You are here

UROBiotic - preparat za eliminaciju ešerihije koli i zdrav urinarni trakt.

UROBiotic - preparat za eliminaciju ešerihije koli i zdrav urinarni trakt.
UROBiotic - preparat za eliminaciju ešerihije koli i zdrav urinarni trakt.
Šifra:
88016
Redovna cena:1.200,00 RSD
Cena:1.080,00 RSD
Ušteda:120,00 RSD (10%)
Ocenite ovaj proizvod: 
Prosek: 3 (3 glasova)
Pakovanje: 30 kesica
Poreklo: Bugarska
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: 1 - 2 dana
Dostavu plaća: kupac

Zapremina urina i „dobre” bakterije koje žive u urinarnom traktu najčešće sprečavaju bakteriju E. coli da se razvije.

U slučajevima kada je zapremina urina nedovoljana – dehidracija ili kad je mokraćna bešika pritisnuta i zgnječena, urin će se predugo zadržavati i dati šansu „lošim“ bakterijama da se razviju. Na taj način može doći do iritacije i inflamacije.

Bakterija koja najčešće dovodi do zapaljenja mokraćne bešike i urinarnog trakta je Escherichia coli. Ova bakterija ima prstolike produžetke, fimbrije, na svojoj površini kojima se ona vezuje za površinu zida urinarnog trakta kod čoveka i na taj način započinje infekcija.

Urobiotic sastav:

Ekstrakt brusnice40% PAC (Vaccinium macrocarpon) – u koncentraciji koja garantuje pouzdan uticaj na E.coli. On uspešno eliminiše uzroke cistitisa i drugih infekcija urinarnog trakta.

D-manoza ima blagotvorno dejstvo na funkcionisanje i čišćenje urinarnog trakta i sprečava invaziju uropatogena (E. Coli).

Probiotska mešavina – četiri pažljivo odabrana soja (Lactobacillus rhamnosus-LLR-L1, Lactobacillus lactis-LLL-14, Lactobacillus acidophilus-LLA-01 i Lactobacillus thermophiles-LST-229) su efikasni antagonisti E. coli i Candida albicans i imaju pozitivan uticaj na imunološki sistem.

  • Brzo i lako oslobađa od tegoba
  • Odlično se podnosi
  • Jednostavno se primenjuje
  • Ne razvija rezistenciju
  • Nema neželjenih efekata

 

Brusnica ili američka brusnica (Vaccinium macrocarpon, L) je samonikla biljka čiji je plod sličan borovnici. Brusnicu su od davnina koristili satrosedeoci Amerike kao lek i preventivu za mnoga stanja, između ostalog i za upalu mokraćnih puteva. Plod je bogat različitim zaštitnim materijama kao što su vitamini, minerali i polifenoli koji imaju snažno antioksidativno delovanje. Ekstrakt brusnice – 40% PAC (Vaccinium macrocarpon) – garantuje pouzdan uticaj na Ešerihiju coli. On uspešno eliminiše uzroke cistitisa i drugih infekcija urinarnog trakta tako što sprečava prijanjanje štetnih bakterija (E. Coli) za zidove urinarnog trakta. Na ovaj način „štetne“ bakterije nemaju mogućnost da se nasele i izazovu urinarnu infekciju.

D-manoza je monosaharid koji se u prirodi u maloj količini nalazi u slobodnom stanju (jabuka, pomorandža, breskva). U organizmu se D-manoza formira iz glukoze, ali se može resorbovati iz digestivnog trakta. Manoza se veoma malo resorbuje iz digestivnog trakta (10 puta slabije od glukoze), njen metabolizam i apsorpcija nisu zavisni od insulina i najvećim delom se eliminiše urinom. Manoza je važan šećer u procesu formiranja glikolipida i glikoproteina u organizmu. Na površini pojedinih vrsta ćelija (makrofage, dendriti) postoje manozni receptori čija je funkcija da prepoznaju kompleksne ugljene hidrate u okviru glikoproteinskih struktura drugih ćelija i biološki aktivnih molekula. Na ovaj način se objašnjava uloga manoznih receptora u prepoznavanju i vezivanju za glikoproteinske strukture bogate manozom u nekim patogenim mikroorganizmima, čime započinje proces neutralizacije patogena. Na površini visoko-adherentnih slojeva E. Coli su identifikovani manoza-specifične lektinske strukture. Smatra se da je proces adeherencije na mukozni zid važan korak u započinjanju urinarne infekcije i da prisustvo manoze u urinu (nakon oralnog unošenja) može sprečiti adherenciju patogenih mikroorganizama.

D-manoza ima blagotvorno dejstvo na funkcionisanje i čišćenje urinarnog trakta i sprečava invaziju uropatogena. Kad urin postane zasićen molekulima d-manoze bakterije se lakše i brže vezuju za molekule d-manoze nego za zid urinarnog trakta. D-manoza se vezuje (zakači) za fimbrije (male produžetke) bakterija koje su dovele do zapaljenja (90% E. coli). Ovako d-manoza onesposobljava bakterije da se zakače za zid urinarnog trakta i omogućava da lako i brzo bakterije budu eliminisane u spoljnu sredinu urinom.

Pozitivni efekti probiotskih bakterija obuhvataju inhibiciju rasta patogenih bakterija povećanjem pH sredine, prroizvodnju vitamina, imunomodulatorno delovanje, sniženje nivoa holesterola u krvi, regulisanje bakterijske mikroflore pri i nakon terapije antibioticima. U ovu grupu mikroorganizama najčešće spadaju bakterije mlečno-kiselinskog vrenja, za koje je karakteristično da kao završni proizvod fermentacije šećera proizvode mlečnu kiselinu. Ove bakterije se normalno nalaze u bakterijskoj intestinalnoj flori, gde regulišu kiselo-baznu ravnotežu koja je neophodna za optimalno funkcionisanje intestinalnih enzima.

Probiotska mešavina – četiri pažljivo odabrana soja (Lactobacillus rhamnosus-LLR-L1, Lactobacillus lactis-LLL-14, Lactobacillus acidophilus-LLA-01 i Lactobacillus thermophiles-LST-229) su efikasni antagonisti E. coli i Candida albicans i imaju pozitivan uticaj na imunološki sistem.

Urobiotic način upotrebe o doziranje:

Odrasli i deca iznad 12 godina prva 4 dana 1 kesica 4 puta dnevno. Od  petog do desetog dana uzimati 1 kesicu 2 puta dnevno. Nakon toga se može nastaviti sa uzimanjem 1 kesice dnevno do kraja meseca.

Sadržaj kesice rastvoriti u 100-200 ml vode ili soka i popiti.

ALERGEN INFO Sadrži mlečne proteine i laktozu.