You are here

MAČA (MATSHA) - zeleni čaj u prahu - prirodni preparat za detoksikaciju, pomaže u sagorevanju kalorija i mrsavljenju

MAČA (MATSHA) - zeleni čaj u prahu - prirodni preparat za detoksikaciju, pomaže u sagorevanju kalorija i mrsavljenju
Šifra:
13006
Cena:990,00 RSD
Ocenite ovaj proizvod: 
Prosek: 6 (1 glas)
Pakovanje: 50 gr prah
Poreklo: Kina
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: 1 - 2 dana
Dostavu plaća: kupac

Mača zeleni čaj - najkvalitetnija vrsta zelenog čaja koja ima izuzetna lekovita svojstva. Mača sadrži katehin, karotin i vitamine A,B,C i E i ima izuzetno lekovita svojstva i smatra se  da je 10 puta jači od običnog zelenog čaja.
Osim što sadrži veliku količinu antioksidansa, Matcha čaj podstiče probavu i metabolizam i neverovatno kako pomaže u sagorevanju kalorija, što ga čini idealnim za detoksifikaciju organizma i mrsavljenje , vraća eneriju.

Matcha nastaje od procesuiranih listova zelenog čaja koji su lupanjem pretvoreni u fini prah. Prah se zatim prosejava i muti s vrućom vodom. Ova praksa pravljenja matcha praha nastala je u Kini oko 10. veka, ali najbolja matcha dolazi iz Japana. Čak je i drevna tradicija ispijanja čaja nastala u 12. veku u Japanu izgrađena upravo oko matcha praha slavnog po svom prepoznatljivom i posebnom ukusu.

Mača zeleni čaj sadrži 15 puta više antioksidanata nego neke namirnice Veoma je dobar u borbi protiv bakterija, virusa i gljivičnih oboljenja.

Antioskidanti štite ćelije od slobodnih radikala, a mača sadrži katehine koji smanjuju upale u organizmu i obnavljaju ćelije.
Mača čaj umiruje i veoma je dobar u borbi protiv stresa i nervoze, a u isto vreme povećava pažnju i održava nas budnim, Mača predstavlja odličnu zamenu za kafu. Ako imate problema sa spavanjem, a znate da vas kava drži budnima, nemojte piti čaj pred spavanje.

U procesu fotosinteze, proizvodi se velika količina L-teanina, amino kiseline koja daje mači specifičan ukus i utiče na alfa talase u mozgu. Postoje i indikacije da mača pozitivno utiče na dijabetes tako što smanjuje nivo triglicerida, kao i proizvodnju glukoze u jetri.

Mača je veoma dobra za mozak i za redukciju stresa. L-teanin u mači poboljšava memoriju i koncentraciju i popravlja raspoloženje.

Mača ostali benefiti:

• Pomaže kod dijabetesa, snižava loš LDL kolesterol
• Pomaže kod u kontroli nivoa šećera u krvi
• Pomaže u zaštiti od tromboze, moždanog udara, srčanog napada i generalno poboljšava kardiovaskularno zdravlje
• Usporava Alzheimerovu bolest
• Dokazano je hemo-preventivan usporavanjem rasta tumora

Mača (MATSHA) zeleni čaj sastav:

Listovi zelenoga čaja* (Camellia sinensis) u prahu

Mača (MATSHA) zeleni čaj način primene:

2 grama čaja (pola kafene kašičice) preliti sa 80-100 ml vrućevode, nikako kipuće vode i izmešati do pojave pene. Mešanje možete vršiti mikserom za šlag ili nes kafu i popiti.