You are here

CurcuminPlus protiv ulcera, bolova i zapaljenja

CurcuminPlus protiv ulcera, bolova i zapaljenja
Šifra:
880017
Cena:2.100,00 RSD
Ocenite ovaj proizvod: 
Prosek: 6 (1 glas)
Pakovanje: 60 kapsula
Poreklo: Srbija
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: 1 - 2 dana
Dostavu plaća: kupac

CurcuminPlus extract 95% je prirodni preparat za lečenje peptičkih ulcera, bolova i zapaljenja usled reumatskog artritisa, kod amenoreja, dismenoreja, dijareja, epilepsije, bolova i bolesti kože a prema nekim kliničkim istraživanjima upotreba kurkuminoida može da ima pozitivan efekat na zaustavljanje daljeg kognitivnog propadanja kod Alchajmerove bolesti.
CurcuminPlus je nastao kombinovanjem suvog ekstrakta rizoma kurkume (standardizovanog na 95% ukupnih kurkuminoida) i suvog ekstrakta korena đumbira (standardizovanog na 5% džindžerola) čime su pojačana njihova pojedinačna dejstva.

CurcuminPlus dejstvo:

  • Povišen krvni pritisak
  • Povišen nivo holesterola i šećera
  • Očuvanje normalne funkcije srca i creva
  • Neutralizaciju dejstva slobodnih radikala – antioksidans,
  • Upalne procese – antiimflamatorno delovanje
  • Tegobe kod artritisa i drugih reumatskih bolesti
  • Antikancerogenu aktivnost
  • Dijabetes melitus
  • Zaustavljanje kongitivnog propadanja kod Alchajmerove bolesti

Curcumin extract 95% (ekstrakt biljke Curcuma longa – tropska biljka poreklom iz južne i jugoistočne Azije, spada u porodicu đumbira). Kurkuma se konzumira u zemljama porekla u različite svrhe: kao začin u hrani, kao prehrambena boja i u indijskoj narodnoj medicini za lečenje raznih bolesti.
Glavni sastojci korena kurkume su flavonoidi kurkuminoidi i etarsko ulje. Tri glavna jedinjenja iz grupe kurkuminoida su: kurkumin, demetoksikurkumin i bisdemetoksikurkumin. Odnos ovih kurkuminoida varira a dominantan je kurkumin (kod ovog ekstrakta kurkumina iznosi 74-81%).
Na osnovu kliničkih podataka, prema WHO monographs on selected medicinal plants, svrha upotreba rizoma kurkume je lečenje kisele ili atonične dispepsije. Njegova primena je opisana i u raznim farmakopejama i tradicionalnim sistemima medicine za lečenje peptičkih ulcera, bolova i zapaljenja usled reumatskog artritisa, kod amenoreja, dismenoreja, dijareja, epilepsije, bolova i bolesti kože.

Dokazano je da kurkumin i ostali kurkuminoidi imaju antioksidativnu i antiinflamatornu aktivnost, a ušli su i u Fazu I kliničkih ispitivanja za hemoprevenciju kancera od strane National Cancer Institute-a.Takođe, prema nekim istraživanjima, kurkumin, demetoksikurkumin i bisdimetoksikurkumin mogu imati antikancerogenu, antivirusnu i hipoholesterolemičnu aktivnost.
Kukuminoide karakterišu brojne antioksidativne aktivnosti, inhibiraju lipidnu peroksidaciju, oksidaciju lipoproteina male gustine (LDL lipoproteina).
Postoje, takođe, istraživanja koja ukazuju i na pozitivno dejstvo kurkumina na dijabetes melitus, kardiovaskularna i neurološka oboljenja, multiplu sklerozu, reumatizam, a prema nekim kliničkim istraživanjima upotreba kurkuminoida može da ima pozitivan efekat na zaustavljanje daljeg kognitivnog propadanja kod Alchajmerove bolesti.

Nemačka komisija E je odobrila primenu korena kurkume kod dispepsije a Evropska Agencija za lekove (EMA) je odobrila primenu rizoma kurkume u cilju olakšanja digestivnih tegoba kao sto su osećaj prepunjenosti u želucu, nadimanje i sporo varenje.

Đumbir (5% džindžerola) se koristi kao anti-inflamatorni agens pri tretiranju migrenskih glavobolja i reumatskih i mišićnih poremećaja, kao antiemetik u profilaksi mučnine i povraćanja povezanih sa bolešću vožnje odnosno kinetoze, postoperativne mučnine, obimnog povraćanja u trudnoći, morske bolesti. Pored toga može se koristiti za tretman razlicitih stomačnih tegoba kao sto su dispepsija, dijareja, grčevi i dr. Sprašeni đumbir se takođe koristi pri tretmanu gripa i prehlade, za stimulisanje apetita, kao antagonist narkotika,. U kineskoj medicini se koristio za upale grla, muke, povraćanja i kratak dah. U indijskoj medicini ima primenu kod anoreksije, dispeptičkog sindroma i faringitisa.

CurcuminPlus sastav:

Suvi ekstrakt rizoma kurkume (standardizovan na 95% ukupnih kurkuminoida)….100 mg/po kapsuli
Suvi ekstrakt korena đumbira (standardizovan na 5% džindžerola)……………………………135 mg/po kapsuli

CurcuminPlus način primene:

Popiti dva puta dnevno po dve kapsule.

Suplementi na bazi kurkuminoida se moraju unositi sa hranom jer mogu da izazovu iritaciju želuca i ulceraciju ako se uzimaju na prazan stomak.

Upozorenja:

Proizvod nije namenjen osobama mlađim od 18 godina starosti, trudnicama, dojiljama, osobama na antikoagulantnoj terapiji, osobama sa poremećajima krvarenja, opstrukcijom žučnih puteva i kamenjem u žuči, kao ni osobama koje su preosetljive na neki od sastojaka. Osobe sa gastroezofagusnom refluksnom bolesti, istorijom peptičkog ulkusa, kao i osobe koje boluju od tumora ili uzimaju lekove treba da se pre primene ovog preparata konsultuju sa lekarom ili farmaceutom.