You are here

ULJE DIVLJEG ORIGANA - prirodni antibiotik

ULJE DIVLJEG ORIGANA - prirodni antibiotik
Šifra:
50008
Cena:1.770,00 RSD
Ocenite ovaj proizvod: 
Prosek: 6 (1 glas)
Pakovanje: 20 ml
Poreklo: Indija
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: 1 - 2 dana
Dostavu plaća: kupac

"Ulje divljeg origana" je prirodna supstanca koja je ekstrahovana iz biljke divljeg origana, jedan je od najmoćnijih prirodnih antibiotika koje poznaje nauka. Studije su pokazale da njegove dve glavne komponente karvakrol i timol imaju značajan efekat na štetne mikroorganizme koji izazivaju brojna oboljenja kod ljudi. Njegov primarni aktivni sastojak, Karvakrol, "pri laboratorijskim testiranjima se pokazao kao jedan od najsnažnijih antiseptika za koje čovek zna". Ulje divljeg origana na prirodan način i efikasno eliminiše patogene, bilo da su to virusi gripa, prehlade, bakterijske ili gljivične infekcije.Efikasno je kod: esherihia colli, staphilococus, salmonela, candida, sinusitis, bronhitisa - antispazmatičko dejstvo apreporučuje se i kod upala, gljivičnih, bakterijskih i virusnih infekcija, alergija za eliminisanje parazita iz organizma.

Čudesna biljka koja već stolećima održava zdravima ljude Mediterana sada je raspoloživa u svome najefikasnijem i najprikladnijem načinu za korišćenje - u formi ulja. Ulje divljeg Origana je potentna zdravstvena pomoć.

Prednost korišćenja Ulja Divljeg Origana sastoji se u tome da ovi patogeni ne mogu da razviju imunitet prema njemu, kao što je to slučaj sa farmaceutskim lekovima.
Izborom Origana se takođe izbegavaju i potencijalni nuspojava a takođe i opasnost o razvoja virulentnih mutacija.

Ulje divljeg origana je riznica minerala: kalcijuma, magnezijuma, cinka, gvožđa, kalijuma, bakra, bora i vitamina: C, A, B3. Moćan je antioksidant čak 42x jači od jabuke, 12x od pomorandže, i 5x od borovnice. Podiže imunitet i otpornost organizma na alergije.
Orugano ulje je efikasno kod: esherihia colli, staphilococus, salmonela, candida, sinusitis, bronhitisa - antispazmatičko dejstvo.
Preporučuje se kod: upala, gljivičnih, bakterijskih i virusnih infekcija, alergija za eliminisanje parazita iz organizma.
Svoju primenu origano ulje je našlo i kod otklanjanja: lošeg zadaha, bolesti desni, teško zalečivih rana, opekotina, uboda isekata.

Vekovima stari lek, Ulje divljeg Origana, naučno je istražen i dakazano je da je jedan od najsnažnijih i najefikasnijih antibiotikaširokog spektra delovanja, može se koristiti spolja i iznutra.
Nema negativnih sporednih efekatata.

Benefiti Ulja Dviljeg Origana?

Drevni grci su među prvima prepoznali ovo ulje po njegovim blagodetima za zdravlje i medicinskim kvlaitetima. Poznato je da je ono potentno antiviralno, antibakterijsko, antifungalno i natiparazitsko ulje koje može da umanji bol i upalu i da efikasno suzbije infekcije.Drevni grci su među prvima prepoznali ovo ulje po njegovim blagodetima za zdravlje i medicinskim kvlaitetima. Poznato je da je ono potentno antiviralno, antibakterijsko, antifungalno i natiparazitsko ulje koje može da umanji bol i upalu i da efikasno suzbije infekcije.

Ulja divljeg origana :

- Jača imunološki sistem.
- Uništava organizme koji dovode do infekcija kože i digestivnih problema.
- Povećava fleksibilnost zglobova i mišića.
- Pojačava zdravlje respiratornih organa.
- Uništava organizme povezane sa kožnim infekcijama i digestivnim problemima.

Unutrašnja primena ulja divljeg origana:

* Prehlada * Grip * Upala grla * Kašalj * Sinusitis * Bronchitis * Astma * Bešike, Bubrega i druge infekcije * Candidiasis * Peptički ulcer * Zamor * Glavobolja * Alergije * Zadah * Smetnje u varenju * Paraziti uklj.. Cryptosporidium and Giardia * i još mnogo toga.

Na Mediteranu se već stolećima origano koristi za pomaganje ljudima da oćuvaju svoje zdravlje. Ka i sa mnogim drugim narodnim lekovima, savremena nauka je sa zakašnjenje započela sa istraživanjima ove neverovatne biljke. Skorašnja naučna istraživanja su potvrdila moćna antibiotička, antifungalna i antiviralna svojstva ulja divljeg origana.

Nisu svi varijeteti origani niti ulja isti. Medicinska efikasnost divljih vrsta origana je neuporediva. Ova biljka ima jedinstveni balans sastojaka, koji zajedno deluju sinergijski. Ovako ubrani divlji origano je bez hemisjkih đubriva, pesticida, herbicida i fungicida koji zagađuju na uobičajeni način uzgajane biljke i koje će učiniti toksičnim esencijalna ulja koja se od njih prave.

Esencijalno ulje origana je proizvedeno parnom destilacijom listova i procvetalih vrhova biljke. Esencijalna ulja su izuzetno koncentrovana isparljiva ulja koja se sastoje od prirodnih hemikalija koje se mogu naći u svim biljkama. Mnoge od ovih supstanci imaju blagotvorno dejstvo na telo, um i raspoloženje.

Šta sve leči ulje divljeg origana:

Prehladu i Grip
Probleme sa kožom
Respiratorne i Sinusne probleme
Probleme sa varenjem
Problemi sa desnima I usnom dupljom
Opekotine, Rane, Posekotine
Upaljene Mišiće i Zglobove
I još mnoge druge dobrobiti od Ulja Divljeg Origana

DEJSTVO ORIGANO ULJA:

Antibakterijsko - Antibiotik- Ešerihija koli, Stafilokoke, Salmonela... Ulje Divljeg Origana je laboratrijski testirano. Dokazano je da je snažno isto koliko i farmaceutski antibiotici bez ikakvog rizika od toksičnosti. Uzmite 5 kapi (razređenog 1:3 origano ulja) 3 do 5 puta dnevno.

Antivirusno - prehlada, grip, hepatitis, herpes: Na prve znake virusnih infekcija kao što je prehlada, grip, herpes, osip, itd., uzmite momentalno 2-5 kapi origano ulja razređenog u maslinovom ulju. Nastavite da uzimate najviše do 3 kapi svakoga sata do maksimalno 10 puta. U slučaju herpesa nanesete ulje direktno na područje na kome se može osetiti peckanje pre samog izbijanja oboljenja. Ovo će najčešće sprečiti pojavu bolesti. Zbog osećaja topline, origano ulje ne treba koristiti na osetljivim delovima kože i sluzokože.

Problemi sa disanjem (astma, kašalj, bronhitis, sinusitis, upala pluća, kandida u plućima - snižava visoku temperaturu,olakšava iskašljavanje: utrljajte mešavinu origanovo-maslinovo ulje u koren nosa i duboko udišite. Mešavinu u razmeri 1:20 ili više možete naneti direktno u nosnice. Možete i direktno udisati ulje iz bočice ili par kapi staviti na maramicu pa udisati. Maramicu sa par kapi ulja možete staviti uveče kraj jastuka. Kada nanosite origanovo ulje na kožu prvo probajte sa malim količinama. Pijte 1-2 kapi origano ulja u kafenoj kašičivi maslinovog ulja 4 puta dnevno.

Antigljivično: Kandida je gljivica koja inficira na milione ljudi. Ulje Divljeg origna sadrži moćne antigljivične sastojke koji efikasno uklanjaju kandidu. Uzmite 1-3 kapi ulja dobro razmućene u soku ili vodi 3 puta dnevno. Produžite tretman sve dok je potrebno. Izbegavajte hranu koja sadrži šećer i prečišćeno brašno jer oni hrane kandidu. Obavezno pijte svakodnevno po 8-12 čaša čiste vode kako biste pomogli izlučivanje toksina iz vašeg tela. Možda će biti nužno produženo korišćenje sa pojačanim dozama.

Problemi sa kožom - suva i ispucala koža, svrab, osipi, psorijaza, ekcemi, akne, bubuljice, zatvorene pore: 2-3 kapi Origano ulja pomešajte sa kašičicom maslinovog ulja i nanesite na kožu.

Perut, seboreja, vaši, šuga: dodajte nekoliko kapi ulja u šampon ili utrljajte razređeno ulje na teme.

Gljivice noktiju, atletsko stopalo, neprijatan miris nogu: Operite i osušite nokte nogu ili drugo gljivicama zahvaćeno mesto. Utrljajte dva puta dnevno razređeno Ulje Divljeg Origana. Nokte možete natopiti vatom na koju je naneto ulje. Uzmite oralno 1-3 kapi Origano Ulja 3x dnevno. Nastavite tretman tokom 6 meseci. Gljivice noktiju su obično posledica infekcije krvi kandidom.

Pijte 8-12 čaša čiste vode svakodnevno da biste uklonili toksine iz krvi. Efikasnost origano ulja u suzbijanju gljivičnih infekcija kao što je atletsko stopalo, čini ga neophodnim u svlačionici. Nanesite razređeno ulje na stopala posle kupanja i pre odlaska u krevet.

Antiparazitsko: Da biste se oslobodili parazita, 2-3 kapi ulja razredite u maslinovom ulju i pijte do 10 puta dnevno. Cryptosporidium, giardia itd.: Da biste se zaštitili od parazita kao što su cryptosporidium i giardia kao i od bakterijskih infekcija dodajte jednu kap u čašu vode za koju niste sigurni da je bezbedna i dobro promućkajte.

Anti-upalno i analgetsko dejstvo: Ulje origana je najbolji prijatelj atletičara usled svog anti-upalnog i anestetičkog delovanja. Naneseno spolja, ulje duboko prodire u tkivo i pri tome donosi olakšanje, ubrzava zaceljivanje i smanjuje bol.

Za upalu uha: Nanesite ulje u blizini ušnog kanala stavljajući dve ili tri kapi razređenog ulja na prst. Možete koristiti i vatu i staviti je na ulaz u ušni kanal. Nemojte da stavljate ulje direktno u uvo osim ako nije razređeno u odnosu 1:20 ili više!

Zubi i desni, upala grla i usta (bela skrama u ustima - kandida) tonzilitis, laringitis: Origano ulje efikasno ublažava zubobolju, ubijajući bakterije koje uzrokuju bol. Nanesite ulje direktno na/u inficirani zub. Povlačenje desni, apte kao i labijalni herpes mogu se izlečiti tako što ćete par kapi naneti na inficirane desni čistim prstima ili možete staviti kap na četkicu za zube pre pranja zuba. Redovna primena će umnogome poboljšati oralno zdravlje i higijenu. Ulcer u ustima možete efikasno ukloniti mućkanjem origano ulja i vode u ustima ili direktnim nanošenjem na prišt već razređenog ulja.

Bolovi, glavobolje, migrene, bolovi u mišićima, povreda ligamenata: masirati razblaženim uljem bolno mesto, radi boljih efekata piti 1-3 kapi ulja razblaženo u maslinovom ulju 3 puta dnevno.

Opekotine, posekotine i ogrebotine: Momentalno nanesite ulje na ranu/povredu da biste je očistili i smanjili bol. Brzo nanošenje može sprečiti nastanak plika i ožiljaka kod manjih opekotina a takođe će sprečiti i upalu i ubrzati oporavak kože od svih povreda.

Ubodi,ujedi, lajmska bolest: Nanesite direktno na ubod ili ujed. Ulje će prodreti u ranu i neutralisati toksine i patogene. Uzmite nekoliko kapi oralno kako biste pojačali efekat. Origano ulje takođe odbija insekte.

Bradavice: Mogu se tretirati direktnim nanošenjem origano ulja na bradavicu vatom. Najbolje je ostaviti natopljenu vatu na bradavici ili mazati 2-3 puta dnevno.

Dekubitis (rane od ležanja) : Nanesite lokalno na zahvaćeno područje kako biste ubrzali izlečenje i smanjili neugodnost.

Artritis, osteoporoza, reuma, burzitis, tendonitis: Naneti mešavinu 1:3 ili 1:5 na obolele delove tela. Izbegavajte oči, sluzokožu i senzitivne delove kože. Za pojačanje delovanja pri uklanjanju bola, Origano ulje treba uzimati i oralno 1-3 kapi 3x dnevno.

Antitoksično : Trovanje hranom, probleme sa varenjem, mučnina, proliv i gasovi: relaksira i smiruje digestivni trakt, smanjuje bol i nelagodnost, deluje na virusne, bakterijske i gljivične infekcije, uklanja gliste i metilj u crevima, stimuliše izlučivanje žuči od strane jetre što pomaže varenje. Pomaže kod kolitisa, sindroma iritabilnog creva i hronove bolest, dijareje, gasova.

Nakon obroka, uzmite 3-5 kapi Origano ulja kao preventivu u jednoj do dve kašičice maslinovog ulja. Kod pojave simptoma, uzimajte po 2-3 kapi na svaki sat do 10 puta dnevno ili dok simptomi ne nestanu.

Antioxidantno: Među prirodnim antioksidansima, origano ulje je jedan od najmoćnijih. Štiti ćelije od štete koju nanose slobodni radikali. Od jabuke je 42 puta, od pomorandže 12 puta a od borovnice 5 puta jači antioksidans. Nekoliko kapi razređenog ulja uzmite pod jezik, da biste usporili efekat starenja i zadržali zdravu strukturu ćelija.

Stimulans imuno sistema - alergije: Koristite ga svakodnevno da biste održali snažan imuni sistem.Uzmite 1-3 kapi origano ulja u kašičici maslinovog ulja i pijte 3x dnevno da ojačate otpornost organizma i zadržite dobro zdravlje.

Dezinfekciono : stavite 2ml origano ulja u 10ml propolisa. Dobro promešajte i sipajte u 1/2 l vode. Pre upotrebe ga dobro promućkajte. Možete ga koristiti kao sprej ili za dezinfekciju raznih površina.

Može se koristiti i za dezinfekciju ruku.

Par kapi Origano ulja u maslinovom ili suncokretovom ulju će produžiti rok trajanja hrane.

Origano ulje sastav:

100% ORGANSKO sadrži 85% karvakrola i 5% timola.

VAŽNO!

Ulje divljeg origana je veoma jako (daleko jače od ulja čili paprike) pa se preporučuje njegovo razblaživanje, mešanjem sa nekim baznim uljem, najbolje sa čistim maslinovim uljem.

Meša se u razmeri od 1:1 do 1:5 , najčešće 1:3 (jedna kap origano i tri kapi maslinovog ulja)

Za osetljive delove tela: sluzokoža, napravite mešavinu u razmeri 2-3 kapi na supenu kašiku. Uvek prvo testirajte mešavinu nanevši jednu kap na manje osetljive delove kože.

UPOZORENJA:

- Držati van domašaja dece.
- Čuvati na suvom i tamnom mestu
- Ulje treba držati podalje od očiju i sluzokože kao i od osetljivih delova kože. Ukoliko ulje dođe u dodir sa očima odmah ih dobro isperiti vodom. Veoma pomaže i ispiranje Prokulin kapima.

NAĆIN UPOTREBE ulja divljeg origana:

Sipajte preporučenu dozu mešavine ili čistog origano ulja u 1dl vode, soka, jogurta, mleka itd. i dobro promešajte, ili promućkajte u bočici. Odmah potom popijte mešavinu.

- Stavite par kapi origano ulja u kašičicu maslinovog ili drugog ulja i promešajte pa popijte.
- Stavite 1/3 flašice (ili 3ml) origano ulja u tamnu bočicu od 100ml a ostatak dopunite maslinovim uljem u razmeri koja je odgovarajuća za Vas i dobro promućkajte.

Na bilo koji način da ga konzumirate nemojte ga dugo zadržavati u ustima (od 10-30 sekundi). Možete ga promućkati u ustima pa potom naglo popiti. Nakon što popijete origano ulje treba popiti čašu vode kako bi isprali usta da ne bi došlo do nagrizanja sluzokože ili jezika. Nemojte ga mešati sa limunom.

NE PREPORUČUJE SE ZA:

- Trudnice i dojilje ne bi trebalo da uzimaju origano ulje oralno (otežava apsorpciju gvožđa).
- Srčani bolesnici ga mogu uzimati uz konsultaciju lekara. Kod uzimanja sa lekovima za sniženje pritiska može doći do značajnijeg pada pritiska.
- Ako uzimate više od 3 farmaceutska leka nemojte ga koristiti da ne bi došlo do opterećenja jetre.

Ulje divljeg origana nije lek ili zamena za lekove.

Saznajte sve o дивлјем оригану na ovom linku: lekovitasvojstva.com e-magazin o biljkama

Slični proizvodi: