You are here

Mumio prah 100gr obnavlja funkciju nervnih stabala i aktivno učestvuje u sintezi DNK.

Mumio prah 100gr obnavlja funkciju nervnih stabala i aktivno učestvuje u sintezi DNK.
Šifra:
44001
Cena:3.270,00 RSD
Ocenite ovaj proizvod: 
Prosek: 2.9 (9 glasova)
Pakovanje: 100 gr
Poreklo: Rusija
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: 1 - 2 dana
Dostavu plaća: kupac

Altajski mumio je fosilizovani med, vosak i mleč koji je pod dejstvom vremena (oko 3000 godina) postao mumio. Čist Mumio je tamno braon ili gotovo crne boje (prirodna smola), ima blago gorak ukus i specifičnu aromu, razlaže se u dodiru sa tečnošću. Čist Mumio pronalazi se u stenama i pećinama gde su pčele nekada imale svoja gnezda pre vise hiljada godina.Mumio je kombinacija organskih i neorganskih komponenata, koje su se u procesu fosilizacije „pretopile“ u jednu smolastu supstancu.
Sastav mumija i njegov izgled razlikuje se u zavisnosti od toga, gde je on pronađen: u planinama Centralne Azije se dobija smola zlatno-crvenkaste boje, na Tibetu i Himalajima – bela, a na Altaju i Uralu – crna.
Mumio se ne može naći ispod 1.500 metara nadmorske visine i uglavnom je sakriven na vrlo nepristupačnim mestima. Godišnja proizvodnja mumia u srednjoj Aziji je otprilike dve tone. Mumio koji možemo naći na tržištu je obično crne ili tamno-smedje boje, sa karakterističnim mirisom i gorkim „ukusom nafte”( nisu retke ni „fake” varijante, zato je opreznost neophodna).
Mumio je čvrste konzistencije do nekih 25-30 stepeni ako je čist, bez primesa, ali na višim temperaturama prelazi u tečniju konzistenciju – lepljivu smolu. Filtracijom sirovog mumia se dobija čist mumio, koji se dalje koristi u obliku tableta, kapsula, a može se i u razređenoj formi dodavati raznim „lekovitim” mastima, balsamima i sl.

Protiv dijabetesa
Pet grama mumia rastvoriti u pola litra prokuvane ohlađene vode. Konzumirati 100 mililitara napitka - tri puta dnevno. Preporučuje se uzimati rastvor uz mleko radi boljeg efekta.

Protiv reume i radikulitisa
Dva grama mumia pomešati sa dva grama meda. Melem utrljati na bolno mesto, staviti zavoj, držati celu noć. Ponavljati pet-šest dana.

Protiv čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu
Pomešati 25 grama mumia sa pola litra meda, pola litra maslinovog ulja i sokom od dva limuna. Konzumirati jednu kašiku smese pola sata pre obroka - dva puta dnevno. Terapija traje dva meseca.

Protiv gastritisa
Pet grama mumia rastvoriti u litar prokuvane ohlađene vode. Uzimati čašu napitka pola sata pre obroka tri puta dnevno. Terapija traje deset dana. Ponoviti terapiju tri-četiri puta sa trodnevnim pauzama.

Mumio je zabranjen pacijentima sa onkološkim oboljenjima. Lekari takođe ne preporučuju ovo sredstvo trudnicama, deci i starijim osobama. Važno je napomenuti da mumio ne sme da se uzima sa alkoholom.

Mumio ili Shilajit stimuliše različite zaštitne funkcije organizma

Mumio, (Shilajit , Mumijo ili Momia), poznat je još od pre 3000 godina ali tek u poslednjih 50 godina moderna naučna istraživanja neprestano potvrđuju veliki broj lekovitih svojstava i dokazuju njegova tradicionalna terapeutska svojstva. Mumio potiče iz Centralne Azije, ima ga na Himalajima, Pamiri i Altaijskim planinama nalazi se na velikim visinama između 1000-5000 metara na zidovima pećina. Najpoznatiji i najviše korišćeni je čist Altajski mumio(smola).
Mumio se u tradicionalnoj medicini koristi kao anti-inflamatorno sredstvo, anti-toksičnio, anti-alergijskio, kao imunomodulator I protiv anti-aging-a( starenja psihičkog i fizičkog ). Mumio ima svojstva koja mogu obnoviti smanjenu funkciju nervnih stabala i dosta aktivno učestvuje u sintezi DNK.
Čist Mumio je tamno braon ili gotovo crne boje (prirodna smola), ima blago gorak ukus i specifičnu aromu, razlaže se u dodiru sa tečnošću. Čist Mumio pronalazi se u stenama i pećinama gde su pčele nekada imale svoja gnezda pre vise hiljada godina. Mumio je fosilizovani med, vosak i mleč koji je pod dejstvom vremena postao mumio.

Čist MUMIO sadrži :

Mumio je izuzetno složena supstanca , sastavljena od organskih i neorganskih elemenata, prirodni organsko-mineralni kompleks koji se sastoji od više od 80 komponenti, ima 30 elemenata u tragovima, 28 hemijskih elemenata, 10 oksida, 6 aminokiselina… Biohemijska Kompozicija mumie danas: etarskih i neesencijalni aminokiselina (glutaminska kiselina, glicin, histidin, fenilalanin, metionin, treonin, triptofan, izoleucin, lizin, arginin, valin, asparaginska kiselina, itd), Mononezasićene i polinezasićene masne kiseline (oleinska, petroselinic , linolnu, linoleinska, itd), fosfolipidi, organske kiseline (hipurna, benzojeva, adipinska, ćilibarna, limunska, oksalna, lišaj, kojic, vinska, i et al.), eterična ulja, smole, Resinous supstance, steroida, alkaloide, enzimi hlorofil, tanina, coumarins, terpenoidi, karotenoidi (provitamin A), flavonoidi (uključujući i rutina (vitamin E), vitamina B1, B2, B3, B6, B12, C, E, i oko 60 makro i mikroelemenata (kalijum, magnezijum, kalcijum, natrijum, fosfor, mangan, gvožđe, cink, bakar, sumpor, silicijum, selen, hrom, bela, kobalt, nikl, aluminijum).

Mumio se može primenjivati na razne načine: čist, kao eliksir, tonik, napitak, oblog...

NE PREPORUČUJE SE se osobama sa visokim krvnim pritiskom , u periodu od masivnog krvarenja, trudnicama i dojiljama , deci ispod 12 godina I OBOLELIMA OD KANCERA MUMIO SE NE SME TERMIČKI OBRAĐIVATI

VIŠE O MUMIU KOMPLETNA PRIMENA I NAČINI UPOTREBE POGLEDAJTE NA OVOM LINKU :Shilajit, Mumijo, Mumio,ili Momia...

 

Slični proizvodi: