You are here

GASTROLACT® - prirodni preparat za eliminaciju Heliko bakterije iz želuca i creva

GASTROLACT® - prirodni preparat za eliminaciju Heliko bakterije iz želuca i creva
Šifra:
88001
Cena:4.998,00 RSD
Ocenite ovaj proizvod: 
Prosek: 4 (4 glasova)
Pakovanje: 14 kesica
Poreklo: Srbija
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: 1 - 2 dana
Dostavu plaća: kupac

Gastrolact® je dijetetski proizvod, dobijen posebnim tehnološkim procesom, za eliminaciju Heliko bakterije (med. Helicobacter Pylori - HP) iz želuca i dvanaestopalačnog creva, ali i za otklanjanje posledica upala želuca i creva izazvanih ovom bakterijom.

Gastrolact® njegova efiksanost se ogleda u direktnom kontaktu sastojka samog proizvoda sa HP bakterijom gde prilikom kontakta, komponente Gastrolacta svojim specifičnim receptorima kače HP za sebe i potpuno bezbedno eliminišu HP iz organizma putem redovne probave. Gastrolact uspostavlja normalnu celokupnu probavu otklanjajući sve simptome koje su posledica infekcije Helicobacter Pylori bakterijom.

Usled neadekvatne i loše ishrane, kao i stresnog načina života, u želucu se stvaraju povoljni uslovi za razmnožavanje Heliko bakterije. Smatra se da je HP bakterija osnovni uzrok nastanka ulkusa (čira), adenokarcinoma želuca i dvanaestopalačnog creva, limfoma, te zato netretiranje i nelečenje ove infekcije može biti opasno.

Najčešći simptomi prevelike količine Heliko bakterije u želucu su: gastritis, gorušica, nadutost, gasovi u celom probavnom traktu, podrigivanje, neprijatan zadah, osećaj mučnine i nagona za povraćanje, bolovi u želucu i stomaku, poremećaj varenja hrane-dispepsija, hronični umor, glavobolja, anemija.

Gastrolact® Dejstvo

Gastrolact® je preparat koji je smišljen da deluje ne samo na Helicobacter pylori već i da popravi štetu koju je njeno prisustvo proizvelo kod bolesnika. Njegov glavni sastojak koji treba da neutrališe Helicobacter pylori je Lactobacilus Reuteri (LbR) koji je u studijama in vitro (u laboratoriji) i in vivo (na živom) pokazao delotvornost. U ispitivanjima koja su bila nasumična, duplo slepa i kontrolisana pokazano je da su bolesnici koji su dobjali LbR samostalno ili uz standatnu terapiju imali bolje rezultate u uništavanju bakterije Helicobacter pylori i u kontrolisanju tegoba koje su rezultat Helicobacter pylori infekcije.

Gastrolact® ima više komponenti:

 • inulin(vlakno cikorije) ima zadatak da omogući što bolji kontakt sa HP i istovremeno da ukloni višak mukusa.
 • ekstrakt deglicerizovanog sladića, ekstrakt lista koprive i bromelain iz ananasa - neutrališe histamin
 • vitamin B6 koji sprečavajući sintezu homocisteina zamenjuju ulogu vitamina B12
 • natrijum ascorbat-jača imunitet
 • folna kiselina smanjuje simptome depresije

O heliko bakteriji (med. Helicobacter Pylori - HP)

Helicobacter pylori je gram-negativna bakterija spiralnog oblika obložena trepljama, sa bičem na jednom kraju koja ima izraženu ureaznu aktivnost. Smatra se da je oko dve trećine svetske populacije inficirano ovom bakterijom. Prvobitna infekcija se dešava u ranom detinjstvu. Što su uslovi života lošiji to je veća mogućnost infekcije i obrnuto. Čak 80-90% stanovnistva do dvadesete godine života u zemljama u razvoju je inficirano Helicobacter pylori bakterijom. Nasuprot tome, svega 20% stanovnika razvijenih zemalja inficira se ovom bakterijom do svoje dvadeset pete godine. Helicobacter pylori u naš oranizam ulazi putem vode, hrane, ali i u kontaktu sa ljudima i životinjama (psi, mačke...).

Gastrolact® eliminiše Heliko bakteriju:

 • bez upotrebe antibiotika,
 • bez tkzv. trojne terapije,
 • ne remeti fiziološku mikroflo probavnog trakta pa ne zahteva ni upotrebu prebiotika i probiotika,
 • nema nuspojava,
 • bez rezistencije,
 • može se koristiti preventivno i terapijski,
 • bez invazivnih i neinvazivnih dijagnostičkih metoda.

Gastrolact® sastav:

- Dijetna vlakna korena cikorije-inulin,
- Vitamin C (Natrijum-askrobat),
- Vitamin B6,
- Folna kiselina,
- Lactobacilus reuteri,
- Bromelain,
- DGL (deglicerizovani ekstrakt korena sladića),
- Ekstrakt koprive,

Gastrolact® način primene i doziranje :

Odrasli: 1 kesicu dnevno. Rastvoriti u 100-200ml vode i popiti obavezno nakon glavnog obroka. Koristiti 14 dana u kontinuitetu.