You are here

SURUTKA u prahu od kozijeg i ovčijeg mleka - prirodni preparat za čišćenje organizma i jačanje imuniteta

SURUTKA u prahu od kozijeg i ovčijeg mleka - prirodni preparat za čišćenje organizma i jačanje imuniteta
Šifra:
88013
Cena:678,00 RSD
Ocenite ovaj proizvod: 
Prosek: 6 (3 glasova)
Pakovanje: 300 gr
Poreklo: Srbija
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: 1 - 2 dana
Dostavu plaća: kupac

Proteini surutke od kozijeg i ovčijeg mleka poseduju antikancerogena svojstva zahvaljujući prisustvu aminokiselina sa sumporom i osiguravaju optimalan nivo magnezijuma i kalcijuma u organizmu. Zbog specifičnog sadržaja imunoglobulina i ostalih proteina ispoljava imuniprotektivnu ulogu i generalno povećava odbrambenu moć organizma. Surutka se preporučuje osetljivim kategorijama stanovništva, deci, starijim osobama, rekovalescentima, bolesnicima sa obolelom jetrom i sl.

Proteini surutke poseduju antikancerogena svojstva zahvaljujući prisustvu aminokiselina sa sumporom i osiguravaju optimalan nivo magnezijuma i kalcijuma u organizmu.

Prisustvo orotinske kiseline (vit. B13) pozitivno utiče na formiranje genetskog materijala. Pored toga, naučna istraživanja ukazuju na povoljan efekat kod osoba koje se oporavljaju od infarkta, kao i kod multipleskleroze i hroničnog hepatitisa.

Ako se danas zna da mnoga oboljenja počinju preteranim zakiseljenjem organizma može se zaključiti velika dobrobit koju možemo dobiti redovnim korišćenjem ove surutke.

Surutka od kozijeg i ovčijeg mleka dejstvo:

  • podiže imunitet,
  • odličan je hepatoprotektor i potpomaže brzi oporavak i regeneraciju jetre,
  • poboljšava varenje i razvoj dobrih bakterija crevne flore,
  • povećava elastičnost zglobova i ligamenata pa se preporučuje kod svih vrsta artritisa,
  • daje odlične rezultate kod alergija, opstruktivnog bronhitisa i astme,
  • ima pozitivno dejstvo kod smanjenog apetita,
  • pozitivno deluje kod povišenog holesterola,
  • sprečava stvaranje zubnih naslaga i karijesa,
  • sprečava osteoporozu.

Surutka ne sadrži protein-kazein koji ostaje u siru prilikom prerade mleka i proizvodnje sira pa nema opasnosti od otežanog varenja i problema koje ovaj veliki protein moze da izazove kod nekih ljudi.

Takođe, zbog svog sastava, enzima i strukture molekula koje sadrži mogu je koristiti i ljudi koji su inače osetljivi na laktozu tj. mlečni šećer.

Inače, surutkini proteini sastoje se iz čitavog lanca belančevina. Među njima su beta-laktoglobulin, alfa-laktalbumin, imunoglobulini, glikomakropeptid, laktoferin, laktoperoksidaza.

Beta-laktoglobulin ima korisnu osobinu da vezuje vitamine rastvorljive u masti, pomažući organizmu da ih lakše iskoristi. Alfa-laktalbumin je prvo pronađen u majčinom mleku. Sadrži mnogo triptofana, esencijalne aminokiseline koja ima potencijalnu dobrobit za osobe koje pate od nesanice i koje su pod stresom.

Imunoglobulini, kao što je poznato, obezbeđuju imunitet i deci i odraslima. Jedini su u stanju da vezuju kalcijum.

Glukomakropeptid pomaže kontrolu i sprečava stvaranje naslaga na zubima i njihovo kvarenje. Laktoferin, osim sposobnosti da vezuje gvožde, pomaže njegovu iskoristljivost, sprečava rast bakterija, uključujuci i patogene bakterije, istovremeno pomažući razvoj korisnih, poput bifidusa, čime se uspostavlja dobra crevna flora. Takođe, laktoferin sprečava i rast gljivica, naročito onih iz vrsta kandide. Laktoperoksidaza sprečava razvoj bakterija zavisnih od gvožda.

Proteini kozje surutke poseduju antikancerogena svojstva zahvaljujući prisustvu aminokiselina sa sumporom. Osigurava optimalan nivo magnezijuma i kalcijuma u organizmu.

Jedina sadrži vitamin B13-orotsku kiselinu.

Surutka od kozijeg i ovčijeg mleka sadrži:

-vitamine B grupe,
-orotinsku kiselinu (vitamin B13),
-mineralne materije kao što su natrijum, kalijum, kalcijum, fosfor, magnezijum, gvožđe, jod, bakar, mangan, cink, kobalt, selen, kadmium, molidben, nikl, hrom i dr.
-lanci belančevina kao što su batalaktoglobulin, imunoglobulin, glikomakropeptid, laktoferin, laktoperoksidaza, alfa-laktalbumin.

Surutka od kozijeg i ovčijeg mlekanačin upotrebe i doziranje:

Preporučene dnevne količine 1-2 merice dnevno, tj. 15g dnevno, pomešano sa 150ml jogurta, mleka, vode i sl.

Pakovanje: 300g (sa mericom)