You are here

BioBran 1000 mg imunomodulator i imunostimulator

BioBran 1000 mg imunomodulator i imunostimulator
Šifra:
88017
Cena:18.600,00 RSD
Ocenite ovaj proizvod: 
Prosek: 6 (1 glas)
Pakovanje: 30 kesica
Poreklo: Japan
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: 1 - 2 dana
Dostavu plaća: kupac

BioBran je jedinstven proizvod, snažan imunomodulator i imunostimulator  koji je napravljen pomoću patentiranog enzimskog procesa od omotača pirinča (mekinja). Dijetna vlakna iz omotača pirinča se u postupku proizvodnje pomoću enzima gljive šitake pretvaraju u kratka vodorastvorljiva dijetna vlakna. Aktivni prirodni sastojak je jedinjenje arabinoxilan (MGN-3). Ova vlakna se apsorbuju u krvotok iz tankih creva.

BioBran ptimena:

  • virusnim infekcijama – grip, virusni HPV, herpes simpleks, herpes zoster, hepatitis A, B i C, HIV…,
  • autoimunim oboljenjima – reumatoidni artritis, sistemski eritemski lupus, celijakija, perniciozna anemija, vitiligo, skleroderma, psorijaza, inflamatorna bolest creva, Hašimoto bolest, Adisonova bolest, Gravesova bolest, reaktivni artritis, Sjogerov sindrom, dijabetes tip 1,
  • alergijskim oboljenjima različite etiologije,
  • bakterijskim infekcijama,
  • nestabilnog imuniteta, sa čestim recidivima infekcija.

Snažan imunomodulator i imunostimulator

BioBran  tablete se primenjuju kao imunomodulator i imunostimulator u prevenciji protiv malignih oboljenja kao i kod  pacijenata sa malignim oboljenjima koji dobijaju hemoterapiju i terapiju zračenjem (u cilju smanjenja neželjenih efekata standardne terapije) kao i u pripremi onkoloških pacijenata za hirurški zahvat, kako bi se isti što bolje podneo.

BioBran ispoljava imunomodulatorno dejstvo putem stimulacije posebne grupe limfocita – NK ćelija (engl. natural killer cells), koji imaju značajnu ulogu u odbrani organizma protiv virusa i tumorskih ćelija.

Na molekularnom nivou pod uticajem BioBrana smatra se da dolazi do povećanja produkcije citokina i povećanja broja granula unutar NK ćelija, koje sadrže više citotoksičnih supstanci (perforini, granzimi, granulozini i dr.) značajnih za antimikrobno i antitumorsko delovanje.

BioBran sastav:

Sastav: MGN-3 Rice Bran Arabinoxylan compound (Arabinoksilan smeša) 1000 mg.

BioBran način primene i uputstvo:

– Uobičajena dnevna doza je 1000 mg. (1g.)
– Kod pacijenata sa malignim oboljenjima koji dobijaju hemoterapiju i terapiju zračenjem ili su u fazi pripreme za operativni zahvat može se povećati dnevna doza preparata do 3g.

Napomena:
– Primena u trudnoći i tokom dojenja se ne preporučuje.
– Kod primene u pedijatrijskoj populaciji potreban je oprez i prilagođavanje doze (15-45 mg/kg telesne težine dnevno, odnosno 1/3-1/4 količine za odrasle).

Nema zabeleženih neželjenih dejstava i toksičnosti ni nakon više godina primene. BioBran je bezbedan za korišćenje čak i kod dece ali sa prilagođenim doziranjem prema telesnoj težini deteta.
Ne sadrži genetski modifikovane sastojke.
Pogodan je za vegetraijance.

Uvid u Biobran MGN-3

Biobran MGN-3 je prvi put razvijen u Japanu 1992. godine od strane Hiroaki Maeda, direktora istraživanja i razvoja kompanije Daiwa Pharmaceutical Co., Ltd, u Tokiju. Maeda-ova oblast interesovanja je u pronalaženju prirodnih fitonutrientnih rešenja, kako za ljudsko zdravlje, tako i za poljoprivredu, a krajem osamdesetih godina skrenuo je pažnju na polisaharide, za koje se zna da su jačali imunološki odgovor i razvili dopunu imunog sistema, AHCC®.

Nakon prelaska u Daiwa Pharmaceutical, na čelu sa Yasuom Ninomiya, Maeda je razvio novi kompleks polisaharida sa kratkim lancem (prvenstveno arabinoksilan i druge hemiceluloze), kojima je dao generički naziv MGN-3, po inicijalima njegovih programera – M-Maeda, G-Ghoneum , N-Ninomiia i „3“ jer je to bio proizvod treće generacije. (Mamdooh Ghoneum, profesor imunologije na Drew Univerzitetu medicine i nauke u Los Angelesu, uradio je veliki deo imunološkog istraživanja sa proizvodom.) Daiwa je kasnije prodavao ovaj kompleks MGN-3 pod imenom Biobran.

Šta je Biobran MGN-3 arabinoksilan jedinjenje?

Biobran schemaDokumentovano je da određeni veliki molekuli polisaharida – složeni ugljeni hidrati poput biljnih vlakana – mogu stimulisati imunološki sistem. Vlakno uključeno u istraživanje snižavanja holesterola, poboljšanog metabolizma šećera, redukcije toksičnosti creva; pirinčane mekinje imaju antivirusna svojstva, a pokazalo se da određena vlakna gljiva povećavaju imunološki odgovor. Nažalost, biljna vlakna su uglavnom nepogodna, pa su ove koristi za poboljšanje imuniteta i dalje uglavnom nerealizovane, jer vlakno prolazi kroz telo. Međutim, ako su ovi veoma dugi molekuli polisaharida (posebno od pirinčanih mekinja) raspoređeni na mnogo manje komponente, nazvane hemiceluloze – od kojih su najmoćnije arabinoksilanske jedinice – ove koristi nisu bile samo značajno uvećane, već bi mogle direktno uticati na imunološki sistem tela, jer vlakno sada imalo dovoljno molekulskih težina da se apsorbuje kroz tanko crevo u krvni sistem.

Vodeći proizvođač ovog dodatka hemiceluloznoj hrani je Daiwa Pharmaceutical, koji ima jedinstven i patentiran proces u kome su pirinčane mekinje razbijene na manje delove (delimično hidrolizovane) koristeći enzime Shitake gljiva (ekstrakt lentius edodes micelia) da bi se napravila jedinstvena i prirodana mešavina hemiceluloze, čiji je glavni sastojak arabinoksilan jedinjenje ili b-1,4 ksilofirunaza hemiceluloza. Iako se u proizvodnji koriste Shitake enzimi gljiva, nema nikakvog merljivog sadržaja gljiva u krajnjem proizvodu, tako da kod onih sa netolerancijama na pečurke nema reakcije na proizvod. Navededni dijagram pokazuje kako je osnovna jedinica ili segment vlakna razređen ili „obrezan“ da bi se proizvela, u ovom slučaju, hemiceluloza zvana arabinoksilan.

Dobijena mešavina hemiceluloznih jedinjenja iz ovog procesa generično se naziva Biobran MGN-3 – ili samo Biobran. (Većina istraživanja se odnosi na MGN-3, što je generički naziv proizvođača, iako se za drugo generično ime koristi Modified Rice Bran – MRB).

Zove se još i Biobran arabinoksilan jedinjenje jer je arabinoksilan jedna od glavnih komponenti. Kao mešavina prirodnih jedinjenja (hemiceluloze), Biobran se sastoji od niza polisaharida sa kratkim lancem, što telu olakšava asimilaciju, za razliku od jednokomponentne supstance (kao što su konvencionalni lekovi). Takav prirodni niz sastojaka smatra se i razlogom njegove netoksičnosti i nedostatka neželjenih efekata.

IMUNI SISTEM

Imuni sistem je kolektivna vojska triliona belih krvnih zrnaca, koštane srži, antitela, citokina i timusne žlezde koja pomaže da se identifikuju i unište milioni mikroba (bakterija, virusa, parazita, gljiva) koji svakodnevno prodiru u naša tela i hiljade naših ćelija koje su postale genetički abnormalne ili kancerozne.

Imunološki sistem je kompleksan kao i naš nervni sistem i ne samo da može proizvesti odgovarajuća  antitela za svaki od milion različitih infektivnih sredstava, već može upamtiti kako da ih proizvode i decenijama kasnije.

Kakav je uticaj Biobrana na telo?

Biobran MGN-3 arabinoksilan jedinjenje može stimulisati slabi imuni sistem snažnije i bezbednije nego bilo koji drugi agens, prirodni ili sintetički. Zapravo, Mamdooh Ghoneum, profesor imunologije na Univerzitetu medicine i nauke Charles R. Drew, izjavio je da je Biobran najmoćniji imunomodulator koji je ikada testirao. Iako niko još ne zna kako tačano mehanizam funkcioniše, čini se da se to može učiniti povećanjem proizvodnje prirodnih citokina – supstanci kao što su interferoni, interleukini i faktori tumorske nekroze, koji ne samo da direktno uništavaju zaražene ćelije i viruse, već poboljšavaju i imunološki sistem povećanjem aktivnosti limfocita – B ćelija, T ćelija i posebno NK (prirodnih ubica) ćelija. B ćelije se fokusiraju na stvaranje antitela dok T i NK ćelije lutaju kroz telo direktno uništavajući virusno ili bakterijski inficirane ćelije i kancerogene ćelije. (Tokom svog života, samo jedna NK ćelija može da ubije čak 27 ćelija raka, lepeći se za njih, a zatim ubrizgavajući smrtonosne hemijske granule koje mogu uništiti abnormalnu ćeliju za manje od 5 minuta.)

Kada je telo pod stresom ili u bolesnom stanju, imuni sistem može postati preopterećen i aktivnost ovih zaštitnih ćelija postaje spora. Ovo se dešava tokom medicinskog tretmana – kao što je hemoterapija u slučaju kancera – što dodatno otežava imunološki sistem. Slabi imuni sistem ima manju sposobnost da spreči ćelije karcinoma da prodru i da se rašire po telu.

Izuzetno je važno, kako za prevenciju bolesti, tako i za lečenje bolesti da se optimizuje imunološki sistem, a naročito NK aktivnosti ćelija, jer se ove ćelije, koje čine 15% belih krvnih zrnaca smatraju „elitnim trupama“ imunog sistem i svaki porast njihove aktivnosti može povećati šansu i brzinu oporavka. Zbog toga se istraživanje imunomodulatora često fokusira na ovaj jedinstveni parametar aktivnosti NK ćelija: lako se meri u laboratoriji sa testom 51Cr-release-a  i daje dobru indikaciju, ili „snap shot“ ukupne jačine imunog sistema. Većina istraživačkih radova urađenih na Biobran-u uključuju ekstenzivno testiranje aktivnosti NK ćelija, a pokazalo se da Biobran MGN-3 može stimulisati spore aktivnosti NK ćelija za čak 300% ili više.

Biobran takođe može povećati T ćelijsku i B ćelijsku aktivnost za 250% i 200% respektivno, kao i druge faktore imunološkog sistema kao što je TNF. I to može učiniti bez ikakve toksičnosti ili drugih neželjenih efekata (za razliku od sintetičkih citokina koje trenutno koriste onkolozi, kao što je interleukin-2, koji mogu biti izuzetno otrovni).

in-vivo-tests-NK-cell-activityPogledajte grafikon koji pokazuje povećanje aktivnosti NK ćelija samo dve nedelje nakon uzimanja Biobrana. Ova aktivnost se može naučno meriti stavljanjem krvi pacijenta u bočicu živih ćelija karcinoma, gde se zatim upotrebom radioaktivnog markera meri procenat ćelija uništenih od strane NK ćelija, nakon četiri sata. Iako je unos bio stopiran nakon dve nedelje, možete videti iz grafikona da je aktivnost NK još uvek daleko iznad kontrolnog nivoa nekoliko nedelja kasnije.

Istraživanje je pokazalo da se Biobran MGN-3 redovno uključuje i dostiže svoj maksimum nakon prvog prvog ili drugog meseca konzumiranja u visokim dozama (pogledajte dosije ispod). Brzina dostizanja maksimalnog učinka zavisi od količine koja se uzima svaki dan.

Biobran je nedavno pokazao da ima anti-inflamatorni efekat u telu. Zapravo, šef istraživačkog odeljenja kompanije Daiva Pharmaceutical je prvo uzeo Biobran za bolno stanje reumatoidnog artritisa u rukama, a kasnije je razjasnio da može biti od pomoći u smanjenju rizika od raka.

Mogućnost održavanja opšteg zdravlja organizma i regulisanje inflamacije, čine Biobran važnim dodatakom ishrani u različitim situacijama. (Imajte na umu da je većina istraživanja sprovedena u vezi sa kancerom i da je potrebno više istraživanja na virusnim infekcijama, bakterijskim infekcijama i dijabetesu.)

Održavanje opšteg zdravlja – Biobran MGN-3 pomaže u jačanju imunološkog sistema povećanjem aktivnosti belih krvnih zrnaca. Ovo, za uzvrat, povećava imunitet povećavajući sposobnost tela da uništi nenormalne ćelije pre nego što imaju šansu da se šire. Za one koji su bolesni Biobran može pomoći u poboljšanju imunološke funkcije u različitim situacijama.

Kancer– Kada se koristi u sprezi sa dobrim programom lečenja, Biobran može pomoći telu da poveća aktivnost belih krvnih zrnaca i da unapredi odbacivanje abnormalnih ćelija. Dakle, može da poboljša kvalitet života onih koji su na hemoterapiji i hormonskim terapijama zbog svoje sposobnosti da ublaži propratne efekte lekova koji se koriste u tretmanima. (Mučnina i gubitak kose,..)

Kod kancera krvi kao što je leukemija i multipli mijelom pokazao je najbolje rezultate, dok su dobri rezultati zabeleženi i kod drugih tipova kancera: jajnika, prostate i dojki, limfoma. Važno je napomenuti da samo Biobran NIJE tretman za kancer, ali je koristan dodatak  u programu lečenja kancera, pod nadzorom kvalifikovanog lekara. Odgovarajući tretmani mogu drastično smanjiti opterećenje ćelija kancera u telu (proces nazvan debulking) dok Biobran MGN-3 može pomoći imunom sistemu. (Većina istraživanja prednosti Biobran arabinoksilan na kancer su sprovedena u kombinaciji sa konvencionalnim lečenjem kancera.)

Viralne infekcije kao što su HIV, AIDS i hepatitis B & C – Biobran ima sposobnost da poboljša imunološke parametre kod pacijenata sa ovim stanjima (kao što su proizvodnja interferona-gama, GOT, GPT i gamma GPT). Istraživanja pokazuju da  on može inhibirati replikaciju virusa HIV-a bez toksičnosti. Biobran nije lek, već je korisno pomoćno sredstvo za tretman koji nadgleda kvalifikovani lekar. (Biobran je imao ograničen uspeh na sindrom hroničnog umora, ukazujući na stanje koje je verovatno mnogo složenije od direktne virusne infekcije.)

Biobran može pomoći imunološkom sistemu kod bakterijskih infekcija kao što su prehlada, groznica i trovanja.

Dijabetes – Biobran ima sposobnost da poboljša toleranciju na glukozu – iako nije zamena za insulin ili za praćenje glukoze. Ovo je definitivno oblast koja zahteva dalje istraživanje.

Inflamatorni uslovi – Biobran smanjuje upalni odgovor u telu, te pomaže u oslobađanju simptoma artritisa. To radi pod pritiskom infiltracije leukocita, posebno neutrofila na zapaljeno tkivo.

Nedavna istraživanja su pokazala da postoji jaka veza između prekomernog upalnog impulsa u telu i abnormalnog rasta ćelija.

Alergije – Biobran ima mogućnost da smanji simptome alergije, pritiskom na  degranulacije mastocita, skladišta histamina, koji uzrokuju simptome alergije.

Da li postoji bilo kakvo podsticajno kliničko istraživanje?

Za razliku od ostalih prirodnih suplemenata, bilo je dosta ohrabrujućih kliničkih istraživanja Biobrana MGN-3, od kojih su mnoga objavljena u medicinskim časopisima. Istraživanja su se odvijala na Univerzitetu UCLA / DREV u Sjedinjenim Državama, na nekim klinikama i bolnicama u Evropi, kao i na raznim univerzitetima i medicinskim istraživačkim institucijama u Japanu, uključujući Univerzitet Chiba, Kobe Ženski koledž, Medicinsku škola Jichi, Univerzitet Nippon, Univerzitet Kiushu , Univerzitet u Nagoji, Univerzitet Kjoto, Medicinski univerzitet Toiama i Medicinski univerzitet Kavasaki.

Glavni istraživač na Biobranu bio je Dr. Mamdooh Ghoneum, profesor na Odseku za imunologiju na Drev Univerzitetu medicine i nauke u Sjedinjenim Državama. Dr.  Ghoneum sada međunarodno priznat autoritet za imunološku terapiju, je doktorirao na Univerzitetu u Tokiju na radioimunologiji i radio postdoktorski rad na UCLA o imunologiji. Tokom poslednjih 20 godina istražuje razne supstance koje mogu poboljšati imunološki sistem i kaže : „Biobran MGN-3 najsnažniji imuni kompleks koji sam ikada testirao!“. Bio je impresioniran rezultatima koje je postigao u tretmanu sa ovim jedinjenjem.

Iako je istraživanje imunološkog odgovora na jedinjenje Biobran arabinoksilan bilo veoma pozitivno za različite bolesti, u rasponu od karcinoma i dijabetesa do virusnih infekcija kao što su AIDS i hepatitis B i C, postoji potreba za većim kliničkim istraživanjem, kako bi se utvrdilo na koji način se povećanje imunološkog odgovora (posebno NK aktivnosti ćelija) pretvara u stvarnu statistiku oporavka i preživljavanja za navedene različite bolesti.

Da li Biobran ima bilo kakvu toksičnost ili neželjene efekte?

Biobran arabinoksilan jedinjenje je prirodni proizvod koji nema štetne ili toksične neželjene efekte, potvrđen je testovima krvi i ispitivanjima funkcije jetre i bubrega ljudi koji su uzimali velike količine jedinjenja tokom nekoliko meseci. Jedina očigledna kontraindikacija je da je kao imunomodulator sposoban da poboljša i podstakne slab imunitet, te ga ne bi trebalo uzimati u kombinaciji sa lekovima za suzbijanje imunološkog sistema. Iako se u proizvodnji koriste Shitake enzimi gljiva, nema nikakvog merljivog sadržaja gljiva u krajnjem proizvodu, tako da većina onih sa netolerancijom na pečurke, nema alergijsku reakciju na proizvod.

Jedinjenje je odobreno i od strane Japan Health Food and Nutrition Food Association prošlo je striktne standarde evaluacije i stavljeno je pod nadzor Ministry of Health and Welfare.

Koliko Biobrana treba da uzmem i kada?

Kako telo vremenom ne stvara otpor na Biobran, ovaj dodatak ishrani može se bezbedno i efikasno koristiti tokom dužeg vremenskog perioda, bez potrebe da se povećava doza kao u što je slučaj sa drugim imunomodulatorima.

Većina istraživanja o Biobranu sprovedena su korišcenjem 30 do 45 mg / kg / dnevno u podeljenoj dozi uz obroke, sa dozama održavanja do 15 mg / kg / dan.

Za opšte održavanje zdravlja, treba uzimati najmanje 500 mg Biobrana dnevno (osim ako nije potencirano sa kvasom); za ozbiljniju imunološku podršku (kao što je slučaj sa artritisom, dijabetesom, hepatitiom B, hepatitisom C i drugim infekcijama) preporučena doza treba biti 1000 mg dnevno;  kod ozbiljnih stanja gde je imunološki sistem ozbiljno ugrožen (kao što je sa kancerom ili AIDS-om) preporučuje se 3g Biobrana dnevno , tokom prvih mesec dana, a potom 1 g dnevno.

Biobran uvek treba uzimati nakon obroka (idealno, 30 minuta nakon), a veći dnevni unos treba podeliti na tri dela i uzeti sa doručkom, ručkom i večerom. Ako je osoba koja uzima jedinjenje veoma bolesna, može ostati na dozi od 3g dnevno, tokom dužeg vremena. Sem u slučaju opšteg održavanja zdravlja, uvek preporučujemo da informišete svog lekara ukoliko uzimate ovaj dodatak, kako bi ga doktor integrisao u vaš program lečenja.