You are here

Žen Šen (ging seng) prah 100 gr

Žen Šen (ging seng) prah 100 gr
Šifra:
550077
Cena:1.700,00 RSD
Ocenite ovaj proizvod: 
Proizvod je neocenjen
Pakovanje: 100 gr
Poreklo: Rusija
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: odmah
Dostavu plaća: kupac

Žen šen otklanja sindrom hroničnog umora i detoksikuje organizam bez neželjenih efekata. Zahvaljujući svojim adaptogenim svojstvima, smanjuje štetni uticaj stresa i povećeva sposobnost organizma da normalno funkcioniše u stresnim situacijama kao što su bolest, bavljenje sportom, stresan način života, loša ishrana i sl.

Koren žen šena sadrži: vitamin C, beta-karotin, vitamine E, B-1, B-2 i B-12, niacin, esencijalna ulja, minerale, kalcijum, fosfor, kalijum, magnezijum, natrijum, aluminijum, barijum, gvožđe, stroncijum, bor, bakar, cink, mangan, hrom i kobalt.
Ovi nutrijenti deluju mnogo efikasnije u svom prirodnom kompleksu nego pojedinačno. Efikasan je imunostimulator u sezoni gripa i prehlada, a čest je sastojak preparata za očuvanje zdravlja žena, ne samo u menopauzi, već i onih mlađih.
Utvrđeno je da žen šen poboljšava iskorišćenost kiseonika u mišićima koji se naprežu. To znači da je organizam u stanju duže da izdrži aerobne vežbe, pri čemu je vreme oporavka od napora mnogo kraće. Može da bude od koristi u detoksikaciji organizma od hemikalija (etanol, natrium barbiturat, toksoid tetanusa i citostatici), a umanjuje i štetno dejstvo radijacije. Takođe može biti koristan uz terapije različitih bolesti imunološkog sistema (HIV infekcija, sindrom hroničnog premora, lupus), a između ostalog:

– pomaže zdravu seksualnu funkciju
– podstiče normalizaciju endokrine funkcije
– detoksikuje organizam i umanjuje štetno dejstvo otrovnih hemijskih jedinjenja (alkohol, droga, duvan)
– poboljšava vid, percepciju boja i sluh
– skraćuje vreme oporavka kod sportista posle napornih treninga