sadržaj farmakološki aktivnih supstanci.

 MASTONORM delovanje

Biljke koje ulaze u sastav kompleksa MastoNorm, imaju umirujuće, antiinflamatorno (antiupalno), blagoanalgetsko (umanjuju bol) dejstvo.

Borovaja matka (brdska materica) kao lekovita biljka koristi se za lečenje ginekoloških oboljenja koja su povezana sa upalnim procesima, fibroma materice, steriliteta,neplodnosti, toksikoze,  poremećaja ciklusa, adhezija (začepljenja i zapaljenja jajovoda). Poseban hemijski sastav biljke objašnjava njenu široku primenu i izvanredno delovanje kod više navedenih problema. Posebno se aktivno primenjuje u lekarskoj praksi zadnjih dvadeset godina, kada je njena upotreba potvrđena kliničkom primenom. Važna je uloga ove biljke kao regulatora funkcije ednokrinog sistema, t.j.  sposobnost regulisanja rada hormonalnog sistema žena.

Ribizla (list) poseduje sposobnost regulisanja dishormonoze (disbalansa rada hormonalnog sistema) koja je uzrok nastanka mastopatije. Takođe ispoljava dekongestivni (umanjuje otečenost) efekat, čime se smanjuje neprijatan osećaj u dojkama.

Preparati dobijeni od cveta hmelja deluju umirujuće, smanjuju napetost, a primenjuju se i kod ginekoloških oboljenja– poremećaja ciklusa (amenoreje), hipomenstrualnog sindroma koji prati  estrogenska insuficijencija jajnika, algodismenoreje.

Crveni koren je izvanredna po hemijskom sastavu i retka endemska biljka Altaja koja poseduje sposobnost regulacije polnih hormona. Unikatna je i kao adaptogen, reguliše rad imunog sistema,a u ruskoj narodnoj medicini poznata je i kao lek kod neplodnosti. Kao lekovito sredstvo koristi se i u kineskoj medicini.

Jurnica deluje umirujuće, smanjuje nervozu i napetost, poboljšava funkcionalnost centralnog nervnog sistema.

MASTONORM primena

Kao pomoćnu ili osnovnu terapiju lekar ili farmaceut može preporučitiMastoNorm u sledećim stanjima:

  • fibrozno-cistična mastopatija;
  • mastalgija;
  • prevencija mastopatije;
  • mastopatija (displazija dojki);
  • rehabilitacija posle postporođajnog mastitisa;
  • predmenstrualni sindrom.

Fitokomleks MastoNorm može se kombinovati sa ostalim lekovitim biljem, čajevima i lekovima.

MASTONORM sastav:

borovaja matka (brdska materica),ribizla (list), cvet hmelja, crveni koren, jurnica.

MASTONORM način primene i doziranje:

2 kapsule 2-3 puta dnevno, 30 minuta pre jela.

 





Slični proizvodi: