You are here

ULJE KURKUME - prprodni preparat za lečenje tumora, Alchajmerove bolesti, HIV-a, urinarnih infekcija, žuči, jetre, kožnih oboljenja

ULJE KURKUME - prprodni preparat za lečenje tumora, Alchajmerove bolesti, HIV-a, urinarnih infekcija, žuči, jetre, kožnih oboljenja
Šifra:
50003
Cena:960,00 RSD
Ocenite ovaj proizvod: 
Prosek: 6 (1 glas)
Pakovanje: 30 ml
Poreklo: Indija
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: 1 - 2 dana
Dostavu plaća: kupac

Ulje Kurkume(Turmerik) sa 400-500 različitih vrsta molekula i veoma širokom primenom je najbolji priodni lek za najproblematičnija oboljenja ljudi. Ajuverda je smatra "sveopštim čistačem" od unutrašnjih i spoljnih poremećaja. Postoji 25 razloga zašto vas kurkuma može izlečiti i to sa više načina upotrebe.

Kurkuma je poznata već hiljadama godina po svojim čudesnim svojstvima za poboljšavanje zdravlja. Postoje mnogobrojni načini na koje neko može da koristi kurkumu (turmerik), upotreba eteričnog ulja kurkume (koje se dobija iz korena kurkume) je jedan od njih. Ekstrakcija izvlači sve dobre komponente iz koena kurkume. Eterično ulje kurkume može se koristiti na raznovrsne načine kako bi pružilo benefite protiv upala, bola u mišićima, itd.

Ulje kurkume je veoma moćno i upakovano sa retkim sastojcima jer je ekstrahovano iz ove veoma moćne isceljujuće biljke. Kada se analizira ulje kurkume u njemu ćete neći 400-500 različitih vrsta molekula. Ono što je još više zapanjujuća je da mnogi od ovih molekula takođe imaju receptorsko mesto u našem neuroendokrinom sistemu. Sa svojom sjajno zlatnom bojom, Kurkuma (Turmerik) je u svetu Ajurvede zapamćena po izreci "Sve što sja je Turmerik" (i s pravom je nazvan Zlatna Boginja).

Eterično "ULJE KURKUME" znano kao indijski šafran ima sledeća svojstva: anti-upalno, anti-bakterijsko, analgezijsko, anti-oksidantsko, anti-spazmodičko, antiseptičko, diuretičko, anti-alergijsko, digestivno, ranarničko (koja leči i zaceljuje rane), karminativno, astrigantsko, kardiovaskularno, pomaže stvaranju žuči, anti tumorno, apetizirajuće, stimulaativno i alterativno sredstvo.

Dokazano je da je kurkuma najbolji priodni lek za najproblematičnija oboljenja ljudi kao što je kancer, HIV/AIDS, Alchajmerova bolest, infekcije urinarnog trakta, amenoreja, hemoroidi, kamen u žuči, bolesti koje se prenose spolnim aktom kao što je genitalni herpes, hepatiti-c itd., problemi sa jetrom pa čak i najopskurnije poremećaje kože.

Ajurvedski zdravstveni benefiti eteričnog ulja kurkume: Ajurveda je nazvala Kurkumu "sveopštim čistačem" insistirajući na benefitima ove biljke u prečišćavanju tela od unutrašnjih i vanjskih poremećaja. Ova energizirajuća biljka nalazi svoje mesto u potpori osoba sa telesnim tipom Kapa (koji su obično masni, gojazni i sa mišićavim telom) sa svojim grejućim svojstvima i to je razlog zašto se Kurkuma koristi kao efikasan lek u brojnim prirodnim tretmanima za gubljenje težine. Ona takođe pomaže ponovno uspostavljanje funkcija kod osoba pita i vata telesnih tipova.

25 razloga zašto vas kurkuma može izlečiti

1.On je prirodni antiseptik i antibakterijsko sredstvo koje je korisno za dezinfekciju ogrebotina i opekotina.
2.Kada se uzima zajedno sa karfiolom sprečava kancer prostate i zaustavlja dalji rast već postojećeg.
3.Kod miševa je dokazano da sprečava da se kancer dojki raširi na pluća.
4.Sprečava melanom i navodi već postojeće ćelije melanoma da izvrše samoubistvo.
5.Smanjuje rizik dečije leukemije.
6.Prirodni je detoksikator jetre.
7.Kurkuma sprečava i usporava napredak Alzhajmerovog oboljenja tako što uklanja amiloidnog ploče izgrađene u mozgu.
8.Može da spreči pojavu metastaze kod nekih različitih formi kancera.
9.Ona je potentan prirodni antiinflamator koji deluje isto toliko dobro kao i mnogi drugi anti-upalni lekovi ali bez neželjenih sporednih efekata.
10. Pokazao je obećavajuće rezultate u zaustavljanju napredovanja multiple skleroze kod miševa.
11. Ona je prirodni eliminator bola i cox-2 inhibitor.
12. Pomaže kod metabolizma masti i kod regulisanja telesne težine.
13. U kineskoj medicini si koristi od davnina kao tretman za depresiju.
14. Zbog svojih anti-upalnih svojstava, one je prirodan tretman za artritis i reumatoidni artritis.
15. Pojačava delovanje hemoterapijskog leka Taxol (Paclitaxel) i smanjuje nuspojave.
16. U toku su obećavajuće studije o dejstvu kurkume na kancer pankreasa.
17. Nastavljaju se studije o pozitivnim efektima kurkume na Multipli mijelom (plazmocitom ili Kahlerova bolest).
18. Pokazano je da zaustavlja rast novih krvnih sudova kod tumora.
19. Ubrzava zaceljivanje rana i pomaže obnavljanje (ponovno formiranje) oštećene kože.
20. Može pomoći u tretmanu psorijaze i drugih upalnih stanja kože.
21. Kurkumin odlaže oštećivanje jetre koje napokon može dovesti do ciroze, prema preliminarnim eksperimentalnim istraživanjima Medicinskog Univerziteta Gac u Austriji.
22. Državni Univerzitet Kanzasa je našao da dodavanjem izvesnih začina, uključujući i kurkumu, može da smanjhi nivo heterocikličnih amina - karcinogenih supstanci koje se formiraju kada se meso peče na roštilju, kuva ili prži - čak do 40 %.
23. Studije na glodavcima na Univerzitetu Teksas ukazuju kurkumin inhibira rast kancera kože, melanoma i takođe da usporava širenje kancera dojki na pluća.
24. Istraživači sa Univerziteta Južna Dakota našli su da prethodni tretman kurkuminom čini kancerogene ćelije ranjivijim na hemoterapiju i radioterapiju.
25. Epidemiolozi pretpostavljaju da kurkuma, koja je deo karija koji se svakodnevno jede u Indiji, može da pomogne u objašnjavanju niskog nivoa Alzhajmerovog oboljenja u toj zemlji. Među ljudima starosti od 70 do 79 godina ta stopa je manja od 1/4 od one u Americi. (Izvor: Dr. Andrew Weil).

Način upotrebe ulja kurkume:

Oralno je možete uzimati u količini od 3-4 kapi 3-5 puta na dan. Ostali načini upotrebe:

Kurkuma začin: dodajte par kapi bilo čemu, sem u slatkiše, da biste dobili novi ukus i tonu zdravstvenih benefita. Kurkumu možete koristiti da biste dodali izvesnu dozu pikantnosti kuvanom povrću, jajima i jelima od mesa. Takođe ga možete dodati i u ključalu vodu koju koristite da biste napravili paste, za pirinač, supe i još mnogo toga drugoga.

Kurkuma čaj: Kurkumu možete piti i kao čaj tako što u šolju vrele vode samo dodajte par kapi ulja kurkume i dodajte med ili limun radi boljeg ukusa.

Ostali načini upotrebe kurkume: razredite je sa nekim biljnim uljem i koistite je topikalno ili za relaksirajuću masažu. Par kapi možete dodati u kapnuti na sveću ili u raspršivače za suzbijanje klica u vazduhu i zaštitu životne sredine prirodnim putem. Takođe ga možete dodati u kadu za aromatično, isceljujuće, stimulativno i energizirajuće kupanje.

Slični proizvodi: