You are here

ULJE PŠENIČNIH KLICA - Prirodni preparat za smanjenje holesterola, bilju cirkulaciju i negu kože

ULJE PŠENIČNIH KLICA - Prirodni preparat za smanjenje holesterola, bilju cirkulaciju i negu kože
Šifra:
50013
Cena:1.200,00 RSD
Ocenite ovaj proizvod: 
Prosek: 3 (1 glas)
Pakovanje: 250 ml
Poreklo: Indija
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: 1 - 2 dana
Dostavu plaća: kupac

Ulje pšeničnih klica smanjuje holesterol u krvi, poboljšava cirkulaciju, sprečava cirozu krvnih sudova, izliv krvi u mozak, infarkt srca. Ulje pšeničnih klica koristi se za negu kože i lečenje kožnih oboljenja jer štiti ćelije kože od oštećenja, smanjuje nastanak bora, dubinski hrani i regeneriše kožu, efikasan je dodatak u borbi protiv psorijaze i ekcema.

Ulje pšeničnih klica jedan je od najboljih preparata za probleme sa cirkulacijom, jer, pored ostalih korisnih sastojaka, sadrži i velike količine vitamina E i lecitina.

Stimuliše razmenu materije, štiti ćelije kože od oštećenja, smanjuje nastanak bora, dubinski hrani i regeneriše kožu, efikasan je dodatak u borbi protiv psorijaze i ekcema.

Deluje preventivno protiv aterosklerotičnih promena, smanjuje holesterol u krvi, delotvorno sprečava stvaranje masne jetre, vrlo je hranljivo i zdravo zbog nezasićenih masnih kiselina i vitamina E. Poboljšava cirkulaciju, sprečava cirozu krvnih sudova, izliv krvi u mozak, infarkt srca. Poboljšava opšti rad srca. Istovremeno, poboljšava rad ćelija srca, jetre, bubrega i povećava izdržljivost mišića.

Dobar je antioksidant, poboljšava imuni i nervni sistem i zdrav rast i regeneraciju ćelija. Smanjuje oticanje nogu, proširene vene. Pomaže u normalizaciji nivoa šećera u krvi. Dobar je za sportiste jer uništava mlečnu kiselinu i sprečava upale mišića.

Pšenica poznata kao jedna od najvažnijih prehrambenih žitarica. Iz klica koje se nalaze u zrnu pšenice dobija se vrlo vredno i hranjivo biljno ulje bogato nezasićenim masnim kiselinama (do 60%).

Upotreba ulja od pšeničnih klica

  • Prevencija arterosklerozi
  • Smanjuje nivo holesterola u krvi
  • Koristi se za svakodnevnu negu lica
  • Protiv upalnih kožnih bolesti (ekcemi, psorijaza)
  • Koristi za tretiranje dubinskih rana, opekotina i ožiljaka na koži

Kao i kod ostalih biljnih ulja treba imati na umu da je samo nerafinisano i hladno ceđeno ulje pšeničnih klica ono koje zadržava sve vredne sastojke - takvo se ulje može koristiti kao dodatak ishrani i u kozmetičke svrhe.

Šta sadrži zrno pšenične klice

Zrno pšenice sadrži trigliceride, 10,2 % bjelančevina, 70,7 % ugljikohidrata i oko 2% masti, dok je od minerala najzastupljeniji fosfor (oko 50 %), te kalijum (oko 30 %), dok ostatak otpada na magnezijum kalcijum, gvožđe i druge elemente. Pšenica je jedina žitarica u kojoj ima karotena (provitamina A).Od vitamina topivih u vodi sadrži gotovo sve vitamine grupe B, a od onih topivih u mastima vitamine E, D i K.

Saznajte sve o pšeničnim klicaма na ovom linku: lekovitasvojstva.com e-magazin o biljkama