You are here

PSYLLIUM (ljuspice) - prirodni laksativ, snižava holesterol, trigliceride, pomaže kod mršavljenja

PSYLLIUM (ljuspice) - prirodni laksativ, snižava holesterol, trigliceride, pomaže kod mršavljenja
Šifra:
50016
Cena:570,00 RSD
Ocenite ovaj proizvod: 
Prosek: 4.4 (9 glasova)
Pakovanje: 100 gr
Poreklo: Indija
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: 1 - 2 dana
Dostavu plaća: kupac

Psyllium (ljuspice) najefikasniji prirodni laksativ preporučuju se kod svih vrsta opstipacije, posebno hronične, hemoroida i analnih pukotina. Olakšava mršavljenje i kontrolu apetita, smanjuje se poteba za količinom hrane i održava se osećaj sitosti i do šest sati. U zdravstvene svrhe se preporučuje korišćenje od najmanje dva puta godišnje.

Psilijum (Psyllium) je biljka poznata kao i indijska bokvica ili trputac. Jedna od najefikasnijih biljaka za rešavanje slučajeva zatvora je Psyllium koji je poznat i kao indijski trputac, psilium ili buhačica (Plantago ovata).

Psilijum vlakna se dobijaju iz opne semena indijske bokvice (Plantago ovata). Danas spadaju u jedan od najpoznatijih laksativa. Psilijum svoj volumen uvećava čak za 10-15 puta zahvaljujući polisaharidnim sluzima. koje privlače vodu i vezuju je za sebe bubri i tako formira gustu, voluminoznu i viskoznu masu koja lako prolazi kroz crevni trakt i pojačava perilstatiku creva što omogućava olakšano pražnjenje creva. Pražnjenje creva je redovno, nežno i lako, tako da se preporučuje kod svih vrsta opstipacije, posebno hronične, hemoroida i analnih pukotina.

Psilijum vlakna spadaju u prebiotike, jako malo fermentišu i pri tome ne proizvode gasove ni neprijatnost, a pri fermentaciji nastaju masne kiseline kratkog lanca, koje imaju niz zdravstvenih prednosti (ulcerozni kolitis i Kronova bolest)

Rastvorljiva vlakna se ne resorbuju u tankom crevu, upijaju žučne kiseline i masnoće i tako dovode do smanjenja holesterola i triglicerida.

Pomažu u održavanju zdrave glikemijske ravnoteže ako se uzima dva puta dnevno,usporava varenje ako se uzima uz obrok i to čini da se održava normalan nivo šećera u krvi.

Dijareja može da se olakša jer Psilijum vezuje vodu i smanjuje broj vodenih stolica, može da se koristi i kod dijareja posle terapija zračenjem.

Psilijum ljuspice sastav:

Psilijum sadrži vlakna, lipide, nezasićene masne kiseline, iridoide (aukubozid) i mnogo sluzi. Nutritivna vrednost mu se sastoji uglavnom od glikozida, belančevina, polisaharida, vitamina B1 i holina. Samo seme sačinjava 40% linolna kiselina (LA), od suštinske važnosti za zdravlje. Ljuspice se uglavnom sastoje od biljnih vlakana koje zovemo hemiceluloza što je kompleks ugljenih hidrata koje nalazimo u žitaricama, voću i povrću. 100 g Psilijum ima 350 kcal samo iz ugljenohidrata od kojih je oko 71 g vlakana. Ne sadrži proteine niti masti.

Psilijum ljuspice način upotrebe i doziranje:

1-2 kafene kašike rastvoriti u čaši vode, soka ili jogurta i popiti, posle toga popiti još jednu čašu vode. Dnevni unos 5-10 grama tri puta dnevno se dobro podnosi, međutim može doći do gasova i nadimanja. Alergijske reakcije su ponekad moguće, ako imate alergiju na vlakna. NE UZIMATI ISTOVREMENO SA LEKOVIMA, jer mogu da vežu lek i smanje njegov efekat. Početi sa malom dozom, od 1 kafene kašike i po potrebi povećavati, ali se držati preporučene doze. U toku dana je obavezno piti dovoljne količine tečnosti.

Preporuka je uzimat tri puta dnevno, sat vremena pre obroka. Za jednu osobu i jedno čišćenje potrebno 2-3 kese.

Za pripremu hleba, peciva, kolača i pudinga možete dodati 1-2 kašike Psilijuma zbog povećanja volumena i vazdušasti testa. Posebno je korisno u kombinaciji sa bezglutenskim brašnima.

Maska za lice: 2 kašike Psilijuma prelijte sa 50ml vode, dodati jednu kašiku Amle ili Moringe u prahu i 5 kapi etarskog ulja čajevca. Nakon 15 minuta naneti na kožu i ostaviti 45 minuta (ne na predeo oko očiju), isprati toplom vodom i kožu nahraniti Arganovim uljem.

Pre upotrebe detaljno pročitati uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim dejstvima posavetujte se sa Vašim lekarom ili farmaceutom!

 
Slični proizvodi: